آفتابنیوز : آفتاب- سرویس بینالملل: روزنامهنگار بریتانیایی الجزیره از دولت مصر خواست تا سه روزنامهنگاری که به اتهام ترور بازداشت شدهاند، را آزاد کند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از گاردین، این سه خبرنگار شبکه الجزیره که یک سال از زمان بازداشت آنها در مصر به اتهام حمایت از گروه اخوان المسلمین میگذرد، قرار است روز پنجشنبه آینده در دادگاه حاضر شوند تا به درخواست تجدیدنظر در محکومیت آنها رسیدگی شود.
روز دوشنبه سو تورتون به دوستان و همکلاسیهای پیتر گرست، باهر محمد و محمد فهمی در تظاهراتی مقابل سفارت مصر در لندن پیوست.
در ماه ژوئن گرست و فهمی هر 7 سال و محمد 10 سال محکومیت خود را دریافت کردند. سه روزنامهنگار خارجی دیگراز جمله تورتون که خبرنگار سابق اخبار کانال 4 و گزارشگر نیوز اسکای بوده است، به صورت غیابی به 10 سال محکوم شدند.
حدود 50 معترض با پلاکاردهایی در دست شعار میدادند که "آنها را همین الان آزاد کنید" و "روزنامهنگاری جرم نیست". بسیاری از معترضان طی حرکتی نمادین دهان یا مچ دست خود را با نواری بسته بودند.
تورتون میگوید: «پیام این است که "دیگر کافی است". بچههای ما تا به امروز 365 روز را در زندان بودهاند. ما آن کاری را میکردیم که روزنامهنگاران در قاهره میکردند.»
او میافزاید: «این سه روزنامهنگاری که اکنون در زندان هستند، دقیقا آن کاری را میکردند که روزنامهنگاران اطراف من میکنند. هیچ چیز مشکوک یا غلطی در گزارشهای ما وجود ندارد.»
او میگوید که این وضعیت به دلیل کمپینهای متفاوت که به نفع این سه روزنامهنگار فعالیت میکنند، بهتر شده است اما دادگاه با حکمی که مبنی بر گناهکار بودن آنها صادر کرده، آنها را خرد کرده است. او میگوید: «نسبت به روند محاکمه که قرار است از اول ژانویه آغاز شود، خوشبین نیستم.»
او میافزاید: «ماهها برای انجام دادرسی طول میکشد، شاید تا سال 2016 طول بکشد. بنابراین میتوان گفت که امیدی بسیار کوچک وجود دارد که دل ما را برای اتفاقات مثبت و تغییرات روشن میکند.»
فهمی و گرست در هتل ماریوت قاهره در تاریخ 29 دسامبر سال گذشته در محل کار خود دستگیر شدند. محمد نیز در همان روز در منزلش دستگیر شد. گرست که در کارنامه حرفهایش یک جایزه گزارشگری دارد، اصلیتی استرالیایی و دو روزنامهنگار دیگر ملیتی مصری دارند.
این سه روزنامهنگار توسط دولت متهم شدهاند که به گروه اخوان المسلمین کمک میکردند. دولت مصر مدعی شده است که این کمکها شامل اختصاص دادن پلتفرمهای رسانهای و تجهیزات بوده است و حتی دو نفر از آنها را به طور مستقیم عضو این گروه دانسته است. اتحادیه روزنامهنگاران ملی این حکم را "ظالمانه" خوانده است.