کد خبر: ۲۹۴۰۳۹
تاریخ انتشار : ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹

مدرسه‌ای که می‌خواهد بازیگر حرفه‌ای برای سینما بسازد

این مدرسه جایی است که می‌توان تجربیات و اهداف مشترک افرادی که -چه در داخل و چه در خارج از ایران- در حوزه سینما کار کرده‌اند را تجمیع کرد. می‌توان گفت هدف مشترک تربیت بازیگران حرفه‌ای در سایه تجربیات مشترک ممکن می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس فرهنگی- به‌تازگی حجت الله ایوبی‌، رئیس سازمان سینمایی طی حکمی اعضای شورای علمی و مدیر اجرایی مدرسه عالی سینما را مشخص کرده است. بنا به گفته رئیس سازمان سینمایی، تاسیس مدرسه عالی سینما جزوء اولویت‌های اصلی سازمان سینمایی در سال جدید است‌؛ مدرسه‌ای که  به اعتقاد ایوبی قرار نیست به شیوه آکادمیک مرسوم پیش رود و می‌خواهد مطابق با تکنیک‌‌های مدارس سینمایی دنیا، هنرجویان موفق را تربیت کند.

به گزارش آفتاب، برخی از هنرمندان سینما  این اقدام را  گامی مفید و مترقی تلقی کرده‌اند؛ گامی که به‌باور موافقان می‌تواند آسیب‌های  آموزش علاقمندان سینما را کاهش دهد. آسیب‌هایی که شاید اتلاف وقت مردم‌، دریافت هزینه‌های کلان و عقیم‌ماندن پروسه تربیت سینماگر حرفه‌ای؛ بخش کوچکی از آن‌ها باشد.

شاید  یکی از دلایل رویکرد مثبت به مدرسه ملی سینما، نبود سیاست‌های مشخص آموزشی این حرفه در سال‌های اخیر است. چندی پیش منیژه حکمت کارگردان سینما در گفت‌وگو با آفتاب  تاسیس این مدرسه را اقدامی بزرگ توصیف کرد زیرا به باور وی بسیاری از کارگاه‌های آزاد بازیگری تنها به سود بیشتر فکر می‌کنند و آموزش هنرمند حرفه‌ای را در هدف ثانویه تلقی می‌کنند.
 
هدف مشترک با مرور تجربیانت مشترک به دست می‌آید

 آیا مدرسه عالی سینما می‌تواند تاثیر جدی در سیاست تربیت بازیگر و افزایش ستارگان سینما بگذارد؟ مجتبی راعی کارگردان سینما و عضو شورای علمی این مدرسه درباره اهداف راه‌اندازی این مدرسه به خبرنگار آفتاب گفت: «این مدرسه جایی است که می‌توان تجربیات و اهداف مشترک افرادی که -چه در داخل و چه در خارج از ایران- در حوزه سینما کار کرده‌اند را تجمیع کرد. می‌توان گفت هدف مشترک تربیت بازیگران حرفه‌ای در سایه تجربیات مشترک ممکن می‌شود. این مدرسه می‌تواند تجربیات فردی را عمومی کند و این حسن اصلی این ماجراست. البته شرط اصلی تحقق این شرایط این است که این مدرسه دچار حواشی و یا مسائل سیاسی نشود و بتواند کارآمد عمل کند.»

کارگردان فیلم "ترنج" به تفاوت این مدرسه با کارگاه‌های آموزش بازیگری اشاره کرد و گفت: «این مدرسه ممکن است هزینه مادی از افراد دریافت کند اما درآمدزایی و سود بیشتر هدف اصلی این مدرسه نیست و آموزش حرفه‌ای علاقمندان و مستعدان سینما گام اصلی است.»
 
نمی‌گوییم فقط ستاره تربیت می‌کنیم

راعی در ادامه به شیوه انتخاب هنرجویان مدرسه عالی سینما در آینده نزدیک پرداخت و گفت: «سعی ما بر این است که این انتخاب‌ها آگاهانه صورت بگیرد.  زیرا مسئله اول انتخاب صحیح است. ما امیدواریم این انتخاب‌ها خوب باشد و نمی‌توان به صورت قطعی گفت همه انتخاب‌شدگان ستاره می‌شوند. علاوه بر اینها هنوز نمی‌توان به صورت جزیی درباره سیاستگذاری‌های خاص و جزئئ اشاره کرد. امیدوارم این هدف مشترک به سیاست‌گذاری‌های مشخص و معین نیز در این حوزه منجر شود.» علاوه بر مجتبی راعی، دکتر یونس شکرخواه، سعید پور اسماعیلی، سید رضا میر کریمی نیز به عنوان اعضای شورای علمی مدرسه سینما منصوب شده و روح الله حسینی دبیر شورای علمی مدرسه و مدیریت اجرایی این نهاد هنری را به عهده گرفته است.

گفت‌وگو از زهرا نوروزی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین