آفتابنیوز : علی ربیعی در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو در مورد نامه چهار وزیر به رییس جمهور و هشدار در مورد رکود و اینکه آیا مخاطب این نامه رییس جمهور بود؟ گفت: برای درک این نامه وکوهی که از کاه ساخته شد باید نکاتی را عرض کنم. دو جور به نامه نگاه شد. عدهای با توهم اختلاف شروع به حرف زدن کردند و عدهای گفتند فکر می کردیم که رکود بوده که با این نامه به یقین رسیده ایم.
به گزارش آفتاب، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه موضوع نامه فوق العاده ساده بود، ادامه داد: از این دست نامهها بارها نوشته ام. مثل نامه در مورد صندوقهای بازنشتگی. ما زمانی پیش بینی میکنیم که حدود بیست سال آینده کشور دچار بحران خواهد شد و در ده سال آینده، کشور باید کل درآمدهای خود را به صندوق بدهد از این رو نامه می نویسیم.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اینکه وزرا هفتهای دوبار رییس جمهور را از نزدیک میبینند پس چرا حضوری این مسئله را به ایشان اعلام نکردند، گفت: مشی رییس جمهور این است که حتی وقتی شفاهی هم صحبت میکنیم برای اینکه بتواند تصمیم گیری کرده و دستور بدهد، مسائل کتبی شود. وزرا در هیات وزیران مثل ژنرال هستند و تمام حرفهای خود را می زنند اما در عمل همه سرباز هستند و تصیمها را اجرایی می کنند. این حسن دولت آقای روحانی است که کار کارشناسی صورت میگیرد .اما متاسفانه به بداخلاقی قضیه کمتر توجه می شود.
ربیعی با تاکید براینکه عدهای به دنبال زمین خوردن دولت هستند، اظهار کرد: این همه بی اخلاقی سیاسی را به هر بهانه ای برای زمین گیر کردن دولت را تصور نمی کردم. واقعا نامه ساده ای بود . کل بورس 5 درصد اقتصاد کشور است . من نگران سهام کارگران در بورس کشور هستم. همین طور امکان دارد وزرای دیگر چنین نگرانیهایی را در بخش های خود داشته باشند و از این رو برای رفع نگرانی نامه به رییس جمهور مینویسند.
وی در پاسخ به این پرسش کهآیا بعد از انتشار نامه در رسانهها، در دولت اعتراضی به نامه صورت گرفت، گفت: خیر. یک ماه پیش این نامه نوشته شده بود. این که برخی سازمان ها از دولت بودجه می گیرند و بعد رسانه ای تاسیس می کنند و در آن نامه ساده اداری را علیه دولت منتشر میکنند، بداخلاقی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در بند 5 منشور اخلاقی دولت آمده که وزرا از دروغ پرهیز کرده، به شعور مردم احترام بگذارند و از دستکاری آمار اجتناب کنند. وظیفه ما این بود که پیشبینی های لازم را انجام و نتایج آن را بگوییم.
ربیعی تصریح کرد: این نامه اکیدا علامت رکورد مزمن نبود. کما اینکه تنها معطوف به بازار بورس بود. وقتی قیمت نفت و بسیاری از مسائل تغییر می کند طبیعی است که سیاست گذاریها نیز باید تفاوت کند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو و در پاسخ به این پرسش که شما دوسال پیش درجلسه رای اعتماد صریحا گفتید که باید پتانسیل های اشتغالزایی فعال شود. باتوجه به اینکه پژوهشگر مسائل اجتماعی هم محسوب میشوید، آمارهایی که دارید می گوید چه مقدار شغل ایجاد میکنیم و باید چه مقدار شغل ایجاد شود تا این بحران رفع شود؟، گفت: امروز مسئله اشتغال فرابخشی و نیاز به اهتمام همه گروه ها و اجماع ملی دارد. ما در شرایطی به سر می بریم که بدون اجماع ملی نمی توان برنامههای کلان را به پیش برد.
ربیعی با بیان اینکه طبق آمارهای به دست آمده بیش از پنج میلیون نفر با تاخیر وارد بازار کار میشوند، ادامه داد: در سال 93بیش از 300 هزار نفر را از طریق مراکز کاریابی به بنگاههای کوچک معرفی کردیم اما حدود صدهزار نفر از این افراد تمایل به آن کار نداشتند چراکه مفهوم شغل در جامعه ما تغییر کرده و بسیاری شغل را به معنای استخدام می دانند.
وی ادامه داد: ما نیاز داریم سالی 800 هزار شغل ایجاد کنیم تا نیروهایی که با تاخیر وارد بازار کار می شوند را پاسخگو باشیم. براساس آمار دفاتر تامین اجتماعی است که صادر شده است، در سال 93، 735 هزار و 683 نفر با ثبت کدملی در سازمان تامین اجتماعی در مشاغل بیمه اجباری داریم که جدا از بیمه قالیبافان است. در همان سال326 هزار ریزش شغل داشتیم. می توانم ادعا کرد که اگر همین خط روندی را ادامه دهیم در سال 93 موفق بودیم بیش از 300 هزار شغل ایجاد کنیم.
ربیعی در پاسخ به این پرسش که پس چرا این آمار در زندگی مردم ملموس نیست؟، اظهار کرد: اتفاقات خوبی در دولت تدبیرو امید رخ داده است. نرخ مشارکت در این دولت بالا رفته است و من از این امر بسیار خوشحالم. افراد از نامیدی به امید رسیده اند. افراد امید به دست یافتن به شغل نداشتند اما الان دارند. از دیگر دستاوردهای این دولت این بوده که طبق آمار و اطلاعات، در گذشته امکان دسترسی به شغل در 28 سالگی بوده اما امروز به 27 سالگی رسیده است.
وزیر کار در مورد قرارداد موقت کار که به نوعی موجب عدم احساس امنیت شغلی افراد شده است، اظهار کرد: در دورانی که عرضه و تقاضای نیروی کار سخت می شود و نیروی کار پیشی می گیرد بر تقاضا، این فشار بر کارگران وارد می شود. من هم وزیر کارگران، هم تولید گران و هم بیکاران هستم. با توجه به چهار نوع سیاست در رابطه با اشتغال، سیاست تنظیمی برعهده ما است. ما برای اینکه اجحافی صورت نگیرد به شدت با قراردادهای سفید امضا مقابله کردیم. البته کانونهای کارفرمایی و اتاق ها با ما همکاری کردند. ما در سال 93 ، از ریزش 237 هزار شغل با همکاری کارفرما و کارگران جلوگیری کردیم.
ربیعی در تعویق حقوق کارگران و بازنشستگان مستمری بگیر اظهار کرد: در شرایط اقتصادی فعلی با مدیریت این شرایط را مدیریت می کنیم همه جوانب را باید در نظر گرفت. ما باید هم فضای کارفرمایی و هم کارگری را در نظر بگیریم. در زمینه حقوق بازنشستگان سه سال نقش موثری داشتم تا 65 درصد حقوق آنها افزایش یافت. در مدت زمانی کوتاه، تاب اقتصادی ما بیشتر از این ظرفیت نداشت. من متوجه مشکلات آنها می شوم.
وی در پاسخ به این پرسش کهآیا از حداقل حقوق بازنشستگان و کارگران اطلاع دارید، گفت: در حال حاضر دریافتی کارگر یک میلیون و صد هزار تومان با مزایا است. مستمری بگیران کمی کمتر از این مبلغ است.حدود چهل درصد از مستمریبگیران حداقل دستمزد را دریافت میکنند. مستمریبگیران بازنشستگی نیز حداقل دریافتی آنها مناسبتر است.
وزیر کار و رفاه اجتماعی در مورد بحث تعطیلی صندوقهای بازنشستگی به دلیل نبود اعتبارات کافی گفت:صندوق ها تعطیلی پذیر نیستند. از سوی دیگر تامین اعتبار صندوق تامین اجتماعی نیز توسط دولت نبوده و سهم را خودش تامین میکند. ما در صندوق ها با نسبت نامناسب ورودی با خروجی مواجه هستیم. به طور مثال در صندوق بازنشستگی کشوری این رقم به دو به یک رسیده است. یکی از بحران های ما که حتی در جلسه غیرعلنی مجلس حرف زدم شرایط صندوق های بازنشستگی است.
وی گفت: رفع بحران صندوق از اولویتهای دولت در برنامه ششم توسعه است.
ربیعی در بخش دیگری از این گفتوگو در مورد شاخص حذف افراد از یارانه و اینکه تاکنون چند نفر از دریافت یارانه حذف شدهاند، گفت: در بحث یارانه ابتدائا خلاف قانون اجرا شد. اگر زمینه های دقیق ان ملاحظه نشود به راه غلط خواهیم رفت. حدود 28 پایگاه اطلاعاتی را در این یکسال اخیر سامان دادیم و با آنها گفتوگو کردیم و چیز جدیدی بوجود نیاوردیم. ما درآمد و هزینه را در سه فرمول می گذاریم . مسکن، خودرو ، درآمد و حتی سفر میتواند دارایی شما محسوب شود. البته سفرهایی که بابت ماموریت به سفر می روند را جدا کردیم. البته یکی از اشکالاتی که بوجود آمده بود این بود که کارگرانی که در خارج بوده و حذف شده بودند را بازگرداندیم. ما از طریق پایگاه ها دسترسی به فعالیت های اقتصادی داریم اما به حساب های بانکی سرک نکشیدیم.
ربیعی خاطرنشان کرد: بیش از دومیلیون و صد هزار نفر را حذف قطعی کردیم که 80درصد شکایت نکردند. در ارتباط با آن 20 درصد هم زمانی که نشانشان دادیم چه اموالی در اختیار دارند، ده درصدشان قبول کردند و رفتند اما آن ده درصد هم می گفتند که بله شاید این اموال را داشته باشیم اما در خانه بیمار سرطانی یا دانشجو و یا تحصیلکرده بیکار داریم.
وی افزود: شیوه اعتراض را خیلی روان کردیم. فرد می گوید من این اموال را دارم و ما از وی تعهد می گیریم که چنانچه نتواند اثبات کند ما آن میزان پرداختی را از آنها خواهیم گرفت. در مرحله آخر هم به تحقیقات میدانی خواهیم رفت که تا کنون به این مرحله ورود نکردهایم.
وزیر تعاون در پاسخ به این پرسش که چه میزان از افراد باید از دریافت یارانه حذف شوند، اظهار کرد: ما میخواهیم به تکلیف قانونی که مجلس برای دولت در نظر گرفته، برسیم. طبق قانون مجلس حدود 6 میلیون نفر باید از دریافت یارانه حذف شوند. در کرج بسیاری یارانههای خود را به بهزیستی دادند و از این طریق سالانه 5 میلیارد تومان در اختیار بهزیستی کرج قرار گرفته شده است.
وی در مورد بدهی تامین اجتماعی به بیمه و داروخانهها نیز گفت: امروز بیمه تامین اجتماعی بدهی داروخانه ها و پزشکان را پرداخت کرده است. بدهی به بیمارستان ها تا پایان سال 93 نیز پرداخت شده است. بدهی در بیمه سلامت نیز تا یکشنبه آینده برای سال 93 پرداخت می شود و بدهی بخش اعظم پزشکان و داروخانه ها نیز در اردیبهشت پرداخت شده است.
وزیر کار مورد صحت آمارهای منتشره درباره کودکان کار میز گفت: یکسری از این آمارها سیاه نمایی اسنت. آمار یونیسف را برای من آورده بودند که آن را با نسبت کل کشور گرفتم که گفتم مگر چنین مسئلهای ممکن خواهد بود؟ متاسفانه اغراقی در اینگونه آمارها وجود دارد.
وی بر لزوم تفکیک در این حوزه تاکید کرد و گفت: یکسری از کودکان به محل کار رفته و شب به خانه خود بر می گردند. عدهای شب ها را در خیابان سپری می کنند و گروه دیگر در معرض سوءاستفاده قرار دارند. آمارهایی که منتشر میکنند صحت ندارد.
ربیعی ادامه داد: با توافقاتی که با استانداری تهران صورت گرفته قرار شده این کودکان جمعآوری و در اختیار سازمان بهزیستی قرار داده شوند.
وی به مسائل کودکان نظیر آموزش و سلامت آنها اشاره کرد و گفت: در جلسه شورای عالی رفاه در سال گذشته، اعلام شد که 175 هزارکودک بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارد. دو روز پیش جلسه شورای کودکان داشتیم که باید گفت 175 هزار بازمانده از تحصیل به 75 هزار نفر رسیده است. البته بخشی از این بازماندن از تحصیل مربوط به مسائل فرهنگی است همچون اینکه خانواده اجازه تحصیل به فرزند دختر نمی دهد.
وزیر رفاه با تاکید بر اینکه هدف ما جلوگیری از سوءاستفاده از کودکان است، یادآور شد: متاسفانه ابتلا به ایذر در این کودکان سی برابر بیشتر از افراد عادی است. ما برای اولین بار با همکاری وزارت دادگستری بانک اطلاعاتی کودکان را راه اندازی کردیم و الان می توانیم به طور دقیق در مورد وضعیت کودک صحبت کنیم. امیدوارم در سال آینده دیگر کودک بازماندهای از تحصیل نداشته باشیم.
منبع: ایلنا