کد خبر: ۱۰۰۰۵۹۹
تاریخ انتشار : ۱۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷
سخنگوی قوه قضاییه:

قوه قضاییه خسارات حمله اسرائیل را در محاکم داخلی و بین‌المللی پیگیری می‌کند

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به برگزاری جلسات تعیین خسارات جنگ تحمیلی ۱۲روزه، گفت: دستگاه قضایی با جدیت پیگیر خسارات حمله رژیم صهونیستی در محاکم داخلی و بین‌المللی است.
قوه قضاییه خسارات حمله اسرائیل را در محاکم داخلی و بین‌المللی پیگیری می‌کند
آفتاب‌‌نیوز :

اصغر جهانگیر روز چهارشنبه در حاشیه مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به زندان اوین در مسجد ارگ، اظهار کرد: هدف دشمن جنایتکار، نقض همه حقوق بین‌الملل بود و دشمن می‌خواست نشان دهد اراده خود در نقض حاکمیت قوانین بین‌المللی را به رخ دنیا بکشد. متأسفانه سازمان‌های بین‌المللی در برابر این رفتار‌ها عملکردی بی‌خاصیت داشته‌اند و همین سکوت، زمینه‌ساز ارتکاب چنین جنایاتی شده است.

جهانگیر ادامه داد: قوه قضاییه با جدیت پیگیر این موضوع است و روند رسیدگی هم در محاکم داخلی آغاز شده و هم مقدمات اقدامات حقوقی در سطح بین‌المللی در حال انجام است. جلسات کارشناسی در حال برگزاری است تا هم خسارات مادی و هم خسارات جانی وارده به اتباع ایرانی شناسایی و برآورد شود.

به گفته وی، دستگاه‌های اجرایی نیز موظف شده‌اند میزان خسارات وارده را برآورد و به قوه قضاییه اعلام کنند تا فرآیند قضایی با سرعت بیشتری دنبال شود.

سخنگوی قوه قضاییه همچنین از تدوین دستورالعملی ویژه برای تسهیل ثبت شکایات افراد حقیقی و نهاد‌های حقوقی خبر داد.

جهانگیر تصریح کرد: پرونده شهدای این حادثه نیز در حال تشکیل است. سازمان زندان‌ها و بنیاد شهید در تعامل هستند تا اقدامات لازم برای تکمیل پرونده این شهدا و شناسایی حقوق قانونی آنها انجام شود.

وی گفت: همچنین پرونده رسیدگی به جاسوسان دستگیرشده نیز در دستور کار دادسرا قرار دارد و با دستور ویژه رئیس قوه قضاییه، رسیدگی قضایی با اولویت در حال پیگیری است. اطلاعات تکمیلی در نشست خبری آینده ارائه خواهد شد.

جهانگیر در پایان از شهادت یکی دیگر از سربازان مجروح‌شده در این حمله خبر داد و گفت: با افزوده‌شدن این شهید، آمار شهدای حادثه اوین افزایش یافته است. 

حجت الاسلام و المسلمین محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور هم در این مراسم گفت: رژیم صهیونیستی می‌خواست با حملات وحشیانه خود، نظام جمهوری اسلامی را دچار مشکل امنیتی کند که این توهم و رویا هیچگاه محقق نخواهد شد.

وی اظهار کرد: رژیم صهیونیستی با حمایت کشور‌های غربی تلاش کرد با حمله به اماکنی همچون زندان ها، صدا و سیما و منازل شهروندان بی دفاع، بی نظمی و هرج و مرجی را در کشور ایجاد کند که این توهم دشمن با حضور موثر، انسجام و وحدت مثال زدنی مردم در نطفه خفه شد.

علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در حاشیه این مراسم گفت: در کجای عالم دشمن به زندان و بیمارستان و مردم عادی که بی گناه هستند حمله می‌کند. در زمان حمله خانواده‌های زندانی برای ملاقات مددجو آمده بودند. در میان شهدا نیرو‌های خدمات، نیرو‌های مددکار زندان هم بودند که مورد حملات سنگین موشکی ان هم به طرز بسیار فجیع قرار گرفتند.

وی افزود: در این حمله دشمن هدفش نسل کشی بود به هر حال هر کسی در هر قسمتی هر شهروندی از ایرانی در هر جایی باشد از حملات این دشمن خبیث در امان نیست بنابراین دشمن هدفی جز آدم کشی و کشتن انسان‌های بیگناه نداشت.

به گزارش ایرنا، در روز دوم تیرماه، رژیم منحوس و متجاوز صهیونیستی که از پاسخ به قوای مسلح ایران اسلامی در میدان نبرد عاجز شده بود، در اقدامی مغایر با کلیه اصول و معاهدات بین‌المللی، زندان اوین را مورد حمله قرار داد.

مراسم گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به زندان اوین با حضور جمعی از مسئولان قضایی از جمله حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری رئیس دیوان عالی کشور، موحدی معاون منابع انسانی قوه قضاییه، سید علی اصغر رفاهی مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضاییه، غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندان‌ها، سید اسدالله جولایی رئیس هیات امنای ستاد دیه کشور، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عبدالهی رئیس حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران، حشمت‌الله حیات‌الغیب مدیرکل زندان‌های استان تهران و جمعی از مسئولان قضایی و اجرایی، خانواده‌های معظم شهدا و اقشار مختلف مردم در مسجد ارگ تهران برگزار شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین