کد خبر: ۲۹۶۳۱۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰

چرا جوانان به تحصیل در خارج علاقه دارند؟

وجود و ایجاد فرصت‌های آموزشی و پرورشی متناسب‌تر، بهره‌مندی از دانش نوین و کسب تجربه، مهارت و فراهم بودن امکانات به‌روز و خلاقیت و شکوفایی استعدادها، تقویت روحیه خودباوری نسبت به دارایی‌های فردی و ملی از جمله این فرصت‌ها بوده است.
آفتاب‌‌نیوز : رییس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به نتایج پژوهش «ادامه تحصیلات عالی جوانان در کشورهای خارجی؛فرصت‌ها و تهدیدها» گفت: ضعیف بودن استانداردهای علمی و تحقیقاتی در دانشگاه‌های مبداء (ایران)، امکانات رشد و توسعه هرچه بیشتر شغلی و تحصیلی در کشور مقصد، شکاف تکنولوژیک بین دانشگاه مبداء و کشور مقصد از جمله نتایج این پژوهش بوده است.

محمدتقی حسن‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: طبق این پژوهش نبود تعادل و تناسب در تربیت نیروهای تحصیل‌کرده و متخصص و مورد نیاز کشور از عواملی بودند که موجب گرایش جوانان به ادامه تحصیل در خارج از کشور شده‌اند.

وی در ادامه گفت: این پژوهش از سال 92 تا 94 انجام شده است و جامعه آماری آن از 140 صاحبنظران، کارشناسان و دانشجویانی است که علاقه به تحصیلات خارج از کشور دارند یا در کشورهای دیگر تحصیل کرده‌اند.

رییس مرکز پژوهش‌ها و مطالعات راهبردی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به هدف این پژوهش اظهار کرد: با انجام این پژوهش قصد بررسی عوامل موثر در گرایش یا عدم گرایش جوانان به ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشتیم.

حسن‌زاده در زمینه «موانع» ادامه تحصیل در خارج از کشور اظهارکرد: مسائل خانوادگی و دلبستگی‌های عاطفی،قرار گرفتن در فضاها و محیط‌هایی که تبعات شخصیتی و اخلاقی دارند، احساس تعلق به ارزش‌های فرهنگی و بومی کشور و باور به خدشه‌دار شدن اعتقادات با حضور در کشورهای خارجی مهم‌ترین این موانع بوده‌اند.

وی درباره «فرصت»‌های تحصیل در خارج از کشور و نتایج به دست آمده در این مورد گفت: وجود و ایجاد فرصت‌های آموزشی و پرورشی متناسب‌تر، بهره‌مندی از دانش نوین و کسب تجربه، مهارت و فراهم بودن امکانات به‌روز و خلاقیت و شکوفایی استعدادها، تقویت روحیه خودباوری نسبت به دارایی‌های فردی و ملی از جمله این فرصت‌ها بوده است.

حسن‌زاده در پایان اظهار کرد: از جمله «تهدید»های تحصیل جوانان ایرانی در خارج از کشور براساس نتایج به دست آمده می‌توان به امکان بروز آسیب‌های اجتماعی و اخلاقی، افزایش امکان از دست دادن نیروهای علمی، زمینه‌سازی و بسترسازی برای مهاجرت مغزها، عدم بازگشت به کشور و امکان از خودبیگانگی و هویتی اشاره کرد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
5
2
در اینجا پول نیست. اینجا دانشجوی دکتری ۴-۵ سال رنج می‌کشد یک حقوق ثابت و دایمی در حد کمینه وزارت کار ندارد. مساله اصلی مسایل مالی است. وگرنه برای کسی که دنبال مدرک است چه فرقی می‌کند مدرک از کجا باشد. از هرجا که دردسرش کمتر باشد بهتر.

مساله دیگر که خارج را جذاب می‌کند این است که افراد از آزادی‌های شخصی نسبی بیشتری در خارج از کشور برخوردارند. به علاوه تجربه زندگی در خارج در جامعه ما یک شانیت مصنوعی و جایگاه اجتماعی مصنوعی ایجاد کرده است.

آنهایی که دنبال علم هستند، ۱۰۰ نفر اول کنکور هستند که همه به شریف می‌آیند و از آنجا هم سر از دانشگاه‌های درجه یک آمریکا در می‌آورند. بقیه ۱۵۰ هزار نفر مساله علم اصلا برایشان اولویت مهمی نیست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۰
0
0
دانشگاههای ارمنستان خرجش کمتر از دانشگاه ازاد ایرانه با همین دلار 3300 تومنی هم ارزونتره
ناشناس
|
Germany
|
۰۸:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
0
مسءله سربازى و اگر و اماهاى ان هم يك مانع است
فريبا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۱
0
1
بچه هاي من در اين موسسات عالي كه بنام دانشگاه فقط خانواده ها رو سركيسه ميكنن و از كيفيت و كميت اثري نيست كلا سلب انگيزه شدن. وجود محيط اكثرا تئوريك با تعدادي اساتيد بي تجربه، كارمندان ناآگاه و كم كار، سايت هاي مشكل دار، اطلاع نرساني، فضاي آموزشي بسيار نامناسب، نبودن كارگاه هاي مناسب عملي، برخورد بد با دانشجو و والدين، وجود نداشتن مرجعي واقعي براي رسيدگي و مشكلات فراوان ديگري كه باعث ميشه خانواده تلاش كنه هزينه تحصيل فرزندش را در جايي بده كه نتيجه بگيره!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین