کد خبر: ۲۸۱۹۳۷
تاریخ انتشار : ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۵
ابتکار: همه وظیفه داریم که با همه توان برای سلامت شهروندان تلاش کنیم

گزارش ابتکار درباره آلودگی هوای خوزستان

به درخواست مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان جلسه اضطراری مقابله با گرد و غبار در استان با حضور نمایندگان دستگاههای مسئول و به ریاست استاندار تشکیل می‌شود. همه ما وظیفه داریم که با همه توان برای سلامت شهروندان تلاش کنیم.
آفتاب‌‌نیوز :
آفتاب: پایگاه خبری خرداد نوشت: در روزهای اخیر میزان غلظت گرد و غبار در آسمان اهواز به‌حدی رسیده بود که دستگاه سنجش آلودگی محیط زیست قادر به نشان دادن میزان غلظت آلودگی هوا و ریزگردها نبود. بنابه گفته احمدرضا لاهیجان‌زاده، مدیرکل محیط زیست استان خوزستان "تاکنون اهواز با این میزان گرد و غبار در هوا مواجه نشده" بود و "میزان گرد و غبار هوای این شهرستان بیش از 10 هزار بر میکروگرم گزارش شده است" که "دستگاه سنجش آلودگی محیط زیست استان رقمی بالای 10 هزار میکروگرم ندارد."

پنج شهر اهواز، آبادان، خرمشهر، بهبهان و دشت آزادگان استان خوزستان دچار گرد و غبار شدید شدند که اهواز بالاترین میزان آلودگی را تا 70 برابر حد مجاز تجربه کرده است. شعاع دید در این شهرها نیز آنچان کاهش یافته بود که شهروندان خانه نشین شدند.
 

بر اساس آمار رسمی، اهواز یکی از شهرهای با میزان بیشترین آلودگی هوا است. همچنین بر پایه‌ گزارش سازمان بهداشت جهانی، شهر اهواز آلوده‌ترین شهر جهان در سال ۲۰۱۱ شناخته شده‌است.
 
به گزارش خرداد، معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک با انتشار گزارشی به بررسی آلودگی این روزهای آسمان خوزستان پرداخته و نوشته است: متاسفانه در سال آبی جاری میزان بارندگی خوزستان و البته بسیاری استان‌های دیگر مانند ایلام و حتی تهران بسیار کاهش یافته و این سبب خشک شدن خاک و کاهش رطوبت شده که با کمترین وزش باد، هوا را دچار گرد و غبار می سازد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه گزارش خود با اشاره به اینکه "امسال میزان گرد و غبار در مقایسه با سال‌های قبل تاکنون در خوزستان کمتر بوده"، تصریح کرده است: از اواسط این هفته به دلیل وقوع بادهایی که روی سطح زمین با سرعت بالا حرکت کرده، شاهد گرد و غباری با شدت و غلظت بسیار بالا در بعضی استان‌های جنوبی بوده‌ایم. همگان می‌دانند بخشی از این گرد و غبار منشاء خارجی دارد که با وجود سال‌ها ناامنی در عراق طرح‌های مربوط به مقابله با گرد و غبار به کندی پیش می‌رود. ولی اکنون منشاء داخلی هم به آن اضافه شده است. به همین دلیل در دولت یازدهم ستادی در سطح ملی برای مقابله با این مشکل تشکیل و برای هر استان، نقشه نقاط تولیدکننده گرد و غبار شناسایی و برنامه های اقدام هم تنظیم شده است. در استان خوزستان مشخصا مسئولیت کار مالچ پاشی و کاشت گونه‌های مقاوم به عهده وزارت نفت و همچنین سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور بوده است. 
 
ابتکار در ادامه گزارش خود نوشته است: به این منظور و برای پیگیری مسئله علاوه بر جلسات هماهنگی که در سازمان حفاظت محیط زیست در سطح ستاد برگزار شده، فقط در استان خوزستان طی ماه گذشته، هم معاون اول رییس‌جمهور، هم خودم، هم معاون محیط زیست انسانی سازمان و هم معاون آموزش و پژوهش حضور یافته ایم و پیگیر بوده ایم. 
 
وی افزود: همچنین در جلسه شورایعالی حفاظت محیط زیست در تاریخ 29 دی ماه گزارش وضعیت و اقدامات در این زمینه به رییس‌جمهور و وزراء ارایه و مخاطرات موضوع منتقل شد. قابل ذکر است که از اقدامات چند ماهه اخیر می توان به ورود مجدد آب در بخشی از هورالعظیم که متاسفانه در سال های قبل راه آن بسته شده و خود تبدیل به کانونی از گرد و غبار شده بود، اشاره کرد. همچنین کم کردن یکی از منابع مهم آلودگی شهر اهواز به خاطر فرآوری 50 هزار بشکه نفت سنگین که میزان آن به حدود نصف کاهش یافته و متعاقب آن آلودگی‌های مربوطه هم کم شده است. 
 
ابتکار در پایان گزارش خود با اعلام اینکه "فردا هم به درخواست مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان جلسه اضطراری مقابله با گرد و غبار در استان با حضور نمایندگان دستگاههای مسئول و به ریاست استاندار تشکیل می‌شود"، نوشته است: گزارش دستگاههای مختلف باید در مورد میزان پیشرفت و موانع هر یک از مسئولین مشخص شود. به هر حال همه ما وظیفه داریم که با همه توان برای سلامت شهروندان تلاش کنیم. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین