به گزارش فارس، «ﺩﺭ ﺣﻴﻦ ﻋﻤﻠﻴﺎﺕ ﺗﻌﺮﻳﺾ ﺟﺎﺩﻩ ﻣﺴﻴﺮ ﺷﻬﺮﮎ ﺣﺴﻦ ﺁﺑﺎﺩ – ﺳﻨﻨﺪﺝ، 5 ﻗﺒﺮستانی ﺗﺎﺭﻳﺨﻲ با تابوتهای طلا و مردگانی به قدمت 3 هزار سال کشف شدند. ﻣﺴﺌﻮﻻﻥ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻣﻴﺮﺍﺙ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﻭ ﮔﺮﺩﺷﮕﺮﻱ ﮐﺮﺩﺳﺘﺎﻥ ﻃﺒﻖ ﮐﺎﺭﺷﻨﺎﺳﻲﻫﺎﻱ ﺍﻭﻟﻴﻪ، ﻗﺪﻣﺖ ﺍﻳﻦ ﻗﺒﺮﻫﺎ ﺭﺍ 3 ﻫﺰﺍﺭ ﺳﺎﻝ ﺗﺨﻤﻴﻦ ﺯﺩﻧﺪ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎﻥ ﻛﻪ ﻣﺮﺩﮔﺎﻥ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﭼﻤﺒﺎﺗﻤﻪﺍﻱ ﺩﻓﻦ ﺷﺪﻩﺍﻧﺪ، ﺍﺷﻴﺎﺋﻲ ﻫﻤﭽﻮﻥ ﻧﻴﺰﻩﻫﺎﻱ ﺟﻨﮕﻲ، ﺩﺳﺖ ﺑﻨﺪ ﻣﻔﺮﻏﻲ ﻭ ﮐﺎﺳﻪﻫﺎﻱ ﺳﻔﺎﻟﻲ ﻧﻴﺰ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﻗﺒﺮﺳﺘﺎﻥ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ ﺩﺭ ﻓﺎﺻﻠﻪ 500 ﻣﺘﺮﻱ ﺗﭙﻪ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﻲ ﺯﺍﮔﺮﺱ ﺳﻨﻨﺪﺝ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻓﻬﺮﺳﺖ ﺁﺛﺎﺭ ﻣﻠﻲ ﺛﺒﺖ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ. ﺍﺣﺘﻤﺎﻝ ﻣﻲﺭﻭﺩ ﺍﻳﻦ ﻣﻮﻣﻴﺎﻳﻲ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺩﻳﺎﮐﻮ ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻣﺎﺩ ﺑﺎﺷﺪ».
**واقعیت**
در سال 87 یک گورستان تاریخی در سنندج کشف شد، همان زمان عدهای افراد سودجود دست به کار شدند و با پخش تصایری باعث بروز شایعات مختلفی در سطح این شهرستان شدهاند.
*در گورستان 3 هزار ساله مومیایی کشف نشده است
این شایعات موجب شد تا علی فعلهگری مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان کردستان همان زمان کشف مومیایی را در این گورستان تکذیب و اعلام کند: «براساس گمانهزنیهای اولیه قدمت قبرستان کشف شده به بیش از 3 هزار سال قبل باز میگردد که محل استقرار اقوام بومی منطقه زاگرس بوده است. علاوه بر کشف قبرها تاکنون اشیایی تاریخی از جمله آثار سفالینههای مختلف، یک عدد سرنیزه، نوک پیکان، چندین آج فیل و تعدادی مهره عقیق نیز به دست آمده است»
وی همچنین تأکید کرد که: «بحث مومیایی کردن جسد در ایران به هیچ وجه سابقه نداشته و متاسفانه پخش این بلوتوث در جامعه و همچنین همراهی بعضی از رسانههای خارج از کشور باعث شده که کار باستان شناسی ما در محل این گورستان نیز با مشکل مواجه شود»
تصاویر مرتبط مطلب فوق نیز به کشف هزاران قبر قدیمی وابسته به کشته شدگان مسیحی در سال 1578 میلادی در شهر رم مربوط میشود. این اجساد همگی با لباسهای فاخر و جواهرات تقدیس شدهاند که به اعتقاد آنها نشانه راحتی و آسایش در زندگی پس از مرگ است.