کد خبر: ۳۳۳۵۷
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۸۴ - ۱۲:۲۰

مقاله برودر در اشپیگل طنز نبود

آفتاب‌‌نیوز : خبرنگار خبرگزاری مهر برای پیگیری این موضوع با " هنریک ام . برودر" ( Henryk M.Broder ) نویسنده یهودی، لهستانی الاصل و آلمانی تبار صاحب مقاله " اشلسویگ -هولشتاین را به یهودیان بدهید " که در نشریه آلمانی اشپیگل چاپ شده بود تماس گرفت تا حقیقت نظر وی را در این باب جویا شود. او در ابتدا و به صراحت گفت: من این مقاله را کاملاً جدی نوشته ام .

وی درادامه با طرح سوالاتی از قبیل اینکه "چرا چنین سوالی برای شما مطرح می شود ؟ و چه کسانی مقاله مرا طنز دانسته اند ؟" ، به " مهر " گفت : من از تمامی رسانه ها و همکارانی که مقاله مرا طنز دانسته اند انتقاد کرده و خواهم کرد.

" برودر " در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بخش بی بی سی فارسی با چاپ مطلبی در این باره مقاله وی را طنز قلمداد کرده و خبرگزاری " مهر " را به باد انتقاد گرفته است ، تصریح کرد : من دریک گفتگوی تلفنی با بخش بی بی سی فارسی از چاپ مطلب آنها انتقاد کرده و به آنها گوشزد کرده ام که این مقاله رنگ و بوی کاملاً جدی دارد و طنز نیست.

این نویسنده آلمانی درادامه با ارسال بهترین سلامهای خود برای رئیس جمهوری ایران خاطر نشان کرد : من می دانم که این مسئله از اهمیت بسزایی برای شما برخوردار است .

" هنریک ام . برودر" از سال 1981 تحقیقات و مطالعات خود را در زمینه اسرائیل آغازکرد.همزمان در روزنامه ها و مجله های معتبرآلمانی مانند اشپیگل، دی سایت ، زوددویچه سایتونگ ، ولت وخه ، برلینرسایتونگ و تاگس اشپیگل به نگارش مقالات جدی و گاهی هم طنز پرداخت .

وی حتی صاحب کتب بسیاری در زمینه های مختلف سیاسی است که گاه در برخی از آنها با قلمی شیوا نگاهی انتقاد آمیز به مسائل مهم سیاسی جهان داشته است .

" برودر " به دلیل نگارش قوی مطالب در سال 1986 موفق به دریافت جایزه اول پنجمین رقابت بین المللی ناشران جهان شد . دریافت جوایز وی تنها به این مورد ختم نمی شود بلکه در سال 2005 نیز موفق به کسب جایزه دیگری در زمینه طنز سیاسی شد ، اما آنچه که هم اینک نام وی را در محافل مختلف سیاسی و رسانه ای بر سر زبانها انداخته چاپ مقاله اخیر وی در مجله اشپیگل است .

وی مقاله خود را چنین آغاز می کند : " اروپایی ها ، حتی کسانی که از اظهار نظر رئیس جمهور ایران مبنی بر محو اسرائیل از نقشه خشمگین نشده بودند به اظهارات جدید احمدی نژاد درباره انتقال اسرائیل به آلمان یا اتریش واکنش منفی نشان دادند و علت این است که بیم آن دارند که مسئله اسرائیل به مسئله داخلی اروپا تبدیل شود . از آنجا که « دنیای بدون صهیونیسم » غیرقابل تصور است ، یک اروپا با دولتی یهودی درمیان آن نیز تصور وحشتناکی است ، هیچکس نمی خواهد پیامدهای منطقی آن را پی گیری کند. "

همین نخستین جملات " برودر" در محافل سیاسی اروپا جنجالی را بر پا کرد که شاید سالها شاهد نمونه کوچکی از آن نیز نبوده اند . رسانه های گروهی اروپا به یکباره " برودر " را نشانه گرفته و وی را آماج انتقاد و گفتگوهای پی در پی خود قرار دادند . مساله ای که به خوبی نشان می دهد که مخاطبین اروپایی برودر به هیچوجه اظهارات او را طنز قلمداد نکرده اند.

به هرحال تعمد برخی رسانه های اروپایی که در ایران نیز مخاطبینی دارند (مثل بی بی سی) بر اینکه مقاله وی طنز بوده است، بی ربط با انگیزه های سیاسی آنها نیست. وی در پاسخ به تمامی این واکنشها تنها به یک جمله اکتفا می کند : " اینکه این مقاله طنز است یا خیر ، این خواننده باید تشخیص دهد و نباید این را از من بپرسید . "

وی در ادامه متذکر می شود که اگر یک عدالت تاریخی وجود می داشت و داشته باشد ، چه بسا دولت یهودی در اروپا تشکیل می شد که هزینه اش را باید آلمانی ها می پرداختند ، نه فلسطینی ها که هزینه چیزی را می پردازند که خود بدهکار آن نیستند .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین