کد خبر: ۲۹۹۹۴۹
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
تمدید مذاکرات به‌ضرر هر دو خواهد بود

گره اصلی مذاکرات هسته‌ای در کجاست؟/ایران و آمریکا تصمیم‌‌گیرنده اصلی

اگرچه سایر کشورها در رسیدن به توافق موثر هستند، اما نهایتا ایران و آمریکا تصمیم‌گیرنده هستند و برای رسیدن به توافق و تکمیل این پروسه لازم است که دیدارهای دوجانبه داشته باشند.
آفتاب‌‌نیوز :
سرویس سیاسی- علی خرم کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با «آفتاب» درباره کندی روند مذاکرات ایران و آمریکا بر سر مسائل هسته‌ای، گفت: مسائلی که در مذاکرات هسته‌ای مد‌نظر طرفین قرار دارد، به دلیل پیچیدگی و تنوع‌، مستلزم وقت گذاشتن و توجه بسیار است. بنابراین ممکن است مدت‌ها طول بکشد تا سر‌ بندی به توافق برسند.

عباس عراقچی، مذاکره‌کننده ارشد ایران که در دیدارهای روز گذشته حضور داشت بعد از پایان جلسات صبح و بعد از ظهر به خبرنگاران گفت: "یک بار دیگر به طور کامل همه موضوعات مرور شد با این شرایط همچنان اختلافات و تفاوت‌ها باقی است".

خرم با اشاره به علل کندی این روند تصریح کرد: زمانی مشکل ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم بود و حالا مسئله اصلی پروتکل الحاقی است و اینکه ایران تا چه اندازه و با چه شرایطی می‌پذیرد و حتی شاید ایران بخواهد آن را مشروط بپذیرد و به‌طور کامل نپذیرد.

گره اصلی مذاکرات هسته‌ای در کجاست؟/ایران و آمریکا تصمیم‌‌گیرنده اصلی

این تحلیلگر ادامه داد: در پروتکل الحاقی بازدید از همه سایت‌ها اعم از نظامی و غیرنظامی آمده، اما ایران در مورد بازدید از سایت‌های نظامی به‌شدت مخالفت کرده است. بنابراین رسیدن به یک توافق بستگی به چانه‌زنی طرفین دارد که بتوانند به یک راه‌حلی برسند که برای دو طرف قابل قبول باشد.

از طرف دیگر لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، روز چهارشنبه گذشته تاکید کرد که کشورش بدون گنجاندن دسترسی بازرسان به همه تاسیسات ایران، از جمله تاسیسات نظامی در توافق هسته‌ای با ایران، آن را نخواهد پذیرفت.

در همین‌باره علی خرم معتقد است: کشورهای حامی اسرائیل تلاش می‌کنند تا بهره حداکثری از توافق با ایران ببرند. او در همین باره افزود: فرانسه و کشورهای مدافع منافع اسرائیل، تلاش می‌کنند تا مواردی بیشتر از پروتکل الحاقی را به ایران بقبولانند، اما ایران نمی‌پذیرد و اعلام کرده که تنها پروتکل الحاقی را خواهد پذیرفت.

وی درباره احتمال تمدید مهلت مذاکرات گفت: با این شرایط ممکن است که مذاکرات تمدید شود اما طرفین باید توجه داشته باشند که تمدید مذاکرات به ضرر هر دو خواهد بود.

خرم با اشاره به ضرورت مذاکرات دوجانبه میان ایران و آمریکا گفت: اگرچه سایر کشورها در رسیدن به توافق موثر هستند، اما نهایتا ایران و آمریکا تصمیم‌گیرنده هستند و برای رسیدن به توافق و تکمیل این پروسه لازم است که دیدارهای دوجانبه داشته باشند.

محمد جواد ظریف و جان کری، وزرای خارجه ایران و آمریکا برای مذاکره درباره اختلافات باقی‌مانده بر سر برنامه هسته‌ای ایران روز گذشته در ژنو دیدار کردند. دیدار این دو مقام در حالی انجام شد که مهلت تعیین‌شده برای رسیدن به توافق جامع هسته‌ای با ایران یک ماه دیگر (۳۰ ژوئن، ۹ تیر) به پایان می‌رسد. قرار است دور بعدی مذاکرات اتمی میان معاونان وزرای خارجه پنجشنبه این هفته در وین از سر گرفته شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
1
20
خیلی عکس جالبیه! بایستی به عکاسش آفرین گفت.
پاسخ ها
ناشناس
| Kazakhstan |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۰
درود بر ظریف
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین