آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اجتماعی: بیآبی، در یکی از پرآبترین کشورهای جهان هشداری است از آنچه میتواند حیات بشریت را در آیندهای نهچندان دور تهدید کند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از گاردین، بیش 1 میلیارد نفر در جهان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند و به همین سبب جیرهبندی و جنگ بر سر آب، تبدیل به پدیدهای مدتدار خواهد شد.
لئوناردو داوینچی میگوید که آب جوهر حرکت و پویایی طبیعت است، اما متاسفانه سیاره ما با کمبود منابع آبی روبرو است و ترسیم چشمانداز آینده بدون آب، برای انسانها چیزی جز سیاهی نخواهد داشت.
در حالی که جمعیت زمین رو به افزایش است، تطابقی میان جمعیت انسانها و آب آشامیدنی وجود ندارد و همین عدم هماهنگی، سبب شده تا مناطق بسیاری دچار بحران کم آبی و یا حتی بیآبی شوند.
به دنبال بحرانهای کم آبی که روز به روز هیبت بزرگتری بر خود میگیرد، بانک جهانی گزارشی از وضعیت برخورداری ۱۷۷ کشور جهان از منابع آبی منتشر کرده است. در این گزارش سرانه منابع آبی تجدیدپذیر، شامل آب های سطحی و زیرزمینی، برای هر کشور محاسبه شده است و کشورهای جهان از نظر فقر آبی ردهبندی شدهاند.
سرانه منابع آبی تجدید پذیر در ایران ۱۶۵۹ مترمکعب اعلام شده است که کمتر از ۱۰۸ کشور جهان است. ایران در رده بندی فقر منابع آبی بین ۱۷۷ کشور جهان در رتبه ۶۹ قرار گرفته است. بدین ترتیب تنها ۶۸ کشور نسبت به ایران فقر آبی بیشتری دارند.
فقیرترین کشورها از نظر منابع آبی تجدیدپذیر کشورهای عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس هستند. کویت از نظر فقر منابع آبی در صدر رده بندی جهانی قرار دارد به طوری که سرانه منابع آبی تجدیدپذیر در این کشور صفر اعلام شده است.
پس از کویت، کشور بحرین با سرانه ۳ مترمکعبی و امارات با سرانه ۱۶مترمکعبی به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
سرانه منابع آبی تجدیدپذیر در قطر نیز ۲۶ مترکعب و در عربستان ۸۳ مترمکعب اعلام شده است.
غنی ترین کشور از نظر منابع آبی ایسلند است. سرانه منابع آبی تجدیدپذیر در این کشور ۵۲۵ هزار مترمکعب اعلام شده است.