آفتابنیوز : بعد از نارضایتی مردم ۳۰ روستای بخش گهواره از وضعیت آبرسانی سیار و اینکه حدود ۲۰ روز بود که بدون آب مانده بودند، حالا در نقطه دیگری از این بخش، مردم روستایی میگویند طی مدت ۶۰ روز فقط سه بار به آنها آبرسانی سیار شده و گرما و تشنگی آنها را در معرض بیماری و مشکلات بهداشتی فراوانی قرار داده است.
سعید پیری، کامرانی دهیار روستای "کامران بیگرضا” در گفتوگو با ایسنا، توضیح داد: حدود ۶۰ روز است که بدون آب هستیم و در این مدت تنها سه بار با تانکر برای ما آبرسانی کردند.
وی با بیان اینکه روستای دیگر به نام "کامران مولایی” هم همین مشکل را دارد، افزود: در این دو روستا در مجموع حدود ۸۰ تا ۹۰ خانوار زندگی میکنند که با کمبود جدی آب مواجهند. این دو روستا به همراه ۱۲ روستای دیگر از مجتمع آبرسانی "تختگاه” تامین آب میشوند و همگی دارای کنتور هستند، اما در فصل تابستان و به دلیل مصرف غیرمجاز و بیش از حد روستاهای بالا دست، آب به دو روستای کامران مولایی و کامران بیگ رضا نمیرسد.
دهیار روستای کامران بیگرضا با اشاره به مشکلات فراوان بیآبی، یادآور شد: تنها افرادی که تراکتور دارند میتوانند به چشمههای دور دست بروند و آبی که معلوم نیست سالم است یا نه را برای مصرفشان بیاورند. این شرایط بیماری را خصوصا برای کودکان و افراد مسن در پی داشته و خانوادهها فقط آب را برای آشامیدن مصرف میکنند و مجبورند از مصارف دیگر خودداری کنند.
وی بیان کرد: اگر ۱۲۰۰ متر لوله برای این دو روستا در نظر گرفته شود، مسیر آنها از ۱۲ روستای دیگر جدا خواهد شد و مشکل تامین آب آنها حل میشود.
دهیار این روستای بخش گهواره از پیگیری متعدد جهت رفع این مشکل خبر داد و از اینکه مسئولین آب و فاضلاب دالاهو توجهی به این وضعیت ندارند، انتقاد کرد.
کامرانی با رد این گفته مدیر آب و فاضلاب دالاهو مبنی بر اینکه این دو روستا در ساعاتی از شب آب دارند، تاکید کرد: کارشناسان بیایند و ببیند که آیا کنتور ما در این مدت یک عدد شماره انداخته است، یا نه. اگر در ساعاتی از شب آب داشتیم برای کل روز ذخیره میکردیم و نیازی به طرح موضوع نبود.
اما علی یزدانی، مدیر آب و فاضلاب شهرستان دالاهو، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا بیآبی این روستا را تکذیب کرد و افزود: اهالی این روستا چند ساعت در شب آب دارند و ما موظف نیستیم برای آنها آبرسانی کنیم، با این حال یک بار در هفته این کار را انجام میدهیم.
وی تصریح کرد: در صورتیکه ۱۲۰۰ متر لوله برای این روستا در نظر گرفته شود مشکل آنها حل خواهد شد، اما این کار نیاز به اعتبار حدود ۸۰ میلیون تومان برای خرید لوله و حفاری دارد. چند و چون این لولهگذاری باید از آب و فاضلاب استان پیگیری شود.
فرامرز شوهانی، معاون نظارت بر بهرهبرداری شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه نیز با اشاره به مشکل تامین آب مردم این دو روستا، افزود: قرار بود یک چشمه از چشمههای منطقه به مجتمع آبرسانی تختگاه الحاق شود که این چشمه مشکل معارض پیدا کرده است.
وی در خصوص اینکه برای این روستا ۱۲۰۰ متر لولهگذاری لازم است، ادامه داد: اگر مشکل این روستا با این میزان لولهگذاری حل شود قطعا پیگیر موضوع خواهیم بود، اما این کار نیازمند زمان برای تامین اعتبار است.