آفتابنیوز : دکتر علی ربیعی در سمینار بیمه ها، نظام سلامت و رفاه اجتماعی، دولت دکتر روحانی را یک فرصت تاریخی برای کشور دانست و افزود: در این دولت در هنگام تبادل نظر و تصمیم گیری همچون فرماندهان عمل می کنیم و دیدگاه های خود را مطرح می نماییم و در زمان اجرای تصمیمات مانند سربازان متعهد وارد عمل می شویم و کارها را پیش می بریم.
وی با بیان اینکه در همه کشورها عده ای از مردم به علت فقر در رنج هستند و در نابرابری زندگی می کنند، افزود: در پاسخ به مسئله فقر و نابرابری نظریه ها و دیدگاه های مختلفی مطرح شده است.
ربیعی اظهار داشت: بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در کشور اقدامات و فعالیت های متعددی برای رفع فقر انجام شد، اما با وجود تلاش های فراوان، عده ای از مردم در فقر بسر می برند و با سفره های خالی روبرو هستند.
وی با بیان اینکه یکی از فلسفه های انقلاب اسلامی در ایران برقرار عدالت اجتماعی بود، گفت: پرداختن علمی به مفهوم رفاه اجتماعی و برقراری عدالت اجتماعی از موضوعاتی است که دغدغه فعالان حوزه رفاه اجتماعی است.
وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: در اسناد بالادستی کشور مانند قانون اساسی و سند چشم انداز برنامه ۲۰ساله موضوع رفاه اجتماعی مطرح شده و امیدواریم با برنامه ریزی های مناسب فقر در کشور ریشه کن شود.
ربیعی افزود: بعد از انقلاب با جنگ و تحریم روبرو بودیم و هزینه عزت یک کشور را متحمل شدیم و در سال هایی بوجه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد دلاری داشته ایم اما در آن سال ها در مورد مبارزه با فقر موفق نبودیم.
وی با بیان اینکه در کشور با طبقه متوسط فرهنگی روبرو هستیم و این طبقه در برخی کشورها بوجود می آید، اظهار داشت: این طبقه از نظر اقتصادی و درامدی جزو طبقات پایین و از نظر منزلت و فرهنگ جزو طبقات بالای جامعه محسوب می شود که این طبقه فرصتی برای موفقیت برنامه های رفاه اجتماعی کشور است.
ربیعی با اشاره به ۵ نوع فقر در کشور گفت: در حوزه های سلامت، خوراک، مسکن، سواد و معیشت دچار فقر هستیم و از نظر دیگری می توان فقر ششم با عنوان تهدید عدم امنیت در آینده را نیز به این دسته از فقرها افزود.
وی با بیان اینکه مسکن اجتماعی از برنامه های حوزه رفاه است که سازمان تأمین اجتماعی درآن مشارکت می کند، گفت: بعد از ساماندهی مسکن مهر، دولت مسکن اجتماعی را پیگیری می کند.
ربیعی در خصوص هدفمندی یارانه ها نیز گفت: در حال حذف افراد غیرنیازمند هستیم و با روش اقدام و اصلاح، آن را نجام می دهیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه قانون جامع ساختار نظام رفاه و تأمین اجتماعی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: همه برنامه های این حوزه باید متناسب با این قانون سامان یابد تا در جامعه اثرگذار باشد.
ربیعی تصریح کرد: بودجه رفاهی کشور در مقایسه بودجه کل کشور قابل توجه است و باید برای رفع نابرابری و پیشگیری از ورود افراد به دام فقر برنامه های توانمند سازی افراد را مورد توجه قرار دهیم.
به گزارش مهر، وی ابراز امیدواری کرد در دولت تدبیر و امید با همدلی و همکاری یکدیگر در مبارزه با فقر موفق باشیم و جامعه ای پر از شادابی و نشاط ایجاد کنیم.