کد خبر: ۳۱۴۱۲
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۸۴ - ۰۹:۳۶

ايران هشتمين كشور داراي فناوري هسته اي است

آفتاب‌‌نیوز : سعيدي، معاون امور بين الملل سازمان انرژي اتمي، در چهارمين جشنواره دانشجويان بسيجي شاهد و ايثارگر با بيان اين مطلب كه چه اتفاقي افتاده است كه ايران در حال حاضر كانون توجهات بين المللي قرار گرفته است،گفت: در سال 76 مسئولان عاليرتبه كشور تصميم گرفتند براساس اتكا به نيروهاي داخلي يك فناوري هسته اي را شكل دهند و پديد آورند كه اين تصميم تصميمي بسيار شجاعانه بود. 

وي ادامه داد: اين امر مي توانست ما را به موفقيت برساند و يا به شكست بيانجامد و كشور را با بحرانهاي بسياري مواجه كند اما اين تصميم بدون تبليغات و براساس مقررات بين المللي آغاز شد تا ظرف هشت سال بتوانيم داراي فناوري هسته اي شويم. 

معاون امور بين الملل سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه اين كار،كار ساده اي نبود،گفت: يكي از ويژگي هاي اين تكنولوژي اين است كه از حدود 55 سال پيش مقرراتي براي محدود كردن اين تكنولوژي به‌‏وجود آمد كه معاهده پروتكل الحاقي, مقررات NPT و معاهده CTBT از آن جمله است. 

وي ادامه داد: كشورهای صاحب تكنولوژي ما را از دستيابي به اين فناوري محروم كرده بودند و اين كار با وجود محدوديت ها شروع شد.
اين مقام سازمان انرژي اتمي ادامه داد: ما از نظر حقوقي و بين المللي براي ايجاد اين فناوري در كشور دچار مشكلاتي بوديم اما با شروع كار و براساس طراحي و زمانبندي پروژه ها توانستيم هم از امكانات خارجي استفاده كنيم و هم از نيروهاي داخلي. 

وي با بيان اينكه ما در چند جبهه اين كار را آغاز كرديم،گفت: در محور اول ما بايد مي توانستيم فناوري سوخت هسته اي را به عنوان قلب اين تكنولوژي در كشور توليد كنيم و در محور دوم بايد مي توانستيم به تكنولوژي دست پيدا كنيم كه هم بتوانيم نيروگاه هاي اتمي بسازيم و هم مواد لازم را براي اين نيروگاه ها فراهم كنيم با فرض اينكه هيچ كشور خارجي به ما كمك نكند. 

سعيدي با بيان اين مطلب كه در كمال گمنامي و بي سرو صدايي يك سازماندهي از نيروهاي داخلي در اين پروژه ها شكل گرفت،گفت: ما بايد در بحث هسته اي نكات ايمني بسياري را مد نظر قرار مي داديم و اگر در بحث هسته اي خطايي صورت گيرد جامعه با مشكلات عديده اي مواجه مي شد و ما كار را در بالاترين سطح استانداردها انجام داديم. 

وي با تاكيد بر اين نكته كه در سالهاي ابتدايي پنجاه درصد مساله براي ما تيره و تاريك بود،گفت: ما اعتقاد و اطمينان داشتيم كه مي توانيم اين مسير را ادامه دهيم و در زمينه چرخه سوخت دو مرحله فرايند اكسيد اورانيوم تا UF6 در تاسيسات اصفهان به وجود آمد و در مرحله دوم غني كردن اين مواد بود كه تاسيسات هسته اي نطنز راه اندازي شد. 

وي با بيان اينكه مساحت اين دو مجموعه بالغ بر يك هزار هكتار مي شود و امكان مخفي كردن آنها وجود ندارد،گفت: ما سعي كرديم بر اساس قوانين سازمان و در موقع خاص خود اين مساله را اعلام كنيم كه اين امر هيچ منافاتي با مقررات بين المللي نداشت. 

وي ادامه داد: در بحث تاسيسات UCF اصفهان چيني ها با تمسخر به ما مي گفتند كه شما محال است بتوانيد اين تاسيسات را طراحي كرده و بسازيد اما در سال 78 شروع به ساخت اين تاسيسات كرده و توانستيم ظرف سه سال و نه ماه UCF اصفهان را به مرحله بهره برداري برسانيم. 

معاون امور بين الملل سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه ما به چند كشور اعلام كرده ايم كه مي توانيم اين فناوري را براساس مقررات بين المللي در اختيار آنها قرار دهيم،گفت: پروژه مهمي كه الان بايد مورد توجه قرار گيرد بحث غني سازي است كه اين موضوع را بايد طي مذاكرات آتي از حالت تعليق خارج كنيم زيرا در بسياري از صنايع امروز و آينده فناوري غني سازي و ماشين هاي سانتریفوژ مي تواند نقش بسياري داشته باشد . 

وي ادامه داد: اين مساله بالاترين تكنولوژي مكانيك سيالات است و ما توانسته ايم به اين مرحله برسيم و مي توانيم با استفاده از اين تكنولوژي در ساير زمينه ها بالاخص هوا فضا جهشي بلند داشته باشيم. 

اين مقام سازمان انرژي اتمي در ادامه گفت: اتفاق ديگر ايجاد يك راكتور تحقيقاتي آب سنگين 40 مگاباتي بود كه از بالاترين تكنولوژي هسته اي در دنيا امروز بهره مي برد و مي تواند تمام صنايع و كشاورزي و پزشكي ايران را تامين كند و اين تكنولوژي تنها در دست 5 كشور صاحب سلاح هسته اي بود اما ايران توانست آن را بسازد و در اوايل سال 87 به بهره برداري خواهد رسيد. 

وي با بيان اينكه در كنار اين پروژه، پروژه توليد آب سنگين كه يكي از پيچيده ترين تكنولوژي در شيمي هسته اي است مد نظر قرار گرفت و گفت: تنها كشورهاي آمريكا، انگليس، فرانسه، روسيه، روماني و ژاپن داراي اين تكنولوژي هستند و ما امروز توانسته ايم اين پروژه را به بهره برداري برسانيم. 

معاون امور بين الملل سازمان انرژي اتمي با بيان اينكه امروز ايران به عنوان هشتمين كشور داراي فناوري هسته اي شناخته مي شود گفت: در حال حاضر تلاش مي شود اين فناوري در ايران محدود شود و توسعه پيدا نكند و ما بايد با تطبيق و هوشياري و درايت و نه با جنجال آفريني در حفظ آن عمل كنيم. 

وي اين تكنولوژي را باعث وحدت و اتحاد همه ايرانيان دانست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین