آفتابنیوز : حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور ایران در مراسم ضیافت افطار با مددجویان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه ماه رمضان ماه دوستی و رحمت و ماه یاری رساندن به دیگران است اظهار کرد: ماه رمضان ماه یاری رساندن به دیگران به ویژه آنها که از لحاظ مالی یا اجتماعی نیاز به کمک و یاری دارند، است.
وی با تاکید بر اینکه امیرالمؤمنین بهترین راهبر و راهنمای ما در این زمینه است گفت: امشب بسیاری از خانههای کوفه و همچنین خانههای حاشیه شهر کوفه و خانههایی که در آنها یتیمان و نیازمندان بودند، متوجه شدند آن کسی که هر شب به آنها سر میزد و یاریشان میکرد چه کسی بود.
رییس جمهور ادامه داد: آنها هیچ گاه فکر نمی کردند که آن فرد امیر المؤمنین علی (ع) باشد که هر شب با انبانی از خرما و غذا و نان به خانه آنها می رفت.
روحانی در ادامه با بیان اینکه عیار یک جامعه انسانی و اخلاقی این است که آیا مردم و مسئولان آن به فکر دیگران یا سایرین هستند یا خیر؟ گفت: جامعهای که فاصله میان مردمش زیاد باشد و یک سمت آن ناامیدی و سمت دیگرش امید و یک سمت آن غم و سوی دیگر آن شادی باشد در آن جامعه عدالت برقرار نیست چرا که جامعهای عادلانه است که در آن همه چیز و همه فرصتها به طور مساوات تقسیم شده باشد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه در ایران اسلامی مردم ما خیر، مهربان و نیکوکار هستند اظهار کرد: در کشور ما هر کجا که مردم احساس نیاز و وظیفه کنند، با افتخار گام برمیدارند.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه دولت در همه امور به کمک مردم نیاز دارد اظهار کرد: در داستان مددرساندن به آنهایی که نیاز به مدد دارند، دولت حتما نیازمند مردم است و این کار بزرگ را مردم باید انجام دهند و ما باید زمینه آن را فراهم کنیم. در این زمینه نیز مهمترین گام آن است که مسئولان کمیته امداد و سازمان بهزیستی مورد اعتماد مردم باشند که به لطف خدا این اعتماد حاصل شده است.
روحانی با بیان اینکه کمیته امداد از روز آغاز خود تاکنون همیشه تلاش کرده است و همواره مسئولان آن نیز مورد اعتماد جامعه و رهبری بوده اند گفت: از سمت دیگر نیز انشاءالله دولت و مسئولان بهزیستی مورد اعتماد مردم هستند و این اعتماد نیز پایه و اساسی است که امداد از دولتمحور بودن خارج و به سمت جامعه و خانواده محور بودن حرکت کند.
وی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به نیازمندیهای عاطفی جوانان و نوجوانان خاطرنشان کرد: نیازمندی یک نوجوان و جوان تنها پول، مسکن و حتی درس خواندن مهارت های اجتماعی نیست بلکه خلأهای عاطفیای است که با آن مواجه می شود. در همین زمینه نیز خانواده ها باید به صحنه بیایند و دولت نیز باید به عنوان واسطهای خوب مسیر را هموار کند و حواسش نیز در این زمینه کاملا جمع باشد.
به گزارش ایسنا، روحانی با ارائه آماری از تعداد ایتام و میزان اعلام آمادگی برای کمک به آنها با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 200 هزار یتیم در کشور وجود دارد و بیش از 700 هزار نفر برای کمک به آنها اعلام آمادگی کردهاند اظهار کرد: این آمار نشان بزرگواری ملت بزرگ ایران است. این آمار برای امروز است که در شرایط سختی هستیم. چنانچه مقداری شرایط باز شود شاهد فضاهای بسیار وسیعتر نیز خواهیم بود.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه اساس دولت بر این است که در کشور کاری کنیم که فقر از بین برود اظهار کرد: علت این که می گوییم تحریمها باید شکسته شود برای این است که باید فضا برای مردم، زندگی آنها و قدرتمندی اقتصادی جامعه و ثروت کشور باز شود. در دولت اساس بر این است که برای کشور کاری کنیم که فقر از بین برود.
وی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در فقرزدایی خاطرنشان کرد: در صدر اسلام و زمان پیامبر که نه بنیاد شهیدی وجود داشت و نه کمیته امداد و نه بهزیستیای فعالیت میکرد، خود خانوادهها مسئولیت فرزندان شهدا و همچنین یتیمان را بر عهده میگرفتند.
روحانی با تاکید بر اینکه تلاش دولت بر این است که ریشههای فقر از بین برود افزود: یکی از دلایلی که ما میگوییم تورم باید مهار شود و انشاءالله نیز در آینده و به لطف خدا و با کمک مردم این اتفاق میافتد، برای قدرتمندی زندگی مردم است چرا که تورم به معنای فقر و برداشتن از جیب مردم است.
رییس جمهور با تاکید بر اینکه بزرگترین گرفتاری جامعه بیکاری است اظهار کرد: اینکه تاکید میکنیم باید رکود در جامعه از بین برود و رونق اقتصادی ایجاد شود برای این است که فضای کسب و کار و تلاش و کوشش و فعالیت اقتصادی فراهم شود و کسی بیکار نماند چرا که بزرگترین گرفتاری که از فقر نیز بدتر است بیکاری است.
وی افزود: بیکاری هم فقر را نتیجه میدهد و هم سایر مسائل را به همراه خود میآورد. در همین زمینه نیز یکی از مهم ترین اهداف دولت برای ایجاد رونق اقتصادی، غیر از مسائل اقتصادی، مسائل اجتماعی و حل معضلات اجتماعی است.
روحانی با اشاره به اقدامات دولت در حمایت از اقشار کمدرآمد و فعالیتهای دولت در حوزه سلامت خاطرنشان کرد: اینکه می گوییم باید به اقشار کم درآمد یارانه کالایی بدهیم و امنیت غذایی آنها را تامین کنیم برای این است که مردم احساس سختی و مشکل نکنند. همچنین تلاش ما در زمینه سلامت نیز در این راستا است که مشکلات مردم در این زمینه کمتر شود و آنها بتوانند با پول کمتری دردهای خود را درمان کنند و جامعه نیز بتواند فضایی راحتتر و کم فشارتر داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم در این زمینه به کمک مردم این راه و مسیر را ادامه دهیم میتوانیم هدف بزرگ خود که تبدیل نیازمند به توانمند است، برسیم. اگر بتوانیم مسیر نیازمندی را به توانمندی تغییر دهیم میتوانیم احساس کنیم که وظیفهای که خدا بر عهده ما گذاشته است را انجام دادیم.
به گزارش ایسنا در این مراسم همچنین پرویز فتاح رییس کمیته امداد امام خمینی نیز با ارائه آماری از تعداد ایتام کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 200 هزار یتیم تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند، این در حالی است که با اجرای طرح اکرام ایتام توسط این کمیته تاکنون بیش از 700 هزار حامی برای حمایت از این ایتام اعلام آمادگی کردهاند که این آمار نشان از روحیه بزرگ ملت ایران دارد.
وی با تاکید بر اینکه توانمندسازی و خودکفایی اصل کار ما در کمیته امداد است، اظهار کرد: افتخار ما این نیست که اعلام کنیم چه تعداد تحت پوشش داریم بلکه افتخار ما بر این است که اعلام کنیم هرساله چه تعداد را توانمند کرده ایم و از این چرخه خارج کردهایم.
فتاح با اشاره به اجرای طرح محسنین طی ماه های اخیر در کمیته امداد به ارائه جزئیات این طرح پرداخت و گفت: براساس این طرح مددجویانی که سرپرست خانواده آنها در قید حیات است اما به دلیل از کارافتادگی دچار مشکلات مالی شدهاند تحت پوشش قرار میگیرند. امیدوار هستیم که بتوانیم با توجه به استقبال خوبی که از مردم شاهد بودهایم این طرح را همچون طرح اکرام ایتام پیش ببریم.
رییس کمیته امداد امام خمینی همچنین با تاکید بر اینکه بنای ما بر این نیست که فشار رفع محرومیت را بر عهده دولت بگذاریم اظهار کرد: ما به دنبال این هستیم که این کار به دست مردم خیر و بزرگوار انجام بگیرد. در همین زمینه نیز اصل کار ما افزایش اعتماد عمومی مردم است.
به گزارش ایسنا، در این مراسم همچنین محمد نهاوندیان رییس دفتر رییس جمهور و علی ربیعی وزیر کار، رفاه و امور اجتماعی نیز حضور داشتند.