کد خبر: ۲۷۹۵۸۷
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۹

جزئیات حضور نتانیاهو، مهمان ناخوانده راهپیمایی پاریس

پس از اینکه دولت فرانسه به رهبران سیاسی سایر کشورها دعوت‌نامه فرستاد و خواستار حضور آنان در راهپیمایی در پاریس شد، جک اودیبرت مشاور امنیت ملی اولاند، به همتای اسرائیلی خود خبر داد که اولاند ترجیح می‌دهد در این راهپیمایی نتانیاهو حضور نداشته باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب- سرویس بین‌الملل: فرانسوا اولاند رئیس‌جمهوری فرانسه طی نامه‌ای به بنیامین نتانیاهو از وی خواسته بود تا در راهپیمایی علیه تروریسم در روز یکشنبه شرکت نکند. این پیام توسط یک منبع آگاه اسرائیلی فاش شد که  هم در جریانات کاخ الیزه قرار داشته است و هم از دفتر نخست‌وزیر اسرائیل. البته پیش از این کانال 2 فرانسه از این اقدام اولاند خبر داده بود.

به گزارش «آفتاب» به نقل از هارتس، روز یکشنبه در پاریس راهپیما‌یی علیه تروریسم و برای اعلام همبستگی با قربانیان حملات روزهای گذشته در فرانسه برگزار شد.

این منبع آگاه مدعی شده است که پس از اینکه دولت فرانسه به رهبران سیاسی سایر کشورها دعوت‌نامه فرستاد و خواستار حضور آنان در راهپیمایی در پاریس شد، جک اودیبرت مشاور امنیت ملی اولاند، به همتای اسرائیلی خود خبر داد که اولاند ترجیح می‌دهد در این راهپیمایی نتانیاهو حضور نداشته باشد.

اودیبرت طی این پیام به مشاور امنیت ملی اسرائیل می‌گوید که اولاند در تلاش است تا طی این مراسم، وحدت و یکپارچگی فرانسه با سایر ملیت‌ها را نشان دهد و از تمامی تنش‌هایی که میان مسلمانان و یهودیان و اسرائیل و فلسطین وجود دارد، دور بماند. اودیبرت می‌گوید که امیدوار است نتانیاهو این چالش‌ها را درک کند و متوجه باشد که حضورش در این مراسم چه عواقبی خواهد داشت و به همین دلیل از حضور در مراسم منصرف شود.

همچنین این منبع آگاه می‌گوید که یکی دیگر از نگرانی‌های فرانسه این بود که نتانیاهو از این موقعیت بهره بگیرد تا درباره یهودی‌های فرانسوی سخنرانی کند. این سخنرانی می‌تواند باعث ناکام‌ماندن کاخ الیزه در نمایش اتحاد و همبستگی قومیت‌ها و مذهب‌ها شود.

این مقام مطلع در ادامه می‌گوید که اسرائیل در ابتدا با تصمیم اولاند موافقت کرد. به همین جهت شین بت سازمان امنیت داخلی اسرائیل اعلام کرد که تامین امنیت و برنامه‌ریزی برای حضور نخست‌وزیر مشکل است و سرانجام نتانیاهو اعلام کرد که به پاریس پرواز نخواهد کرد. اما پس از اعلام این خبر نتانیاهو تصمیم خود را تغییر داد و به مقامات فرانسه اطلاع داد که روز سه شنبه در یک اجتماع یهودی در پاریس حضور پیدا خواهد کرد.

تلاش اولاند برای جلوگیری از ایجاد تنش در این مراسم به اینجا هم ختم نشد و ظاهرا دولت فرانسه از رئیس‌جمهور فلسطین محمود عباس نیز خواسته بود که در این مراسم حضور پیدا نکند. محمود عباس مانند نتانیاهو با این تصمیم موافقت کرد و طی پیامی به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی امتناع خود از حضور در پاریس را اعلام کرد.

پس از آن شنبه شب  آویگدور لیبرمن وزیر امور خارجه اسرائیل و وزیر اقتصاد نفتالی بنت از تمایل خود برای حضور در مراسم روز یکشنبه سخنرانی کردند. نتانیاهو پس از اینکه از ابراز تمایل و نیت آن دو مطلع شد به مقامات فرانسه خبر داد که او نیز در راهپیمایی یکشنبه حضور پیدا می کند.

این منبع آگاه می‌گوید هنگامی که مشاور امنیت ملی اسرائیل خبر رفتن نتانیاهو را به اودیبرت مشاور امنیت ملی فرانسه داد، با واکنش تند او مواجه شد. اودیبرت به او گوشزد که این تصمیم نتانیاهو، مادامی که نتانیاهو و اولاند در مسند قدرت باشند، رابطه میان دو کشور فرانسه و اسرائیل را بغرنج می‌کند.

اودیبرت صریحا اعلام کرد که اعلام حضور نتانیاهو در این راهپیمایی ممکن است که باعث حضور محمود عباس نیز بشود. این پیش‌بینی اودیبرت چندان بیراه از آب درنیامد و تنها پس از چند ساعت از این اعلام حضور، عباس اعلام کرد که تمایل دارد به پاریس سفر کند و حضور فلسطین را در این مراسم اعلام کند.

اولاند که در این مراسم حضور پررنگی داشت پس از رسیدن نتانیاهو، دیگر در این مهمانی دیده نشد.

این در حالی است که دفتر نخست‌وزیری رژیم اسرائیل مدعی شده بود در ابتدا دولت فرانسه نسبت به وجود مسائل امنیتی با نتانیاهو گفت‌وگو کرده بود و همین امر سبب شده بود وی از تصمیم خود برای رفتن منصرف شود. اما در پی برطرف شدن این مسائل، اولاند با نتانیاهو تماس گرفته و به وی گفته بود که خوشحال خواهد شد وی را در مراسم ببیند.

در صف اول راهپیمایی مقام‌ها، فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و چند مقام دیگر در حالی که بازوهای همدیگر را گرفته بودند، راهپیمایی را آغاز کردند.

تخمین زده می‌شود در پاریس حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در راهپیمایی شرکت کرده باشند. دولت فرانسه این راهپیمایی را بزرگ‌ترین گردهمایی در تاریخ این کشور خوانده است. همچنین مقام‌های ارشد بیش از چهل کشور جهان برای شرکت در این مراسم به پاریس رفته‌اند و حدود دو هزار مامور پلیس و ۱۳۵۰ سرباز برای تامین امنیت شرکت‌کنندگان در این راهپیمایی به سراسر پاریس اعزام شده‌ بودند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین