کد خبر: ۲۸۰۰۱
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۸۴ - ۱۶:۰۰

تحقق توليد سوخت هسته‌اي مهم‌ترين محور مذاكرات

آفتاب‌‌نیوز :  حميدرضا آصفي ، روز يكشنبه در جلسه هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي افزود: اعتقاد داريم كه مذاكره با اروپا بايد معقول و در چارچوب آژانس و مقررات عام بين‌المللي باشد، براي جمهوري اسلامي ايران مقررات خاصي تنظيم نكند، مدت مذاكره مشخص باشد و هدف از آن فرصت سوزي نباشد و برخورد با ايران تبعيض آميز نباشد. 

آصفي همچنين در پاسخ به سوالي درخصوص اجلاس نوامبر شوراي احكام ، گفت : خوشبختانه شورا اين بار عاقلانه موضوع را دنبال كرد و صادر نشدن قطعنامه در اجلاس اخير ، بسياري از مسايل را روشن كرد. 

سخنگوي وزارت امور خارجه خاطرنشان كرد: ما از رفتار عقلايي در مسير مذاكرات سازنده و جدي استقبال مي‌كنيم، به شرطي كه طرف مقابل ما نيز به تعهدات خود عمل كند و هدفش از مذاكرات فرصت سوزي نباشد و در فكر فرصت سازي باشد. 

آصفي در خصوص مطرح شدن طرح روسيه در رسانه‌ها گفت : هنوز طرحي از طرف روسيه به ما ارائه نشده است،اما روشن است كه هر طرحي كه شامل توليد سوخت هسته‌اي صلح آميز درايران باشد ، قابل بررسي است. 

سخنگوي وزارت خارجه با تاكيد براينكه موضوع تحقيق و توسعه در زمينه فناوري هسته‌اي امر جداگانه‌اي است، گفت : موضوع مذاكره با اروپاييها در زمينه توليد سوخت هسته‌اي درايران است.
وي همچنين اظهارداشت : پرداختن به طرح روسيه، گمانه زني رسانه‌اي است و هدف از اين خبرسازي اين است كه تكليف مذاكرات را از طريق رسانه‌ها تعيين كنند، درحالي كه تكليف مذاكرات بايد روي ميز مذاكرات مشخص شود. 

سخنگوي وزارت‌امورخارجه درپاسخ به‌ سوالي ‌مبني برآغاز اقدامات ديپلماتيك براي ازسرگيري مذاكره با اروپايي ها، گفت: وزارت خارجه اقدامات و مسيرهاي ديپلماتيك را هميشه در دستور كار خود دارد و در همين راستا، وزيرامور خارجه گفت وگوهايي با همتايان خود در كشورهاي انگليس، فرانسه، بلژيك و استراليا داشته‌اند. 

آصفي افزود: مسير گفت و گو و ديپلماسي هسته‌اي ايران ، يك ديپلماسي متوازن و گسترده است و همه كشورها از جمله اروپايي ها، غير اروپايي ها، روسيه، چين و كشورهاي غير متعهد را شامل مي‌شود كه قبل از اجلاس شوراي حكام وجود داشته و بعد از آن نيز ادامه خواهد داشت. 

ازسخنگوي وزارت امورخارجه درخصوص خبريك روزنامه آلماني مبني برانتقال تكنولوژي توليد موشكهاي هسته‌اي از كره شمالي به ايران در ازاي دريافت نفت و گاز،سووال شد، آصفي در پاسخ گفت: چنين صحبتي مطرح نيست و اين خبر اساسا نادرست است . 

وي افزود: به طورمعمول درآستانه برگزاري اجلاس شوراي حكام، چنين جوسازي ها و خبرسازي‌هايي صورت مي‌گيرد كه اين خبر نيز از آن دسته خبرها است و به هيچ وجه درست نيست . 

خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه دررابطه با سفر يك هيات از آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به كشور امارات براي نظارت بر فعاليت شركتهاي ايراني در اين كشور، سوال كرد، آصفي در پاسخ گفت: اين خبر را شنيده‌ام، اما ما شركتي در امارات نداريم كه بخواهد كار غير قانوني انجام دهد و ما نگران باشيم. 

آصفي افزود: نمايندگان آژانس بين‌المللي انرژي اتمي مي‌توانند به همه كشورهاي دنيا سربزنند و نظارت كنند، اينگونه خبرسازي‌ها زياد جدي و مهم نيست . 

سخنگوي وزارت امور خارجه درادامه درپاسخ به سوالي مبني بر حضور روسيه در مذاكرات احتمالي ايران با كشورهاي اروپايي و سطح اين حضور، گفت: بحث حضور مستقيم روسها در مذاكرات ايران با سه كشوراروپايي، مطرح نيست .

آصفي افزود: ما خودمان با روسها مذاكره و گفت و گو داريم، همانطوري كه با ديگر كشورها مذاكره مي‌كنيم، اما سطح و سطوح مذاكرات بعد از دريافت پيشنهاد براي مذاكره مشخص خواهد شد. 

خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه درخصوص زمان آغاز به كار تاسيسات نطنز سووال كرد، وي در پاسخ گفت: دراين خصوص خبرگزاري رويترز يك داستان سرايي انجام داده كه كاملا بي‌اساس است . 

آصفي درعين حال افزود: البته ما درخصوص نطنز تعهدي نداده‌ايم و همه كارهاي ما در قالب اقدامات داوطلبانه بوده است، اما ترجيح ما اين است كه اين موضوع در مذاكرات جدي و سازنده در آينده مشخص شود و ما علاقه منديم كه موضوع توليد سوخت هسته‌اي در ايران را از طريق مذاكره سامان دهيم. 

از سخنگوي وزارت امور خارجه درخصوص اقدامات اين وزارتخانه در رابطه با مسدود شدن تعدادي از سايتهاي. 

خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه پرسيد، از قدرت چانه زني ايران چقدر در مذاكرات استفاده مي‌شود و تاثير اين چانه زني‌ها در نتيجه اجلاس تا چه حد بود، آصفي در پاسخ گفت: ما اين موارد را در چارچوب بحث چانه زني نمي‌بينيم. 

آصفي افزود: مااز گفت و گوها و مذاكرات خود به دنبال چانه زني و ساختن يك مغلوب و يا پيروز نيستيم، ما حقوقي داريم كه بايد در دنيا به رسميت شناخته شود. 

سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين درخصوص مصوبه مجلس شوراي اسلامي در رابطه باتوقف اجراي داوطلبانه پروتكل‌الحاقي درصورت ارجاع پرونده به شوراي امنيت، گفت: مجلس محترم نيز در چارچوب تضمين حقوق قانوني جمهوري اسلامي ايران به وظايف و تكاليف خود عمل مي‌كند. 

وي ادامه داد: طبيعي است كه مجلس محترم اين طور تشخيص داده كه اين مصوبه حقوق ما را تامين خواهد كرد و براساس تشخيص خود اين مصوبه را تصويب رسانده و بعد از نهايي شدن اين مصوبه ، دولت نيز مكلف به اجراي آن است . 

خبرنگاري در ادامه پرسيد، اسرائيل با داشتن بيش از ‪ ۲۰۰‬كلاهك هسته‌اي تاچه اندازه مي‌تواند در بحرانهاي منطقه‌اي و بين‌المللي موثر باشد، آصفي در پاسخ گفت: ما بارها گفته‌ايم كه رژيم صهيونيستي عامل بحران و بي‌ثباتي در منطقه و مهم‌ترين عامل تهديد در جهان است . 

آصفي افزود: رژيم صهيونيستي با نيرنگ و فريب و با دراختيار گرفتن رسانه‌ها درصدد فريب افكار عمومي است، درحالي كه كه عامل بي‌ثباتي و ناامني در منطقه و جهان رژيم صهيونيستي است و ما هميشه كشورهاي دنيا را به اين واقعيت مهم توجه مي‌دهيم .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین