آفتابنیوز : روزنامه "ملادا فرونتا" ادعا كرد: وزارت امورخارجه چك از سفر هيأت پارلماني ايراني استقبال نكرد.
به گزارش پايگاه خبري ايلاف، "توماش بويار" يكي از معاونان وزير امور خارجه چك مدعي شد: وزارت امور خارجه درخواست هيأت پارلماني ايراني را براي ديدار با وزير امور خارجه و معاونانش نپذيرفت.
وي تأكيد كرد: ما به عنوان وزارت امورخارجه نميتوانيم در امور پارلمان دخالت كنيم.
معاون وزير امور خارجه چك افزود: موضع چك در قبال ايران و اظهارات احمدينژاد در مورد محو اسرائيل از نقشه، پس از سفر اين هيأت پارلماني تغييري نخواهد كرد.
وي تصريح كرد: ما اقدامي مخالف موضع خود نداشتيم و از روش اتحاديه اروپا در برخورد با ايران استقبال ميكنيم.
همچنين بر اساس اين گزارش، "ولاديمير لاشتوفكا" رئيس شوراي روابط خارجي پارلمان چك از برقراري روابط و افزايش همكاري بين ايران و كشورش براي استفاده ايران از انرژي صلحآميز اتمي استقبال كرد اما درعين حال هر گونه گفتوگو با هيأت پارلماني ايران در اين زمينه را تكذيب كرد.
لاشتوفكا قرار دادن ايران را در ليست محور شرارت احمقانه توصيف كرد و خواستار همكاري بينالمللي با ايران شد.
وي با ابراز اميدواري نسبت به اينكه چك به روند همكاري با ايران كمك كند، اين راه حل را بهترين راهكار براي تشويق ايران و جلوگيري از اقدام براي گمراه كردن جامعه بينالمللي دانست.
"لوبومر زاوراليك" رئيس پارلمان چك نيز هر گونه گفتوگو با ايران براي آغاز همكاري اتمي و سرمايهگذاري كشورش در طرحهاي اتمي ايران را رد كرد.
وي افزود: چنين مواردي مطرح نشد اما در گفتوگوها خواستار شفافسازي از سوي ايران شديم و موضع ايران نيز در اين باره مثبت بود.
"حميدرضا حاجبابايي" سرپرست هيأت پارلماني ايران در سفر به چك در پايان سفر رسمي هيأت پارلماني ايراني به كشور چك خواستار همكاري اين كشور با ايران در زمينه استفاده صلحآميز از انرژي اتمي شد.
وي تأكيد كرد: ايران آماده استقبال از كشورهايي است كه خواستار سرمايهگذاري در تأسيسات هستهاي ايران هستند.
حاج بابايي از گفتوگوي ايران و چك براي بررسي همكاري هستهاي پراگ ـ تهران خبر داد و افزود: توافقنامهاي در اين زمينه به امضا نرسيده است.