آفتابنیوز : رودخانهها شریانهای حیاتی هر منطقه محسوب میشوند و حفاظت از آنها منجر به طول عمر و حفاظت از سلامت جان انسانهایی میشود که در این مناطق زندگی میکنند. برداشت شن و ماسه از بستر رودخانهها نه تنها موجب در خطر قرار گرفتن زندگی و انقراض نسل آبزیان و گیاهان بستر رودخانهها میشود بلکه در نهایت در اثر بارندگیهای زیاد شاهد طغیان رودخانهها خواهیم بود.
رودخانهها که زبان ندارند از خود دفاع کنند با طغیان و جاری کردن سیل وارد خانههای مردم میشوند تا به ما گوشزد کنند که چه بلایی بر سرشان آوردهایم.
برداشت بیرویه شن و ماسه از بستر رودخانهها به جای بکارگیری معادن کوهی کاری ناپسند است که انسان در مقابل طبیعت مرتکب میشود و ریختن پسابهای واحدهای دانهبندی شن و ماسه مجددا به رودخانه کاری زشتتر است که برداشتکنندگان شن و ماسه پس از زخمی کردن جان رودخانههای گیلان، مواد آلوده را وارد رودخانه و زخم رودخانه را چرکین میکنند و در نهایت این زخم چرکی جان مردم گیلان را مورد هدف قرار میدهد و با نفوذ به منابع زیرزمینی در نهایت این نتیجه به دست میآید که گیلان رکوددار بیماری سرطان در کشور باشد.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی حفاظت محیط زیست گیلان، با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست و براساس پایش و نظارت مستمر واحدهای صنعتی، معدنی و خدماتی توسط کارشناسان و ماموران یگان حفاظت اداره حفاظت محیط زیست رودبار، برای سه واحد آلاینده شن و ماسه که به دلیل عدم کنترل پساب خروجی باعث آلودگی آب رودخانه سفیدرود شده بودند، اخطاریه زیست محیطی صادر شد.
علی امیری رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان رودبار در این خصوص افزود: واحدهای دانهبندی شن و ماسه دارای پساب حاوی رسوبات معلق با کدورت بالاست.
وی تاکید کرد: باید با انجام تمهیدات اصولی شامل احداث حوضچههای مناسب و تخلیه به موقع آن نسبت به کاهش آلایندگی پساب خروجی اقدام شود.
وی تصریح کرد: سه واحد مذکور بر اثر عدم رعایت موازین زیست محیطی باعث آلودگی آب رودخانه سفیدرود شده که نسبت به صدور اخطاریه زیست محیطی به منظور رفع آلودگی اقدام شد و در صورت عدم رفع آلودگی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد .