کد خبر: ۳۰۶۴۸۶
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸

زندگی‌تان را دود نکنید!

نفس‌های پدر بالا نمی‌آمد، آنقدر پشت سر هم سرفه می‌زد که اشک از چشم‌هایش سرازیر می‌شد.
آفتاب‌‌نیوز :
 دخترک با چشم‌های غم بار به پدرش که بر روی تخت بیمارستان افتاده بود نگاه می‌کرد و به روزهایی می‌اندیشید که پدرش نخ پشت نخ، سیگار را تکرار می‌کرد.

دخترک روزهایی را در خاطرش تداعی می‌کرد که خانه‌شان پر از دود سیگار بود و پدر لحظه‌ای سیگار را از گوشه لبش پیاده نمی‌کرد، او پول‌هایش را هم با کشیدن سیگار تبدیل به دود می‌کرد.

پدر آن روزها عوارض وخیم سیگار را که همه فریاد می‌زدند به تمسخر می‌گرفت اما امروز که سنی از او گذشته است، رفیق همیشگی‌اش سیگار، آنقدر نفس‌هایش را تنگ کرده که فرصت صحبت را هم از او گرفته است. کاش زندگی‌ات را دود نمی‌کردی پدرم!

مرگ سالانه 6 میلیون نفر در جهان بر اثر سیگار

رئیس بخش ریه بیمارستان بهشتی همدان به خبرنگار ایسنا گفت: بر اساس آمار جهانی سالانه شش میلیون نفر بر اثر کشیدن سیگار و عوارض ناشی از آن از دنیا می‌روند.

دکتر ابراهیم نادی تصریح کرد: شناخته شده‌ترین عارضه ناشی از کشیدن سیگار، بیماری انسداد ریه است که در دهه پنج و شش زندگی به بعد فرد را دچار این بیماری می‌کند.

این متخصص بیماری‌های ریوی افزود: بیمارانی که دچار انسداد ریه شده‌اند از تنگی نفس، خس خس سینه، تولید خلط و مشکل فعالیتی رنج می‌برند که البته شدت تنگی نفس و بیماری با توجه به تعداد مصرف بسته‌های سیگار و طول مدت کشیدن آن در افراد مختلف متفاوت است.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه سیگار دارای عوارض وخیم بسیاری است که افراد را تهدید می‌کند اما همه افراد سیگاری به این عارضه گرفتار نمی‌شوند و در کنار سیگار نقش ژنتیک و استعداد فرد نیز برای ابتلا به عوارض ناشی از سیگار بسیار حائز اهمیت است.

سرطان ریه در کمین سیگاری‌ها

نادی با بیان اینکه عارضه دیگری که در کمین سیگاری‌ها نشسته سرطان ریه است، عنوان کرد: خطر ابتلا به سرطان ریه در افراد سیگاری 10 برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری بوده و ریسک بدخیمی بیماری‌ها نیز در افراد سیگاری بیش از افراد غیرسیگاری است.

این متخصص بیماری‌های ریوی گفت: سرطان ریه در اغلب موارد غیرقابل درمان است و با خود عوارض اقتصادی، اجتماعی و ... به همراه دارد.

سیگار تنها به سرطان ریه ختم نمی‌شود

نادی گفت: کشیدن سیگار علاوه بر سرطان ریه و مشکلات دستگاه تنفسی، شانس ابتلا به سرطان برای اعضاء دیگر بدن نیز مانند دستگاه گوارش، سیستم ادراری تناسلی و سرو گردن را افزایش می‌دهد.

وی تصریح کرد: افراد سیگاری بیش از دیگران دچار سرماخوردگی و آنفلوآنزا می‌شوند همچنین احتمال ابتلا به بیماری ذات‌الریه در آنان بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

این متخصص بیماری‌های ریوی افزود: با توجه به اینکه شانس ابتلا به آسم نیز در افراد سیگاری بیشتر است باید گفت که شدت آسم در اینگونه افراد بیش از دیگران است.

ترک سیگار آسان نیست

نادی اظهار کرد: بر خلاف باور عموم به ویژه افراد سیگاری، ترک سیگار کار چندان آسانی نیست و نیاز به یک اراده قوی و روش صحیح دارد.

به گزارش ایسنا؛ وی افزود: افراد سیگاری باید هرچه زودتر برای ترک سیگار اقدام کنند چراکه با ترک سیگار، پس از مدتی ریه فرد سیگاری مانند افراد عادی شده و شانس ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها نیز به تبع آن در فرد کاهش می‌یابد.

توصیه پایانی...

نادی در پایان توصیه کرد: به سیگار و عوارض آن باید به دید آموزشی نگاه کرد و در مدارس و از دوران کودکی به افراد عوارض سیگار و مشکلات ناشی از آن را آموزش داد تا حتی برای یک بار هم که شده به دنبال تجربه سیگار کشیدن نباشند و افراد سیگاری را نیز ترغیب به ترک سیگار کنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین