کد خبر: ۳۳۳۶۸
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۸۴ - ۲۳:۴۷
فایننشال تایمز:

مشاجره بهتر از جنگ

آفتاب‌‌نیوز : فایننشال تایمز در ادامه این مقاله تند و تیز می نویسد: ناامیدی هیأت های اروپایی از پیشرفت در مذاکرات با اظهارات ضداسرائیلی آقای محمود احمدی نژاد که ریاست جمهوری ایران را در اختیار دارد، بیشتر شده است. 

سخنان محمود احمدی نژاد در خصوص اسرائیل، خطر دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای را افزایش داده است. در عین حال، کره شمالی نیز اخیرا با ادامه تهدیدهای خود در خصوص افزایش توان بازدارندگی هسته ای، به خطوط قرمز تعیین شده در مذاکرات ماه سپتامبر با ایالات متحده نزدیک تر می شود. 

فایننشال تایمز می نویسد: در حال حاضر، سازمان ملل در کنترل بهتر عدم دستیابی کشورهای فوق به تسلیحات هسته ای به بن بست خورده است. 

در خصوص ایران و کره شمالی شاید بتوان این جمله را به کار برد: سروصدا بهتر از جنگ است. البته در حال حاضر امکان ادامه مذاکرات دیپلماتیک میان طرفین بسیار کم رنگ شده است. 

در خصوص کره شمالی، ایالات متحده مذاکرات خود با کره شمالی را در راس مذاکراتی شش جانبه مطرح کرد. میزان نفوذ بالای این کشورها قطعا دلیل چنین اقدامی نبوده است.

 تنها دلیل قانع کننده می تواند این باشد که واشنگتن قصد داشت از حضور این کشورها در جریان مذاکرات نیز بهره مند باشد. در این میان کره جنوبی به دلیل عدم موفقیت در مذاکره با کره شمالی و اتحاد چشمگیری با آمریکا در راس قرار گرفت. پس از آن چین به دلیل تاثیر بسیار زیادی که می توانست در آینده بر کره شمالی بگذارد، مدنظر قرار گرفت. 

در خصوص مذاکرات ایران و اروپا نیز، طرف آمریکایی ترجیح داد به دلیل تمایل کشورهای اروپایی به حضور در این مذاکرات و نداشتن جایگزینی بهتر برای آنها، ایران را با این کشورها روبرو سازد. 

در خصوص ایران، مذاکرات دیپلماتیک حداقل ظرف دو سال گذشته بسیار مثمر ثمر بود،‌ و فعالیت های هسته ای این کشور به حالت تعلیق درآمده است. البته تعلیق غنی سازی در واقع، شرط اروپایی ها برای ادامه مذاکرات بوده است. بنابراین در صورتی که ایران امروز در حال دستیابی به تسلیحات هسته ای است، باید از اروپایی ها برای تعلیق دو ساله این طرح سپاس‌گذاری کرد. 

در واقع ایران ترجیح می دهد با حفظ و ادامه نیت صلح طلبانه خود در چارچوب پیمان منع تکثیر تسلیحات هسته ای باقی مانده و علاوه بر این از امکان غنی سازی اورانیوم با مصارف صلح آمیز برخوردار باشد. 

در طول یک سال گذشته میلادی، ایالات متحده نیز بارها با امضای تفاهم نامه همکاری با هندوستان در زمینه فعالیت های هسته ای، پا را از خطوط قرمز فراتر گذاشته است. 
هندوستان خود از جمله کشورهایی است که تاکنون از امضای ان.پی.تی سرباز زده است. البته شاید خطر هندوستان برای جامعه بین المللی به اندازه سایر کشورهای مجهز به این تسلیحات نباشد اما برخورد با این کشور مانند یک عضو امضا کرده ان.پی.تی ریسک بالایی دارد. بدترین تبلیغات چنین برخوردی، بی اعتبار شدن ان.پی.تی نزد بیش از 180 کشوری است که این معاهده را امضا کرده اند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین