کد خبر: ۳۱۶۵۰
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۸۴ - ۲۳:۱۹

آغاز نشست شش روزه سازمان تجارت جهانی در هنگ کنگ

آفتاب‌‌نیوز :  
آفتاب-وزيران بازرگانی حدود يکصدوپنجاه کشور جهان در هنگ کنگ گردآمده اند تا برای شکستن بن بست موجود در گفتگوهای تجارت جهانی تلاش کنند.

اعضای سازمان تجارت جهانی اميدوارند در اين نشست شش روزه به توافقی دست يابند که امکان دسترسی گسترده تر به بازارهای ثروتمند جهان را به کشورهای فقير بدهد.

اين نشست در شرايطی برگزار می شود که حدود ده هزار تظاهر کننده از جمله کشاورزانی که می ترسند حذف تعرفه ها به واردات بيشتر فراورده های کشاورزی به کشورهايشان منتهی شود، در هنگ کنگ تجمع کرده اند و تدابير امنيتی شديدی به اجرا گذاشته شده است.

بازيگران اصلی اين گفتگوها در مورد ابعاد اصلاحات، بخصوص در مورد يارانه های کشاورزی، با هم اختلاف نظر جدی دارند؛ آمريکا خواهان اصلاحاتی ساختاری است که اتحاديه اروپا خود را قادر به اجرای آن نمی داند.

مشکل دراز مدت

از زمان آغاز اين گفتگوها در سال 2001 در دوحه، پايتخت قطر، از آن به عنوان فرصتی برای جبران نابرابريهای گذشته در زمينه معيارهای تجارت برای فقيرترين کشورها نام برده می شد.

طرح موسوم به توافق "دور دوحه" قرار بود تا پايان سال جاری به نتيجه برسد که اکنون بعيد به نظر می رسد مگر آنکه به گفته مذاکره کنندگان برزيلی نوعی معجزه روی دهد.

معامله در زمينه يارانه های کشاورزی مانع اصلی در اين نشست شش روزه به حساب می آيد.

ميزان يارانه ای که دولتهای ثروتمند برای کشت محصولاتی چون پنبه به مزرعه داران می پردازند در کانون اين اختلافات قرار دارد.

ملتهای فقيرتر می خواهند اين يارانه ها کاهش يابد زيرا معتقدند کشاورزان آنها نمی توانند با کشاورزان کشورهايی که يارانه دريافت کرده اند رقابت کنند.

آنها همچنين خواهان کاهش تعرفه گمرکی اعمال شده بر محصولات صادراتی خود به کشورهای متمولند.

آمريکا تغييرات چشمگيری در نظام فعلی پيشنهاد کرده اما اتحاديه اروپا مايل نيست به اندازه آمريکا پيش رود، اروپا همچنين خواهان دريافت امتيازاتی از کشورهای فقيرتر است.

پيتر مندلسون، کميسر تجاری اتحاديه اروپا هشدار داده است که در اجلاس سازمان تجارت جهانی در هنگ کنگ پيشنهاد تازه ای برای اصلاح يارانه های کشاورزی در کشورهای اروپايی نخواهد داد.

در مقابل، راب پورتمن نماينده تجاری آمريکا از اتحاديه اروپا خواسته است درباره کاهش يارانه های کشاورزی گامهای بيشتری بردارد.

وی گفته: "دسترسی به بازار کليد توسعه است و توان برابر در زمينه کشاورزی چالش بزرگی است، فکر می کنم بايد در اين زمينه بيشتر پيش برويم."

به گفته وی، کشورهای در حال توسعه يا اروپايی از مزايای گسترش بازار برخوردار نخواهند شد، مگر آنکه اتحاديه اروپا مايل باشد بر سر فرمولی توافق کند که مطابق با شروط گفتگوهای دوحه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین