آفتابنیوز : به گزارش باشگاه خبرنگاران، زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: گیاهان دارای چربی کمتر، فیبر بیشتر و مواد مغذی ضد سرطان هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان کمک میکنند، به همین دلیل اکثر غذاهای گیاهی ضد سرطان هستند. بهتر است حداقل دو سوم مواد غذایی مصرفی در هر وعده، گیاهی و حداکثر یک سوم مواد غذایی حیوانی باشد. در عین حال بایستی میان میزان فعالیت بدنی و کالری مصرفی، تعادل و توازن برقرار باشد.
وی ادامه داد: لازم است روزانه 5 وعده یا بیشتر سبزیجات و میوههای متنوع مصرف گردد. همچنین مصرف سبزیجات سرخ شده را باید محدود کرد و آب میوه و سبزیجات خالص استفاده کرد.
همچنین بهتر است در هنگام پخت سبزیجات از مقدار کمی آب استفاده شود. پخت بیش از حد سبزی باعث از بین رفتن بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی موجود درآن می شود.
عبداللهی خاطر نشان کرد: با یک برنامه غذایی ساده میتوان مصرف غذاهای گیاهی را در هر وعده رژیم غذایی گنجاند، که در ذیل به آن اشاره میشود:میوهها و آجیل را به غلات صبحانه (بلغور یا جو دوسر) اضافه کنید.
یک بشقاب بزرگ سالاد را با لوبیا، نخود فرنگی و یا دیگر حبوبات مورد علاقه تهیه کنید ساندویچ از نان کامل سبوس دار که با کاهو، گوجه فرنگی و دیگر سبزیجات (هویج، کلم رنده شده و یک قطعه میوه) پر شده است را مصرف کنید.میوههای تازه و سبزیجات خام چون هویج، کرفس، خیار و فلفل را در برنامه غذایی روزانه خود گنجانده و به هنگام خروج از منزل موز و سیب را به همراه داشته باشید. در وعده شام نیز میتوان سیب زمینی پخته را به همراه کلم بروکلی، ماست و سبزیجات مصرف کرد.همچنین به هنگام مصرف ماکارونی سس گوجه با روغن زیتون را جایگزین سس خامه کنید. به جای استفاده از دسر چرب از میوه استفاده کنید.