آفتابنیوز : منوچهر متكي در بدو ورود به تهران گفت: مجموعه مواضع اعلام شده جناب آقاي احمدينژاد در روزهاي اخير به اين گونه بوده است كه كشورهايي كه مدعياند و اصرار دارند بر اينكه در طول جنگ جهاني ظلم كردهاند و رقم بالايي از يهوديان مقيم اروپا را كشته و به تعبيري يك نسلكشي صورت گرفته، اگر بناست از آنها دلجويي و يا حمايت همهجانبهاي داشته باشند، از جيب خودشان خرج كنند.
وي با بيان اينكه اين كشورها بايد خودشان خسارتهاي يهوديان را بپردازند، افزود: آنها نبايد اين خسارتها را از جيب ملتها و كشورهاي مسلمان پرداخت كنند و اين يك بحث مبنايي، اساسي و منطقي است كه در نگاه تاريخي هم همينگونه است، يعني انگليسيها اعلاميهي بالفور را بر كشورهاي اسلامي تحميل كردند و استقرار رژيم صهيونيستي بر سرزمين فلسطين، يك استقرار غيرقانوني است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، متكي خاطرنشان كرد: حتي تا سالها قبل كشورهاي بسيار زيادي در سازمان ملل، با اعتبارنامه رژيم صهيونيستي مخالفت ميكردند. جمهوري اسلامي ايران هم طي 27 سال گذشته با اعتبار نامهي اين رژيم و چند سال قبل تا پيش از روي كار آمدن رهبري مردم آفريقاي جنوبي، يعني آقاي ماندلا در آن كشور، با اعتبار نامهي آن رژيم نژادپرست هم مخالفت ميكرد.
مواضع روزهاي اخير منطقي است وزير امورخارجه كشورمان نتيجه گرفت: بنابراين مواضع و مطالبي كه طي روزهاي اخير بيان شده، مواضعي منطقي است كه جمهوري اسلامي ايران به شكلهاي ديگري به عنوان يك سياست تعقيب ميكرده و اروپاييها و غربي عادت كردهاند تنها خودشان بگويند و تنها ديگران گوش دهند كه ما توصيه ميكنيم گاهي هم بشنوند و اگر در مجموعهي شنيدنيهايشان حرفهاي منطقي وجود دارد كه دارد، اگر ميخواهند برخورد يا تعاملي هم داشته باشند، مبتني بر منطق و چارچوب و استدلال باشد.
اعتباري براي رژيم صهيونيستي قايل نيستيم وي افزود: حمايت تبليغاتي گستردهاي كه به دليل در اختيار داشتن رسانههاي جهاني طي اين روزها از رژيم صهيونيستي صورت ميگيرد و حمايتهاي هدايتشده سياسي و برخي بداخلاقيهاي محيط بينالمللي كه امروز شاهديم، به اعتقاد ما اعتباري براي رژيم صهيونيستي نخواهد بود و من تصور ميكنم كه ما در يك گفتوگو و تعامل منطقي ميتوانيم تمام اين موارد را به بحث گذاريم.
متكي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران بر اساس مباني مستدل خود، مواضعش را اعلام ميكند و اينكه سعي كردهاند القا كنند كه چنين نگاه منطقي نسبت به اين موضوع، به اين معناست كه جمهوري اسلامي قصد انجام تهاجم يا حملهاي به جايي را دارد، بخشهاي بيربط، بدون استدلال و نشانه و با هدف تشويش افكار عمومي است كه به هيچ وجه مدنظر مسوولان جمهوري اسلامي نيست.
دستاوردهاي سفر به پاكستان وزير امورخارجه كشورمان درباره دستاوردهاي سفر دو روزهاش به پاكستان اظهار داشت: در ادامه ديدار از كشورهاي همسايه، برنامه سفر به پاكستان از مدتي قبل توسط همكارانم در وزرات خارجه تنظيم شده بود و در اين سفر دو روزه فرصت ديدار و گفتوگو با مقامات مختلف پاكستان فراهم شد.
وي افزود: هدف از سفر مروري بر روابط بين دو كشور، آشنا كردن مقامات كشور و دولت پاكستان با سياستهاي دولت جديد در خصوص همكاريهايي دوجانبه و منطقهيي با كشور پاكستان و همچنين يافتن راههايي براي ارتقاي اين مناسبات بود.
متكي خاطرنشان كرد: همانگونه كه جمهوري اسلامي ايران در مناسبات خارجي پاكستان از جايگاهي ويژه برخوردار است، كشور پاكستان كه از همسايگان ماست نيز جايگاه مهمي در روابط خارجي جمهوري اسلامي ايران دارد؛ مناسبات دوجانبهي دو كشور نيز از گذشتههاي دور خوب بوده است.
وزير امور خارجه كشورمان ادامه داد: گفتوگوهاي سياسي و رفت و آمدهاي مقامات، همواره بين دو كشور وجود داشته است. اما با وجود مناسبات خوب سياسي، در حوزهي مناسبات تجاري و اقتصادي، متاسفانه از همهي ظرفيتهاي لازم استفاده نشده است. به عنوان مثال در حالي كه حجم مناسبات تجاري ما با تركيه، ديگر كشور همسايهمان به مرز بالاي چهار و نيم ميليارد دلار ميرسد، اين مناسبات با كشور پاكستان در حدود 400 ميليون دلار است.
وي همچنين گفت: اگرچه مناسبات اقتصادي بيش از اين رقم، به صورت غير رسمي و قاچاق در مناطق مرزي وجود دارد، ولي حجم مبادلات قاعدتا در حد ظرفيتهاي دو كشور نيست كه اين موضوع مورد بررسي قرار گرفت و با توجه به توافقات مرزي جديد، مقرر شد كه پيگيريهاي لازم براي بازگشايي طول مرزي حدود 900 كيلومتري بين دو كشور و قانوني كردن مبادلات مرزي و خروج آن از قاچاق و نيز زمينهسازي براي ارتقاي اين مناسبات صورت پذيرد.
متكي افزود: بخش ديگر مذاكرات ما پيرامون مسايل مربوط به همكاريهاي منطقهيي دو كشور بود. دو كشور عضو سازمان كنفرانس اسلامي از سويي و سازمان همكاريهاي اقتصادي اكو از ديگر سو هستند، در آيندهي نزديك پاكستان متقاضي ايفاي دبيركلي اكوست كه جمهوري اسلامي ايران با توجه به سند چشمانداز 10 سالهي مصوب اجلاس وزراي اكو در قزاقستان، در اين خصوص نظر مثبت دارد و گامهايي جدي پيشروي همكاريهاي منطقهي اكو وجود دارد. با توجه به اينكه پاكستان از بنيانگذاران اكو است، از اهميتي به خصوص برخوردار است.
وزير امور خارجه كشورمان در ادامه اظهار داشت: پاكستان در سالهاي اخير در سازمان كنفرانس اسلامي فعاليت خوبي را آغاز كرده و ديدگاههايي را مطرح ميكند كه ما در اجلاس مكه پيشنهادهاي متفاوت و متقابلي داشتيم كه مورد حمايت دو كشور بوده است. از آن جمله ميتوان به موضوع فعاليتهاي هستهيي ايران اشاره كرد كه هيات پاكستاني در اجلاس از آن حمايت كرد و بحث اين كه تهديد هر كشور اسلامي تهديد تمام امت اسلامي است، موضوع ديگري بوده كه در سند نهايي اجلاس سران كنفرانس اسلامي در مكه مورد تصويب قرار گرفت.
وي تصريح كرد: مسالهي افغانستان حوزهي ديگري است كه ايران و پاكستان به عنوان دو كشوري كه طي 27 سال گذشته درگير آن بودهاند چه از بعد پناهندگان و چه تحولات داخلي اين كشور، در گذشته در اين خصوص ديدگاههاي متفاوتي داشتهاند كه بر اين موضوع تاكيد شد كه در دور جديد تحولات افغانستان، دو كشور بتوانند در رايزنيهاي مستمر، از ظرفيتهايشان در يك راستا و در جهت بازگشت صلح و ثبات و آرامش به افغانستان و كاهش آلام مردم اين كشور بهره گيرند و اين به نظرم بحث مهمي بود.
متكي همچنين گفت: مقامات پاكستان، هم وزير خارجه، هم نخست وزير و هم رييس جمهور اين كشور بر حق ايران در برخورداري از فنآوري هستهيي تاكيد داشتند كه اين موضوع هم در گذشته و هم در اين سفر، موجب تشكر و قدرداني مسوولان جمهوري اسلامي ايران بود.
وزير امور خارجه كشورمان افزود: بحث ديگري كه مقامات پاكستان بر آن تاكيد داشتند، موضوع پروژهي خط لولهي گاز بين ايران، پاكستان و هند بود كه پاكستان با علاقهمندي خاصي در اين سفر، علاقهي سياسي و تصميم قطعياش را بر ضرورت اجراي اين پروژه، حتي اگر منحصر به دو كشور شود، ابراز نمود كه اين مساله، نمايانگر برنامهريزيهاي اقتصادي پاكستان است كه در حال انجام ميباشد و نياز به گاز و انرژي را در حد بالايي نشان ميدهد كه حتي فرآوردههاي نفتي را هم مورد تاكيد قرار ميدهند.
وي ادامه داد: ارادهي دولت جديد جمهوري اسلامي ايران مبني بر جديت در پيگيري توافقاتي كه بين دو كشور صورت ميگيرد و تاكيد بر ارتقاي مناسبات ايران و پاكستان، موضوعي بود كه بنده در ديدارهايم مطرح ميكردم و مورد توجه و استقبال مسوولان پاكستان نيز قرار ميگرفت و نهايتا در ديدار با پرويز مشرف، رييس جمهور پاكستان، پيام دكتر احمدينژاد، رييس جمهور كشورمان مبني بر صلح، دوستي، برادري و ارتقاي روابط دو كشور را به اطلاع ايشان رساندم.
متكي تاكيد كرد: به اعتقاد من سفر در مجموع با نگاهي جديد و عظم جديدي براي اجرايي و عملياتي كردن مناسبات بين دو كشور به دستاوردها و اهداف تعيين شدهاش رسيد و اميدواريم كه در مرحلهي پيگيريها بتوانيم موارد مدنظر را نهايي كرده و حاصل آن ارتقاي همكاريها بين دو كشور مسلمان و همسايه باشد.