آفتابنیوز : آفتاب: هنوز تلخي خبر مرگ معلم بروجردي در كامها مانده و اندوه كبوديهاي دست دانشآموزان گناوهيي و بوشهري و اروميهيي يادها را ميآزارد كه اينبار تنبيه بدني شديد دانشآموزي 12 ساله در تهران، برگ افسوس ديگري بر كتاب «درگيري فيزيكي در مدارس ايران» افزوده است.
نيما، دانشآموز پايه ششم ابتدايي يكي از مدارس شهرستان فرديس تهران است كه 11 روز پيش، بر اثر تنبيه بدني شديد معلم خود راهي بيمارستان شده و جسم نحيفش را به تيغ جراحان سپرده است.
پدر اين دانشآموز در شرح حادثه به خبرگزاري ايرنا گفته است: «روز حادثه، فرزندم پشت نيمكتش نشسته بود كه پس از صدا كردن يكي از همكلاسيهايش در كلاس درس، با واكنش خشن معلمش مواجه شد به نحوي كه او با دست ضربهيي به پشت سر پسرم زد كه باعث شد فرزندم از ناحيه صورت بهشدت با لبه نيمكت برخورد كند و از ناحيه بيني دچار شكستگي شود».
وقتي پدر اين كودك ادامه سخنش را پي ميگيرد آن روي سكه عادي بودن تنبيه بدني دانشآموزان در نگاه معلم و مدير اين مدرسه رخ مينمايد. به گفته پدر نيما، معلم وقتي با صحنه دلخراش كبودي و درد دانشآموز خود روبهرو ميشود از او ميخواهد كه علت كبودي صورت خود را برخورد با ديوار اعلام كند. اما درخواست مدير مدرسه عجيبتر از آني است كه در ذهن بگنجد. او از معلم ميخواهد كه با پودر سفيدكننده، تلاش كند تا كبودي صورت دانشآموز را از بين ببرد و اين حادثه را عاديتر از آني جلوه دهد كه نيازي به پاسخگويي داشته باشد.
اين در حالي است كه شدت ضربه وارده اين دانشآموز را روانه بيمارستان كرده است. به گفته پزشك معالج اين دانشآموز 12 ساله، شدت تنبيه بدني اين دانشآموز به حدي است كه نياز است تا عمل جراحي ديگري در سن 16سالگي روي بيني او انجام شود. اظهارات پدر اين دانشآموز نشان ميدهد كه مسوولان اين مدرسه از اقدام خود دفاع ميكنند. پدر اين دانشآموز مدعي است كه مدير مدرسه با آگاهي از طرح شكايت در كلانتري محل از سوي او، تهديد كرده است كه در صورت پيگيري شكايت، فرزندش را به مدرسه راه نميدهد. او ميگويد معلم فرزندش كه سن كمي دارد، «مرتب دانشآموزان را با شيلنگي كه در كمد كلاسش دارد، تنبيه ميكند. »
پدر اين كودك 12 ساله از مسوولان خواسته است تا به اين حادثه رسيدگي كنند. اين حادثه بار ديگر واكنش مسوولان را به دنبال داشته است. فرشته فهيده، مدير آموزش و پرورش ناحيه دو كرج در واكنش به اين حادثه از احضار معلم و مدير اين مدرسه خبر داده و گفته است: نيروهاي حراست اداره آموزش و پروش ناحيه دو كرج به بيمارستان محل عمل جراحي اين دانشآموز اعزام شدهاند تا بررسيهاي لازم در مورد اين حادثه انجام شود.
انعكاس گسترده اخبار درگيري فيزيكي ميان دانشآموزان و معلمان در مدارس ايران از يك ماه پيش آغاز شده است. در اوايل آذرماه سال جاري در حادثهيي مرگبار، دانشآموز 15 ساله بروجردي در درگيري بر سر نمره، معلم خود را با ضربه مهلك چاقو راهي بيمارستان كرد كه اين معلم به دليل شدت جراحت وارده در بيمارستان جان خود را از دست داد.
تنها چند روز از اين حادثه دردناك ميگذشت كه اخبار تنبيه شديد دانشآموز بوشهري و بعد از آن دانشآموز 15 ساله گناوهيي روي خروجي رسانهها قرار گرفت كه بستري شدن آنها در بيمارستان خبر از شدت تنبيه بدني انجام شده روي آنها ميداد.
اواخر آذرماه امسال نيز يكي از معلمان مدرسه يي در پاكدشت ورامين چهار دانش آموز تبعه افغان را مجبور كرده بود به دليل انجام ندادن تكاليف شان، دستان خود را در كاسه توالت فرو كنند. هرچند اين خبر پس از چند روز از سوي غلامعلی خانی، رئیس اداره آموزش و پرورش اين شهرستان تكذيب شد اما بستري شدن دانش آموزي ديگر در سنندج به دليل ضرب و شتم شديد از سوي معلم ورزش بار ديگر وجود تشنج در مدارس ايران را تاييد كرد.
اخباري كه هرچند واكنش مسوولان را به دنبال داشته است اما به نظر ميرسد ريشه يابي اين حوادث بيش از هر چيز ديگري در اولويت قرار داشته باشد. پيش از اين، قاسم جعفري، سخنگوي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با اشاره به ممنوع بودن هر نوع تنبيه بدني در مدارس ايران، جلوگيري از بروز ناهنجاريهايي از اين دست در مدارس ايران را از وظايف مجلس و دولت دانسته و گفته بود: بايد بهطور حتم برخوردهاي قاطع منطقي و قانوني با متخلفان صورت بگيرد. همچنين بايد نگاه جرمشناسانه به اين موضوع داشته باشيم و بتوانيم با ريشهيابي و علتيابي موضوع از بروز دوباره چنين موضوعاتي جلوگيري كنيم.