آفتابنیوز : «محسن نظافتی» امروز پنجشنبه (21 آبان) با بیان این مطلب گفت: ثبتنام زائران در سامانه سماح سازمان حج و زیارت به آدرس http://samah.haj.ir همچنان ادامه دارد و افرادی که در این سامانه ثبتنام میکنند، میتوانند با مراجعه به دفاتر مجاز زیارتی سراسر کشور که در این سامانه انتخاب میکنند، نسبت به ارائه مدارک جهت صدور ویزا اقدام کنند.
وی درباره ثبتنام در سامانه سماح توضیح داد: متقاضیان حضور در مراسم پیادهروی اربعین میتوانند در قالب گروههای 5 تا 10 نفر در این سامانه ثبتنام کنند که یکی از افراد به عنوان سرگروه در این ثبتنام مشخص میشود که رابط میان گروه و دفتر مجاز خدمات زیارتی است که پیامکهای اطلاعرسانی نیز برای این فرد ارسال میشود.
به گزارش ایسنا،مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت اذعان کرد: بر اساس توافق به عمل آمده با وزارت امور خارجه، تعداد نفرات برای دریافت ویزای گروهی عتبات از حداقل 5 نفر است و گروههای کمتر از 5 نفر بصورت انفرادی در سامانه سماح ثبتنام میکنند.
وی در اینباره اضافه کرد: بر اساس دستورالعمل نیروی انتظامی و مصوبه ستاد مرکزی اربعین، حداکثر تعداد نفرات در ویزای گروهی اربعین 10 نفر است.
** هزینه ویزای اربعین
«نظافتی» در رابطه با هزینه دریافت ویزای اربعین گفت: هزینه صدور ویزای گروهی برای گروههای 5 نفر به بالا به ازای هر نفر 30 دلار و برای ثبتنامهای انفرادی به ازای هر نفر 40 دلار است.
این مقام مسئول در سازمان حج تصریح کرد: دفاتر مجاز زیارتی صرفا مجاز به دریافت وجه لازم به دلار هستند و اجازه دریافت مبلغ ریالی معادل را ندارند. همچنین مبلغ 100 هزار ریال به صورت نقدی به عنوان حقالزحمه به ازای هر نفر از متقاضیان دریافت میشود.
** مدارک لازم برای دریافت ویزای اربعین
مدیرکل عتبات سازمان حج درباره مدارک لازم برای دریافت ویزای گروهی اربعین توضیح داد: سرگروهها بایستی علاوهبر گذرنامه، یک برگ کپی از صفحه اول گذرنامه و یک قطعه عکس رنگی 4*3 زمینه سفیدِ افراد گروه و همچنین مبلغ 30 دلار هزینه صدور ویزا و مبلغ 100 هزار ریال به ازای هر نفر را به دفاتر مجاز زیارتی ارائه کنند تا ویزای گروهی برای آنان صادر شود.
وی همچنین درباره مدارک مورد نیاز برای دریافت روادید انفرادی اربعین گفت: متقاضیان بایستی اصل گذرنامه، دو قطعه عکس رنگی 4*3 زمینه سفید و مبلغ 40 دلار برای دریافت ویزا و همچنین مبلغ 100 هزار ریال به عنوان حقالزحمه را به دفاتر خدمات زیارتی ارائه کنند.
** راهاندازی 11 دفتر نمایندگی موقت سفارت عراق برای تسهیل صدور ویزای زائران
مدیرکل عتبات سازمان حج به راهاندازی دفاتر نمایندگی سفارت عراق در شهرهای قم، ایلام، تبریز، اصفهان، شیراز، کرج، کرمان، یزد، ساری، خرمشهر و سوسنگرد برای تسریع و تسهیل در روند صدور روادید اربعین اشاره کرد و توضیح داد: این دفاتر که در کنار چهار کنسولگری تهران، مشهد، اهواز و کرمانشاه کار صدور روادید برای زائران اربعین را انجام میدهند، تنها مجاز به ارائه خدمات به شرکتهای مرکزی زیارتی در استانهای کشور هستند و به صورت مستقیم به مراجعین خدمات ارائه نمیدهند.
«نظافتی» نسبت به فعالیت سودجویان و سوء استفاده آنان از احساسات مذهبی مردم هشدار داد و گفت : مشتاقان زیارت اربعین میتوانند با ثبتنام در سامانه سماح و مراجعه به 2200 دفتر مجاز خدمات زیارتی سراسر کشور که اسامی آنها در پایگاه اطلاع رسانی سازمان حج و زیارت (www.hajnews.ir) اعلام شده است، با مطمئنترین روش نسبت به دریافت روادید زیارت اربعین اقدام کنند.
** آخرین مهلت صدور ویزای اربعین و اعتبار این ویزا
مدیرکل عتبات سازمان حج توصیه کرد: از آنجایی که سفارت عراق در ایران آخرین روز صدور ویزای اربعین را ششم آذرماه اعلام کرده است، با توجه به محدود بودن زمان مشتاقان حضور در این همایش حماسی، هرچه زودتر نسبت به ثبتنام در سامانه سماح و تحویل مدارک به دفاتر مجاز زیارتی اقدام کنند.
وی درباره مدت زمان اعتبار ویزای اربعین گفت: مدت اعتبار ویزای خاص ایام اربعین از لحظه ورود زائران به عراق دو هفته است.
«نظافتی» به مشتاقان زیارت اربعین توصیه کرد: متقاضیان بدون داشتن گذرنامه معتبر با تاریخ اعتبار تا پایان سالجاری و ویزا راهی مرزهای کشور نشوند تا مشکلی برای آنان پیش نیاید و از این سفر معنوی جا نمانند.
مدیرکل عتبات سازمان حج با بیان اینکه زائران ایرانی برای عزیمت به عراق از سه مرز زمینی مهران، چزابه و شلمچه به عراق سفر میکنند، توضیح داد: در سامانه سماح بر اساس استان محل اقامت زائران یکی از سه مرز به زائران پیشنهاد داده میشود که معمولا نزدیکترین مرز زمینی برای عزیمت به عراق است.
در ایام اربعین سال گذشته بیش از یک میلیون و 600 هزار زائر ایرانی در همایش عظیم پیادهروی اربعین حضور پیدا کردند و پیشبینی میشود این رقم در ایام اربعین امسال افزایش یابد.