آفتابنیوز : آفتاب: سیدناصر سجادی در نشستی خبری با اشاره به این که میانگین مصرف بنزین در 11 ماهه سال جاری 69.2 میلیون لیتر بوده است، اظهار کرد: روند رشد مصرف بنزین در سال 92 نسبت به سال قبل 7.7 درصد بوده است که رشد 1.8 درصدی 11 ماهه سال 93 نسبت به سال 92 نشان از کاهش روند رشد مصرف بنزین دارد.
وی در ادامه با بیان اینکه به دلیل افزایش تولید گاز از میدان گازی پارس جنوبی مصرف فرآوردههای نفتی در نیروگاهها کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: میزان مصرف نفت سفید در 11 ماهه سال جاری 10 میلیون لیتر،گازوئیل 100.7 میلیون لیتر و نفت کوره 37.8 میلیون لیتر بوده است که به ترتیب نسبت به مدت مشابه سال گذشته از کاهش 15.2، 3.8 و 28 درصدی برخوردار شده است.
سجادی با بیان اینکه میزان گاز تحویلی به نیروگاه ها در 11 ماهه سال جاری 46 میلیارد متر مکعب بوده است، تصریح کرد: این میزان نشان از 36 درصد رشد نسبت به 33.6 میلیون متر مکعب گاز تحویلی به نیروگاهها در مدت مشابه سال گذشته دارد.
ایران صادرکننده فرآوردههای نفتی شد
به گزارش ایسنا، مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه طی 11 ماهه گذشته 8.3 میلیارد لیتر سوخت مایع کمتر مصرف شده است، گفت: با توجه به کاهش مصرف فرآوردههای نفتی در داخل کشور برنامه ریزی کرده ایم که بخشی از فرآوردههای نفتی را به عراق، افغانستان و پاکستان صادر کنیم.
وی با بیان اینکه از اسفند ماه صادرکننده کلیه فرآورده های نفتی به جز بنزین شدیم اضافه کرد: با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس از اواخر 94 و یا اوایل 95 صادرکننده بنزین نیز می شویم.
متوسط قیمت فروش بنزین 786 تومان
سجادی در ادامه با اشاره به اینکه تا اوایل بهمن ماه بنزین را با سه نرخ عرضه می کردیم تصریح کرد: برای کاهش تنوع قیمتها سهمیههای بنزین 400 تومانی تغییر کرد و آمار نشان از آن دارد که طی 11 ماه گذشته 36 درصد بنزین هزار تومانی، 55 درصد بنزین 700 تومانی و 9 درصد بنزین 400 تومانی مصرف شده که در مجموع متوسط فروش بنزین لیتری 786 تومان بوده است.
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی میزان مصرف نفتگاز با نرخ 900 تومان را 9 درصد و با نرخ 250 تومان را 91 درصد اعلام و اضافه کرد: متوسط قیمت فروش نفتگاز 272 تومان بوده است.
سهمیه بندی بنزین ترمز مصرف را کشید
وی با اشاره به این که سامانه هوشمند سوخت نقش اساسی در مصرف بنزین داشته است، گفت: در سال 82 میزان مصرف روزانه بنزین حدود 56.3 میلیون لیتر بوده است که بررسیها نشان از رشد دو برابری مصرف طی سال های 72 تا 82 دارد.
سجادی با بیان اینکه پروژه سامانه هوشمند سوخت در سال 86 اجرایی شد، تصریح کرد: همچنین توسعه سی ان اجی از سال 79 -80 در دستور کار قرار گرفت و روند مصرف سی ان اجی در سال 82-83 آغاز شد که این امر تاثیر زیادی در کنترل روند مصرف بنزین داشت.
مدیرعامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه در سال 92 روزانه 68.4 میلیون لیتر بنزین مصرف شده است، گفت: اگر توسعه استفاده از سی ان اجی و همچنین سامانه هوشمند سوخت در دستور کار قرار نمی گرفت مصرف بنزین کشور در سال 92 به روزی 143 میلیون لیتر می رسید.
به گفته وی، اکنون با احتساب مصرف روزانه 19 میلیون متر مکعب سی ان اجی و 69 میلیون لیتر بنزین در مجموع معادل 87 میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف می شود.
سجادی با بیان اینکه حدود 2260 جایگاه سی ان جی در کشور وجود دارد افزود: حداکثر از 50 درصد از ظرفیت جایگاههای سی ان جی استفاده می شود.
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی به فروش مرزی فرآوردههای نفتی طی 11 ماهه گذشته اشاره و خاطرنشان کرد: به منظور جلوگیری از قاچاق سوخت اقدام به فروش مرزی فرآوردههای نفتی کردهایم که طی 11 ماهه سال جاری 130 میلیون لیتر فرآورده در مرزها به فروش رسیده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 33 درصد افزایش را نشان می دهد.
وی نحوه تعیین سوخت در بازارهای مرزی را براساس 95 درصد فوب خلیج فارس عنوان و اضافه کرد: عرضه سوخت در مرزها با قیمت شناور است.
هدفگذاری برای افزایش 20 درصدی عرضه سوخت در خلیج فارس
سجادی ادامه داد: در راستای نفوذ به بازار بانکرینگ و عرضه سوخت در بازار خلیج فارس توسعه این صنعت در دستور کار قرار گرفته به طوری که در11 ماهه سال جاری روزانه 10 میلیون لیتر سوخت عرضه شده و این درحالی است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته 8.6 میلیون لیتر بوده است.
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به اینکه برای عرضه روزانه 12 میلیون لیتر سوخت در آبهای خلیج فارس برنامه ریزی کرده ایم گفت: هدف افزایش 20 درصدی عرضه سوخت در این بازار است.
جزییات توزیع بنزین و نفتگاز یورو 4
سجادی به عرضه فرآوردههای نفتی یورو 4 در راستای تکلیف قانونی و مسائل زیست محیطی اشاره و تصریح کرد: هم اکنون عرضه بنزین یورو 4 در شهرهای تبریز، اراک، کرج، تهران، مشهد، اصفهان صورت می گیرد و با به بهره برداری رسیدن طرح توسعه پالایشگاه آبادان شهرهای شیراز و اهواز طی سه ماهه ابتدای سال 94 تحت پوشش بنزین یورو 4 قرار می گیرند.
وی همچنین به عرضه نفتگاز یورو 4 در شهرهای اراک، کرج، تهران، مشهد، اصفهان ،قم، اهواز و شیراز اشاره و اضافه کرد: در مجموع روزانه حدود 19 میلیون لیتر بنزین یورو 4 و 10 میلیون لیتر نفتگاز در این کلانشهرها عرضه می شود.
جزییات بهره برداری ازمخازن ذخیره سازی با ظرفیت 1.3 میلیارد لیتر
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به مخزن سازی و انبارسازی با ظرفیت 1.3 میلیارد لیتر از سال های گذشته اشاره و اضافه کرد: در سال 1393، 550 میلیون لیتر مخزن به بهره برداری رسیده و تا پایان سال نیز سه انبار ماهشهر با ظرفیت 300 میلیون لیتر، شیراز با ظرفیت 170 میلیون لیتر و ملایر با ظرفیت 70 میلیون لیتر به بهره برداری می رسید.
به گفته سجادی،انبار ذخیره سازی با ظرفیت 120 میلیون لیتر در ارومیه و بیرجند با ظرفیت صد میلیون لیتر در سال 94 به بهره برداری می رسد.
چگونگی اختصاص سوخت به ناوگان حمل ونقل عمومی براساس کارکرد
وی در ادامه به عرضه نفتگاز مورد نیاز حمل و نقل عمومی براساس کارکرد طبق مصوبه هیات دولت اشاره و خاطرنشان کرد: پس از عرضه کارت هوشمند سوخت عرضه نفتگاز براساس جدول سهمیه بندی صورت می گرفت اما طبق مصوبه جدید هیات دولت عرضه نفتگاز مورد نیاز حمل و نقل عمومی با استفاده از کارکرد در دو مرحله صورت می گیرد.
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی مرحله اول را ارائه سوخت با استفاده از اطلاعات بارنامه از طریق وزارت راه و شهرسازی در اختیار شرکت پخش قرار می گیرد عنوان و تصریح کرد: براساس اطلاعات به دست آمده میزان سوخت محاسبه و از اوایل سال 1394 ارائه سوخت با این روش آغاز خواهد شد.
سجادی مرحله دیگر را تجهیز خودروهای نفتگاز سوز به جی پی اس تا شهریور سال 1394 اعلام کرد.
به گفته وی ، با اقدامات انجام شده در دو حوزه حمل و نقل دیزلی و کشاورزی باید کار اساسی انجام شود که هم اکنون در حال طراحی سامانههایی در این راستا هستیم.
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی به نظارت و کنترل بر روند فعالیت جایگاهها و عرضه سوخت از نظر کیفیت و کمیت اشاره و تصریح کرد: شماره تلفن 09627 آماده رسیدگی به شکایات و گزارشهای مردم است.
جزییات افزایش پنج درصدی قیمت فرآوردههای نفتی
سجادی با بیان اینکه مصوبه و چگونگی افزایش پنج درصدی قیمت فرآوردههای نفتی براساس قانون بودجه سال 1394 هنوز ابلاغ نشده است، گفت: در بودجه 93 نیز این امر بود اما از خود قیمت فرآورده ها تخصیص داده شد.
به گفته وی، هنوز سازوکار مشخص نشده اما به نظر می رسد افزایش قیمت نخواهیم داشت.
مطالعه بر روی سوآپ فرآورده های نفتی
مدیر عامل شرکت پخش فرآوردههای نفتی درباره سوآپ فرآورده های نفتی گفت: در سال 93 سوآپ نفتگاز و نفت کوره صورت گرفت اما با توجه به این که در سال 94 با مازاد فرآورده روبرو خواهیم بود همکاران در حال مطالعه بر روی اقتصادی بودن سوآپ هستند.
وی همچنین درباره وضعیت بدهی ایرلاینها گفت: سازوکارهای مختلفی برای تسویه بدهی ایرلاینها صورت گرفته و حتی مذاکراتی با شورای امنیت ملی نیز انجام شده است.
وی با بیان اینکه میزان بدهی ایرلاینها حدود 800 میلیارد بوده و افزایش نیافته است گفت: با تدابیر انجام شده تعداد زیادی از ایرلاینها تفاهم کرده و چک بدهی خود را ارائه داده اند تا با کمترین تنش موجود پول پرداخت شود.