کد خبر: ۲۸۰۰۰۱
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵

افرادی که ارتودنسی کرده اند بخوانند !

یک جراح دندانپزشک با بیان اینکه در زمانی که براکت‌ها روی دندان‌هاست، محل مناسبی برای تجمع خرده‌های غذایی و باکتری‌ها به ‌وجود می‌آید که ممکن است موجب ایجاد پوسیدگی در محل شود، گفت: باید در مورد خوراکی‌های شیرین دقت بیشتری شود و تا حد ممکن خوردن آنها را محدود کرد.
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: دکتر میترا برادران در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه استفاده از براکت‌ها (دستگاه‌های ارتودنسی ثابت) برای ردیف کردن دندان‌ها است، افزود: براکت‌ها را با مقادیر کمی سیمان دندانپزشکی به دندان‌ها می‌چسبانند و با سیم به یکدیگر متصل می‌کنند.

وی گفت: دندانپزشک در هر جلسه درمان، با تنظیم کردن این براکت‌ها، نیروی مشخصی به دندان‌ها وارد می‌آورد تا در جهت درست و مناسب حرکت کنند.

برادران با تاکید بر اینکه در طول مدتی که این براکت‌ها روی دندان‌هاست، لازم است نکاتی را در خصوص بهداشت و تغذیه رعایت کرد، گفت: هر بار که خوراکی‌های شیرین یا نشاسته‌ای را در دهان می‌گذارید، محیط مناسبی برای باکتری‌های دهان فراهم می‌شود. این باکتری‌ها با تولید اسید، مینای دندان را حل می‌کنند و سبب ایجاد پوسیدگی می‌شوند.

این جراح دندانپزشک خاظرنشان کرد: در زمانی که براکت‌ها روی دندان‌هاست، محل مناسبی برای تجمع خرده‌های غذایی و باکتری‌ها به‌وجود می‌آید که ممکن است موجب ایجاد پوسیدگی در محل شود. پس باید در مورد خوردن خوراکی‌های شیرین دقت بیشتری به خرج داد و تا حد ممکن آنها را محدود کرد.

برادران گفت: کشمش، بیسکویت، عسل و میوه‌های خشک خوراکی‌هایی هستند که احتمال بروز پوسیدگی در این دوران را افزایش می‌دهند.

وی افزود: خوردن خوراکی‌های سفت و چسبناک هم ممکن است سبب شکسته یا کنده شدن سیم‌ها و براکت‌های ارتودنسی شود. پس در این زمان از جویدن یخ و آدامس‌های سفت، شکلات، تافی و میوه‌هایی مانند هویج خام و سیب درسته یا نان‌های سفت اجتناب کنید.

برادران با تاکید بر اینکه میوه، سبزی‌های خام و غذاهای سفت را تکه تکه کنید و سپس در دهان قرار دهید، گفت: در روزهای اول نصب براکت‌ها نیز چون دندان‌ها قدری حساس است، بهتر است تا حد امکان از غذاهای نرم استفاده کنید.

وی گفت: اگر براکت‌ها را به خوبی تمیز نکنید، لثه‌های ملتهب و خونین و بوی بد دهان و خطوط سفید رنگ پوسیدگی در اطراف براکت‌ها در انتظارتان خواهد بود. پس بعد از هر وعده‌ غذا باید دندان‌ها را به خوبی تمیز کرد و وقت بیشتری برای مسواک زدن صرف کرد.

این جراح دندانپزشک یادآور شد: اغلب توصیه می‌شود که کودکان همیشه مسواک کوچکی همراه داشته باشند تا بتوانند خارج از خانه هم دندان‌های خود را تمیز کنند. بعضی مسواک‌های مخصوص هم برای بیماران ارتودنسی ساخته شده است که تمیز کردن اطراف براکت‌ها را ساده‌تر می‌کند.

برادران تصریح کرد: استفاده‌ روزانه از دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید هم ضروری است تا احتمال بروز پوسیدگی کاهش یابد. نخ دندان را هم فراموش نکنید؛ زیرا استفاده از آن در حالی که براکت روی دندان نصب شده به طور قطع ساده نیست، اما با کمی حوصله و تکرار می‌توان این کار را انجام داد. نخ دندان‌های مخصوص هم در بازار موجود است که برای بیماران ارتودنسی ساخته شده و استفاده از آن در این دوران راحت‌تر است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین