کد خبر: ۳۰۱۲۴
تاریخ انتشار : ۱۵ آذر ۱۳۸۴ - ۱۵:۲۶
پرویز ورجاوند در گفت و گو با آفتاب:

پرهیز از رودرویی مستقیم با غرب مناسب ترین گزینه است

آفتاب‌‌نیوز :
کارشناس روابط بین الملل در گفت و گو با خبرنگار آفتاب با بیان مطلب فوق اظهار داشت: بنابراین شورای حکام تصمیم نهایی را موکول به این کرده که مذاکره ایران با سه کشور اروپا به نیتجه روشنی برسد. سپس هیات سه گانه اروپایی گزارش خود را به آژانس خواهد داد و آژانس هم بررسی هایی که در مورد جایگاه های فعالیت غنی سازی اورانیوم از ابتدا آغاز کرده در اختیار خواهد داشت، بنابراین شورای حکام بر اساس این دو موضوع تصمیم گیری خواهد کرد.
ورجاوند در پاسخ به اینکه روند مذاکرات با روسیه، چین و کشورهای غیر متعهد تاکنون چقدر پیشرفت داشته و دلیل مذاکره مجدد با اروپا چه بوده است؟ گفت: مذاکره ایران با روسیه، چین و کشورهای غیر متعهد، تاکتیکی برای گسترش کشورهای مذاکره کننده است و تصور می کنند با رویکرد به شرق قادر خواهیم بود که از فشار کشورهای اروپایی در این مذاکرات بکاهیم.
وی در خصوص میزان آمادگی اروپا برای ادامه مذاکره فعال با ایران اظهار کرد: اروپا همیشه این آمادگی را داشته که با ایران مذاکره کنند و نتایجی به دست آورند. چون اگر روابط اقتصادی و سیاسی ایران با اروپا را در نظر بگیریم. اروپا تمایل دارد سریع تر ماجرای مذاکرات مربوط به غنی سازی اورانیوم با ایران به سرانجام برسد و اگر نتیجه مذاکرات مثبت باشد به گونه موثرتری در زمینه مسائل خاورمیانه حضور پیدا خواهند کرد. که در این صورت ایران یکی از طرف های گفت و گوی اروپا برای ساماندهی استراتژی آنها در منطقه خواهد بود.
این کارشناس روابط بین الملل در خصوص اینکه چه گزینه هایی پیش روی تیم هسته ای وجود دارد، تصریح کرد: مساله اساسی این است که هم اکنون دست کم این ذهنیت در سطح جهان مطرح شده و رسانه های مطرح جهان روی آن مانور می کنند. که ایران در مسیری گام بر می دارد که می تواند منجر به تولید سلاح های اتمی باشد.
چنانچه آخرین گفته های البرادعی مبنی بر اینکه ایران اگر بتواند دستیابی به چرخه سوخت را تکمیل کند، چند ماهی با تولید سلاح های هسته ای فاصله دارد را باید در این راستا ارزیابی کرد. بنابراین این دیدگاه به شدت منطقه خاورمیانه را دچار تشویش کرده است.
ورجاوند افزود: بنابراین گزینه اساسی برای ایران این است که بتواند از شدت نگرانی و تشویش خاطری که برای جهان به وجود آمده خود را دور کند. در این مرحله است که ایران باید در مذاکرات بتواند شرایطی را به وجود بیاورد که فضای به شدت ملتهب را برای مدتی از ذهن جهان دور کند.
وی تاکید کرد: معتقدم شاید تکیه کردن بر روی یک تعلیق 3 تا 5 ساله می تواند فرصت هایی را ایجاد کند و همگام با آن تحولاتی در ساختار درونی جامعه صورت گیرد و حاکمیت در استقرار فضای دموکراتیک تلاش بیشتری کند و جامعه جهانی خود را در مقابل کشوری ببیند که دموکراسی در آن استقرار دارد، در چنین شرایطی نحوه بر خورد آنها تغییر خواهد کرد.
وی در خاتمه خاطر نشان کرد: اگر بتوانیم این فرصت را همگام با هم در طول یک دوران 3 تا 5 ساله فراهم کنیم و خود را از رودرویی به شدت مستقیم با جهان غرب دور کنیم. شاید بتواند راه حل معقولی باشد که از افتادن در دست اندازهای شدید ایران را دور نگه دارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین