کد خبر: ۳۲۴۰۶
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۸۴ - ۰۹:۰۸
وزیر خارجه آلمان:

سخنان احمدی‌نژاد مذاکرات هسته‌ای با اروپا را به مخاطره می‌اندازد

آفتاب‌‌نیوز : به گزارش بی بی سی، وزير خارجه آلمان هشدار داده است که انکار واقعه کشتار يهوديان در دوران جنگ جهانی دوم از سوی رئيس جمهور ايران، مذاکرات هسته ای اتحاديه اروپا با جمهوری اسلامی را به مخاطره می اندازد. 

آلمان همراه با فرانسه و بريتانيا به نمايندگی از اتحاديه اروپا، گفتگو با دولت ايران بر سر برنامه هسته ای اين کشور را دنبال می کند. انکار کشتار يهوديان يا هولوکاست در آلمان جرم محسوب می شود.

والتر اشتاين ماير، وزير خارجه آلمان در شماره يکشنبه روزنامه بيلد نوشت: "پس از اظهارات رئيس جمهور ايران، مذاکرات درباره مسائل هسته ای ميان اروپايی ها و ايران، دشوار می شود."

محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران در نشستی خبری در عربستان سعودی، کشتار يهوديان در زمان جنگ جهانی دوم را مورد شک و ترديد دانسته و خواهان انتقال اسرائيلی ها به خاک اروپا شده بود.

آقای احمدی نژاد در شهر مکه به خبرنگاران گفته بود قبول ندارد که هيتلر، رهبر آلمان نازی ميليونها يهودی را در کوره ‌های آدم سوزی سوزانده و حتی اگر فرض بر صحت اين "ادعا" گذاشته شود، چرا اروپاييهايی که به دليل کشتار يهوديان به دست هيتلر از اسرائيل حمايت می کنند، در خاک خود مثلاً در آلمان يا اتريش چند ايالت را به "‌صهيونيستها" نمی دهند تا حکومت خود را در آن ايجاد کنند.

آقای اشتاين ماير در مقاله خود در روزنامه بيلد، اين اظهارات را تکان دهنده و فتنه برانگيز توصيف کرد و آن را "اهانت هولناکی به قربانيان بيگناه نازی ها" دانست.

به گفته آقای اشتاين ماير، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در نشست هفته گذشته سران اتحاديه اروپا، به همتايان خود تصريح کرده است که رئيس جمهور ايران نبايد اجازه يابد تا درباره کشتار يهوديان دروغ بگويد يا اسرائيل را تهديد کند.

آقای اشتاين ماير افزود: "ايران تنها در صورتی که در قبال قواعد بين المللی، مسئوليت و وفاداری نشان دهد می تواند عضوی از جامعه جهانی باشد."

او درباره "خطر انزوای کامل ايران در صحنه بين المللی" هشدار داد و گفت: "جهان به تضمينهايی ملموس و قابل بررسی نياز دارد که ثابت کند ايران به دنبال ساخت سلاح اتمی نيست."

سخنان آقای احمدی نژاد که پيشتر نيز اسرائيل را "غده"ای خوانده بود که بايد از نقشه جهان حذف شود، موجی از خشم و اعتراض را در صحنه بين المللی به دنبال داشت.

اعضای پارلمان آلمان روز جمعه به اتفاق آرا اين سخنان را محکوم کردند و "مغاير با معيارهای جامعه بين المللی" خواندند.

در همين حال به گزارش خبرگزاری فرانسه، يک مقام عالی رتبه آلمانی گفت دولت اين کشور مايل است که از شورای امنيت سازمان ملل بخواهد تا ايران را بابت اظهارات رئيس جمهورش مجازات کند.

توماس دماتزيرز در مصاحبه با شماره ويژه يکشنبه روزنامه دی ولت گفت: "ما اقدامات (احتمالی) در سطح سازمان ملل را بررسی می کنيم."

اما آقای دماتيرز گفت آلمان تنها در صورتی خواستار واکنش شورای امنيت می شود که موافقت "صريح" ساير اعضای اتحاديه اروپا را به دست آورده باشد.

رئيس دفتر خانم مرکل گفت به نظر او، پيشنهاد دانيل کوهن بنديت، عضو فراکسيون سبزها در پارلمان اروپا و ساير کسانی که خواستار کنار گذاشته شدن ايران از جام جهانی فوتبال در آلمان شده اند، "ايده جالبی" است.

تيم فوتبال ايران در تابستان سال جاری برای سومين بار در 28 سال اخير جواز حضور در اين مسابقات را به دست آورد.

پيش از اين، آنگلا بئر، رئيس کميته روابط با ايران در پارلمان اروپا و برخی فعالان اجتماعی و ورزشی، از جمله وولفگانگ اوورات، رئيس باشگاه کلن پيشنهاد کنار گذاشتن ايران از مسابقات جام جهانی را که سال آينده برگزار می شود، مطرح کرده اند.

فدراسيون بين المللی فوتبال، فيفا که نهاد مسئول در اين زمينه است، روز پنجشنبه چنين پيشنهادی را رد کرد و غيرقابل قبول دانست.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین