آفتابنیوز : آرامش معبودي با اشاره به در دسترس بودن كد برنامه در سيستم لينوكس اظهار داشت: لينوكس ميتواند به عنوان پروژههاي دانشجويي مطرح شود و با بهينه كردن كد فعاليتهايي انجام دهد كه در بحث آموزش ميتواند تاثيرگذار باشد.
وي هدف نهايي طرح سيستم عامل ملي را حل مشكل فارسي در تمام لينوكسها برشمرد و خاطر نشان كرد: هدف ما حل مشكل فارسي حتي در استفاده از لينوكس خارجي است و همچنين با توجه به نيازهاي سازمانها، لينوكس فارسي را به صورت بسترهايي تهيه كنند و از نتايج كار ما نيز استفاده كنند.
معبودي افزود: توسعه استفاده از لينوكس به نيازهاي سازمان بستگي دارد و ميتواند در قالب يك سي دي پكيچ شده و براي سازمان مورد استفاده قرار گيرد.
معاون طرح سيستم عامل ملي ادامه داد: هسته اصلي لينوكس از نرم افزارهاي كاربردي متن باز تشكيل شده است كه قابليت open source بودن آن در مقابل قابليت انحصاري مايكروسافت قرار ميگيرد و برنامه نويسان ميتوانند در توسعه آن دخيل باشند.
معاون طرح سيستم عامل ملي دلايل انتخاب لينوكس به عنوان سيستم عامل ملي را امنيت و مسائل اقتصادي دانست و تصريح كرد: سيستم عامل لينوكس از نظر امنيتي به مراتب در سطح بهتري نسبت به ويندوز قرار دارد و ويروسهاي موجود در لينوكس كمتر فعال هستند همچنين از آن جايي كه مايكروسافت شركت آمريكايي است ميتواند در مباحث امنيتي براي بسياري از كشورها تاثير گذار باشد.
معبودي خاطر نشان كرد: با وجود نبود قانون كپيرايت در كشور، لينوكس ميتواند هزينهاي معادل 800 دلار را تا صفر كاهش دهد و بوميسازي آن توسط متخصصان داخلي انجام شود.
معاون طرح سيستم عامل ملي با اظهار تاسف از ارائه گواهي نامه ICDL صرف محيط ويندوز، ابراز داشت: ICDL ميتواند سوييچ پيدا كند و بر پايه لينوكس باشد اما متاسفانه روند ICDL تحت ويندوز در حال توسعه است و دولت ميتواند با حمايتهاي خود در برنامههاي آينده امكان برگزاري دورههاي ICDL تحت لينوكس را ارائه دهد و از آنجايي كه ICDL برنامه تقريبا موفقي بوده است ، و دارندگان گواهينامه ICDL بر راحتي ميتوانند محيط سيستم عامل خود را عوض كنند،اجراي آن به آشنايي كاربران آينده كمك بزرگي خواهد كرد.