کد خبر: ۳۱۱۵۹
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۸۴ - ۱۲:۴۲

سکوت جهان عرب به اظهارات اخیراحمدی نژاد

آفتاب‌‌نیوز : روزنامه لبناني "اورينت لوژور" تنها روزنامه اي است که اين اظهارات جنجال برانگيز را تفسير کرد. اين روزنامه نوشت: "رييس جمهور ايران درحال اغتشاش در سطح بين المللي است. پس از اين که در ماه اکتبر، باقدرت و با صداي رسا فرياد زد که اسراييل بايد ازصفحه جهان محو شود، روز پنج شنبه، بار ديگر يکي از ايده هاي جديد خود را به جهان غرب پيشنهاد کرد."

رييس جمهور نومحافظه کار ايران به آلمان و اطريش پيشنهاد داد که دولت اسراييل را نزد خود بپذيرند تا به اين طريق، مسووليت خود را درقبال کشتار يهوديان ادا کنند. اين اظهارات موج عظيمي از عکس العمل هاي شديد را در پايتخت هاي اروپايي درپي داشت. طي مصاحبه اي که از شبکه العالم [تلويزيون ماهواره اي ايران] پخش شد، احمدي نژاد اظهار داشته است: "حالا که فکر مي کنيد به يهوديان ظلم شده است، چرا بايد مسلمانان فلسطين قيمت اين ظلم را بپردازند؟" وي افزود: "اگر آلمان و اطريش، دو يا سه استان خود را به حکومت صهيونيستي بدهند، مشکل از ريشه حل خواهد شد."

روزنامه هاي عربي، روز جمعه اظهارات او را بدون هيچ گونه تفسيري منتشر کردند. از طرف ديگر، يک خاموشي و سکوت رسمي دراين خصوص به چشم مي خورد، تا جايي که حتي در مراسم نماز جمعه در مساجد کشورهاي عربي نيز، سخنان احمدي نژاد مطرح نشده است.

شبکه الجزيره و العربيه، دو کانال ماهواره اي که بيشترين مخاطب را در کشورهاي عربي دارند، از سخنان رييس دولت ايران و عکس العمل هاي کشورهاي غربي، تنها بخش هايي را به صورت فهرست وار پخش کردند. الجزيره اين مطالب را به صورت جسته گريخته با همراهي تصاوير آرشيوي خود پخش کرد. اين تصاوير، به ويژه اردوگاه هاي يهوديان را که در جنگ جهاني تحت کنترل آلمان نازي بودند، نشان مي داد.

منبع ناشناسي طي يک مذاکره تلفني با آژانس خبري فرانسه اعلام داشت: "سکوت رسمي کشورهاي عربي از روي احتياط بوده و درعين حال بسيار دوپهلو و مبهم است. با خودداري از تفسير اظهارات رييس جمهور ايران، سران عربي دو هدف را دنبال مي کنند: 1. پرهيز از رو در رو شدن و مجادله با ايران. 2. انجام ندادن حرکتي برخلاف عقايد و افکار عمومي خود. البته ناگفته نماند که افکار عمومي آنها در اکثر موارد به افکار رييس جمهور ايران شباهت دارد."

اين منبع همچنين تاکيد کرد: "در کشورهاي عربي، مدت هاي مديدي است که ديگر سخناني درخصوص نابودي اسراييل و فروپاشي دولت يهود ايراد نمي شود. از اين گونه سخنان، زماني براي زيباسازي کلام و سخنوري استفاده مي شد، ولي اکنون نه تنها کشورهاي عربي اين گونه سخن نمي گويند، بلکه اين مساله بين فلسطيني ها نيز رواج ندارد. البته جنبش هاي اسلام گرا مانند حماس و جهاد را بايد از آن مستثني دانست."

در نشست فوق العاده کشورهاي اسلامي در مکه، احمدي نژاد اظهار داشت: "بايد تلاش کنيم به اشغال بعضي از مناطق فلسطين [به ويژه بيت المقدس] توسط اسراييلي ها پايان دهيم. مناطقي که از سال 1967 تاکنون تحت سلطه صهيونيست ها قرار دارند." البته درطي اين نشست تاکيد شده است که "انصراف از انجام يک چنين عملي، شرايطي به وجود خواهد آورد تا روابطي عادي با اسراييل برقرار شود." همان طور که کشورهاي عربي در سال 2002 در نشست بيروت به اسراييل پيشنهاد صلح دادند و آن را تضمين کردند.

طرح تصويب شده در مکه تحت عنوان "طرح عمليات ده ساله"، 57 کشور عضو سازمان کنفرانس اسلامي، ازجمله ايران را شامل مي شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین