کد خبر: ۳۰۴۹۸
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۸۴ - ۱۶:۲۸

گزارش کامل چهارمين كنگره سراسري حزب مردمسالاري

آفتاب‌‌نیوز :
چهارمين كنگره سراسري حزب مردمسالاري، با حضور دبيران كل و اعضاي حزب امروز در تالار اجتماعات وزارت كشور برگزار شد. 

در این کنگره که جمعی از اعضای گروههای سیاسی حضور داشتند مهدي كروبي، دبيركل حزب اعتماد ملي، موسوي تبريزي رئيس خانه احزاب ومصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردمسالاری به ایراد سخن پرداختند.
 
مهدي كروبي:
کسانی که ایران را مضحکه جهان کرده اند باید مشخص شوند

مهدي كروبي در مراسم افتتاحيه این كنگره که درسالن اجتماعات وزارت كشور برگزار شد، ضمن ابراز تاسف از سانحه سقوط هواپيما و مرگ شهادت‌‏گونه فعالان عرصه خبر و تسليت اين حادثه به خانواده‌‏هاي آنان ابراز اميدواري كرد دقت‌‏هايي صورت گيرد تا ديگر شاهد اين گونه حوادث تاسف برانگيز نباشيم. 


وي افزود: اين ملت با مبارزه و جهاد انقلاب اسلامي را با رهبري امام خميني(ره) به پيروزي رسانده و جمهوري اسلامي را در اين كشور حاكم كرده است كه بر دو شعار "استقلال، آزادي" و "جمهوريت و اسلاميت" استوار است؛ جمهوريت و اسلاميت از يكديگر جدا نيستند بلكه به تناسب شرايط گاهي احساس مي‌‏شود بايد بر جمهوريت و گاهي احساس مي‌‏شود بايد بر اسلاميت تاكيد كرد. 

كروبي تصريح كرد: جمهوري اسلامي جز با رقابت و حضور احزاب نيرومند و قوي و تلاش سياسي تمام گروه‌‏ها و احزاب سياسي كه چارچوب نظام اسلامي را پذيرفته‌‏اند، تحقق نمي‌‏يابد البته تمام كساني كه اين نظام را با قرائت معترضانه و متحجرانه پذيرفته‌‏اند نيز، حق فعاليت و رقابت دارند.

 
كروبي با بيان اينكه ما شعار مردم‌‏سالاري مي‌‏دهيم اما فرهنگ آن در جامعه ما جا نيفتاده است، گفت: البته همه مردم‌‏سالاري را قبول دارند اما سوال اين است كه چه بايد كرد كه مسوولان و دولتمردان آن را بپذيرند، در پاسخ به اين سوال مي‌‏گويم نبايد فرصت‌‏ها از بين بروند، هر فرصتي پيش آمد، بايد از آن بهره‌‏مند شد چرا وقتي كه حادثه غرورآفرين سال 76 رخ مي‌‏دهد و مردم به انديشه و تفكري راي مي‌‏دهند تمام مزاياي آن به چند نفر محدود مي‌‏شود و استانداران و وزرا و معاونين همگي از يك گروه خاص انتخاب مي‌‏شوند.
وي يادآور شد: وقتي تمام امكانات يك مجموعه عظيم به يك گروه تعلق مي‌‏گيرد، به راحتي از دست مي‌‏رود چرا كه آن گروه براي امكاناتي كه به دست آورده، رنجي نكشيده است.

 
دبير كل حزب اعتماد ملي با اشاره به بخشي از اظهارات موسوي خوئيني‌‏ها مبني بر اينكه "كاري نكنيد كه مردم احساس كنند كه مي‌‏خواهيد دينشان را از آنها بگيريد"، گفت: برخي آقايان كارهايي مي‌‏كنند كه كسي مثل آيت‌‏الله اميني, آيت‌‏الله فاضل لنكراني به من مي‌‏گويند چرا برخي سخنان از سوي برخي افراد صادر مي‌‏شود؟ آيا واقعا به دنبال كنار زدن جمهوري اسلامي و دين هستند؟ 

كروبي ابراز تاسف كرد: همين حالا كه اين حرف‌‏ها را مي‌‏زنم، برخي فردا خواهند گفت كه حرف‌‏هاي تفرقه‌‏انگيزي مطرح كرده‌‏ام اما به نظر من اين حرف‌‏ها تفرقه‌‏انگيز نيست بلكه وحدت‌‏انگيز است.
وي با تاكيد بر ضرورت بررسي سانحه سقوط هواپيما و دلايل آن، گفت: من در زمان رياست مجلس ششم كه يك هواپيماي C-130 در كرمان سقوط كرد، مراحل پيگيري آن را دنبال كردم اما يكي از كساني كه در مورد آن مساله مسووليت داشت، صرفا به خاطر اينكه مي‌‏دانست 70 روز ديگر ما از مجلس بيرون مي‌‏آييم و كادر مجلس تغيير خواهد كرد، به راحتي گفت كه مساله در مورد پرسنل ما اتفاق افتاده است و به شما ارتباطي ندارد. 


كروبي تاكيد كرد: چطور ما به مساله زهرا كاظمي و حماقت يك مامور در مورد او حساسيت نشان مي‌‏دهيم، به حادثه سقوط هواپيما حساسيت نشان مي‌‏دهيم اما نسبت به وضع مملكت و دخالت نيروهاي مسلح در انتخابات حساسيت نشان ندهيم، بايد كساني كه اين روزگار را براي كشور درست كرده‌‏اند و مضحكه جهان شده‌‏ايم مشخص شوند، فكر نكنيد مقصود من انتخابات رياست‌‏جمهوري است، اين وضعيت از سال 78 شروع شد. 


دبير كل حزب اعتماد ملي تصريح كرد: اصلاح‌‏طلبان و روشنفكران اگر به دنبال شفاف‌‏سازي هستند، اين شفاف‌‏سازي بايد ابتدا براي خودمان صورت گيرد، همان كاري كه امام خميني (ره) مي‌‏كرد، ضمن اينكه براي داشتن احزاب قوي و قدرتمند بايد در مورد فعاليت‌‏ها آسيب‌‏شناسي صورت گيرد، دوران ميراث‌‏خواري پايان يافته است و هر گروهي بايد بيايد فعاليت كند، زحمت بكشد و به نتيجه برسد.
كروبي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تاسيس و فعاليت حزب اعتماد ملي، گفت: حزب اعتماد ملي متعلق به ملت و مدافع همه است و بر اساس تفكر امام(ره) از حقوق همه دفاع مي‌‏كند، از نظر اين حزب حقوق تمام ملت ايران يكسان است و تمام انسان‌‏ها حقوقي دارند و اين سخن كه برخي انسان‌‏ها در واقع حيوان هستند، اگر گفته شده باشد، نادرست و ناشي از همان تفكر بسته است.

 
وي در پايان اظهار داشت: چند روز پيش خدمت مقام معظم رهبري رفته بودم، گفتم كه برخي روزنامه‌‏ها برخي از بزرگان را مورد اهانت قرار مي‌‏دهند اما آنجا مچ من گرفته شد و به من گفتند كه اين اهانت‌‏ها حالا بيشتر است يا چند سال پيش؟ البته من هم گفتم كه من در آن سال‌‏ها هم مخالف اهانت‌‏ها بودم. 

دبير كل حزب مردم‌‏سالاري:
عدالت سياسي ازهرنوع عدالتي مهم‌تر است
 

مصطفي كواكبيان نیز در افتتاحيه كنگره چهارم حزب مطبوعش ضمن ابراز تاسف از حادثه سقوط هواپيماي C-130 و جان باختن جمعي از اصحاب قلم و مطبوعات با اشاره به اينكه حزب مردم‌‏سالاري به عنوان يك حزب فراگير اصلاح‌‏طلب و خارج از قدرت به ارايه گزارشي از وضعيت برگزاري جلسات شوراي مركزي, هيات داوري به صورت فصلي و انتشار روزنامه مردم‌‏سالاري، گفت: حزب در طول يك سال اخير تمام تلاش خود را به جاي افزايش كميت آن، به بالا بردن كيفيت خود معطوف كرده است. 


كواكبيان با اشاره به تاسيس و فعاليت جبهه تحكيم دموكراسي به ويژه در دوران انتخابات رياست‌‏جمهوري اخير، گفت: در شرايطي كه نه اصلاح‌‏طلبان و نه محافظه‌‏كاران نتوانستند به اجماعي در مورد كانديداي انتخابات رياست‌‏جمهوري دست يابند و 14 حزب عضو اين جبهه بر سر كانديداتوري دبير كل حزب مردم‌‏سالاري به اجماع رسيدند، اگر چه شوراي نگهبان به جاي آنكه اين حركت را به فال نيك بگيرد، از حضور كانديداي اجماعي آنان در عرصه رقابت انتخاباتي ممانعت كرد.

 
وي افزود: اگر شوراي نگهبان بنا بر ادعاي خود هيچ اشكالي در احراز صلاحيت كانديداهاي انتخابات رياست‌‏جمهوري نداشت، معناي حكم رهبري مبني بر تجديدنظر در احراز صلاحيت دو تن از كانديداها چه بود، معناي حكم رهبري وجود اشكال در احراز صلاحيت كانديداها از سوي اين شورا بود اما چرا با وجود اين اشكال تنها به بررسي مجدد صلاحيت دو تن از كانديداها پرداخته شد. 

وي با اشاره به شعارهاي انتخاباتي رييس‌‏جمهوري، گفت: رييس جمهوري كه از شعار عدالت دم مي‌‏زند، بداند كه مهم‌‏ترين عدالت، عدالت سياسي است و بر اين اساس بايد مساله پرونده جبهه تحكيم دموكراسي پيگيري شود.
 
كواكبيان تصريح كرد: اعضاي شايسته حزب مردم‌‏سالاري به دليل مسائل مالي امكان رقابت عادلانه با صاحبان قدرت و ثروت را ندارند، اگر چه آنها شايد بدون نام و نشان دقيقي نيز فعاليت كنند. 


وي با اشاره به ضرورت تحقق مردم‌‏سالاري در كشور، مشاركت گسترده مردم در انتخابات و ساير عرصه‌‏هاي سياسي كشور را مولفه تحقق اين امر دانست و افزود: امكان رقابت سالم انتخاباتي براي جلب مشاركت گسترده مردم ضروري است و امكان رقابت سالم انتخاباتي وجود احزاب سياسي و فعاليت جدي آنهاست، بر اين اساس احزاب سياسي از مولفه‌‏هاي مهم تحقق مردم‌‏سالاري است. 


دبير كل حزب مردم‌‏سالاري با بيان اينكه در كشور ما علي‌‏رغم تمام ادعاهاي موجود پس از بيست و اندي سال دوست‌‏سالاري باقيمانده است، گفت: در ايران تمام راه‌‏ها به دولت ختم مي‌‏شود، پس از پيروزي انقلاب اسلامي روز به روز بر حجم دستگاه‌‏هاي دولت افزوده شده است و دولت‌‏سالاري به حدي است كه هيچ امري بدون دخالت صورت نمي‌‏گيرد. 


كواكبيان تصريح كرد: دخالت دولت در تمامي شئون زندگي مردم به حدي است كه حتي ماموران شهرداري هم به خود حق عتاب و خطاب به مردم مي‌‏دهند و حقيقت آن است كه صاحبان تفكر مردم‌‏سالارانه به سادگي حاضر به از دست دادن اختيارات خود نخواهند بود.
 
وي تكيه دولت به درآمدهاي نفتي را از عوامل اصلي دولت‌‏سالاري در كشور دانست.
كواكبيان با اشاره به ضرورت توجه به خواست مردم در زمينه‌‏هاي مختلف به ويژه مساله هسته‌‏اي كشورمان، اظهار داشت: اگر دولت مدعي است كه غالب مردم خواهان فعاليت‌‏هاي هسته‌‏اي در كشور هستند كه به حقيقت هم هستند، رفراندومي در مورد اين مساله برگزار كند. 
دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم:
مسوولان واقعيت‌ها را به مردم بگويند

هم چنین سيد حسين موسوي تبريزي دبیر مجمع مدرسین ومحققین دراین مراسمبا اشاره به حادثه سقوط هواپیما گفت: اميد است كه توجه مسوولين از اين پس به گونه‌‏اي باشد كه مردم امنيت داشته باشند و بدانند كه مسوولان به واقع احساس مسووليت مي‌‏كنند.

 
وي افزود: از قوه قضاييه و دست‌‏اندركاران مي‌‏خواهيم كه با اين حادثه موارد مشابه قبلي تعارف‌‏آميز برخورد نكنند و مانند هميشه ملت را نامحرم ندانند بلكه به پيگيري و بررسي جدي مساله و اعلام دلايل آن بپردازند. 


موسوي‌‏تبريزي در تحليل شرايط كشور براي فعاليت سياسي، گفت: امروز فضاي سياسي خوب است، شاهد اين سخن آن است كه شخصيتي مثل آقاي كروبي با نشاط سياسي فراوان در حال تاسيس حزب و راه‌‏اندازي ماهواره است در حالي كه تا دو سال پيش نمي شد لفظ ماهواره را به زبان آورد، اين فضا براي فعاليت بسيار مناسب است.
دبير مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم با بيان اينكه امر به معروف و نهي از منكر از وظايف تمام افراد جامعه است، گفت: بهترين نوع امر به معروف و نهي از منكر در شرايط فعلي امر به معروف و نهي از منكر جمعي است كه بايد در احزاب صورت گيرد، نمونه آن بررسي مساله سانحه سقوط هواپيما و شفاف كردن واقعيات است. 


موسوي تبريزي تصريح كرد: دولت آقاي احمدي‌‏نژاد براي احزاب يك رحمت است، شايد اگر كسان ديگري غير از او رييس‌‏جمهور مي‌‏شدند، حالت تعارفي پيش مي‌آمد اما حالا مي‌‏توان به صورت دقيق و جدي نقد كرد و البته نه به اين معنا كه چون آقاي احمدي‌‏نژاد، رييس‌‏جمهور است هر چه مي‌‏خواهيم بگوييم بلكه در اين معنا كه نقد منصفانه انجام دهيم. 


وي با بيان اينكه مهم‌‏ترين مساله احزاب، نظم و انضباط حزبي است، ابراز اميدواري كرد كه تمرين دموكراسي از درون احزاب آغاز شود چرا كه احزاب كارگاه دموكراسي هستند و رعايت دموكراسي و نظم انضباط در آنها بسيار ضروري است
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین