آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، منطقه سیستان و بلوچستان، محمود رضا میری در اولین گردهمایی بیماران مبتلا به سلیاک با ابراز خرسندی از تشکیل انجمن حمایت از بیماران مبتلا به سلیاک افزود: در حال حاضر در سیستان و بلوچستان 700 مبتلا به بیماری "سلیاک" وجود دارد.
وی تصریح کرد: با در نظر گرفتن چارچوبهای قانونی موجود، این دانشگاه نهایت همکاری را با این انجمن خواهد داشت.
وی همچنین در خصوص تامین و تجهیز یک مکان با عنوان دفتر این انجمن قول مساعد داد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز ضمن تشکر از عملکرد صادقانه رستم شهرکی به جهت اقدام داوطلبانه در جهت کسب مجوز انجمن بیماران سلیاک گفت: بیماری سلیاک یک بیماری ژنتیکی است که در صورت شناسایی نشدن به موقع عوارض جدی را برای فرد ایجاد میکند.
منیژه خلیلی ادامه داد: مبتلایان به این بیماری به دلیل عدم وجود برخی آنزیمها قادر به هضم کامل گندم نیستند و نمیتوانند نان گندم که قوت غالب مردم این منطقه است را استفاده کنند.
وی گفت: گلوتن موجود در گندم باعث ایجاد عوارض زیادی از جمله کوتاهی قد، اختلال رشد، کم خونی مقاوم به درمان، اختلالات شدید دندانها و استخوانها، دل درد مزمن و علائم متعدد دیگر در مبتلایان به این بیماری میشود که تشخیص بیماری با استفاده از تستهای سرولوژیک و نمونه برداری از روده کوچک بیماران از طریق آندوسکوپی در بیمارستان علی ابن ابیطالب زاهدان مقدور است.
در ادامه این گردهمایی بیماران نیز با اشاره به میزان بالای هزینه تامین مواد غذایی مصرفی، به خیرین سلامت و نهادهای حمایتی جهت حمایت در این زمینه پیشنهاداتی را ارائه کردند و از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان خواستند تا در زمینه ارائه خدمات درمانی و تشخیصی به آنها کمک کند.
به گزارش ایسنا، سلیاک نوعی بیماری گوارشی مزمن است که در افراد حساس به گلوتن بروز میکند. گلوتن پروتئینی است که در غلاتی مثل گندم، جو، جوی سیاه و چاودار پیدا میشود و با تأثیر بر پرزهای روده باعث کاهش جذب غذا و در نتیجه بروز علامتهای مختلف در مبتلایان میشود، تنها درمان بیماری سلیاک رژیم غذایی فاقد گلوتن برای تمام عمر است.