آفتابنیوز : سید مهدی هاشمی - سال 76 حزب اعتدال و توسعه در بحبوحه فضای دو قطبی سیاسی آن زمان با هدف ایجاد جریانی برای توسعه همه جانبه کشور که خواهان وفاق و وحدت میان همه نیروهای وفادار به اسلام، امام و رهبری، گسترش احزاب و تشکلهای مدنی قانونی، تنشزدایی در سیاست خارجی بر اساس اصل عزت، حکمت و مصلحت، استفاده از نظرات نخبگان و اندیشمندان جامعه، حفظ حرمت بزرگان انقلاب و نظام، قانون مداری و پرهیز از افراطیگری شکل گرفت.
لازمه داشتن یک برنامه هدفمند یک جریان سیاسی برای توسعه کشور داشتن ثبات قدم در طول زمان است البته وجود انعطاف در برنامهها و انجام اصلاحات نیز برای گذشتن از پیچ و خم ها قطعا ضروری است اما تغییر مداوم مسیر در جهتهای اصلی در اغلب موارد بسیار پرهزینه خواهد بود.
سال 78 اصلاح طلبان که سرمست از در اختیار گرفتن دولت و مجلس بودند برخی از بزرگان انقلاب مانند آیتالله هاشمی رفسنجانی را زیر آماجی از تندترین انتقادات قرار دادند اما نزدیک به یک دهه بعد بزرگان اصلاحطلب به تند و ناصواب بودن آن گونه سخنان اذعان کردند.
در دیگر جریانات سیاسی کشور نیز میتوان نمونههایی از تغییر در برخی جهتگیری ها را پیدا کرد که در اینجا قصد پرداختن به این مسائل و زنده کردن روزهایی که به تاریخ سپرده شدهاند را نداریم اما آنچه را که میخواهیم بیان کنیم ثبات سیاسی و فکری جریان اعتدال است که حزب اعتدال و توسعه یکی از مهمترین نیروهای محرکه این جریان بوده و در طول زمان این امر ثابت شده است.
اعتدال و توسعه تنشزدایی در سیاست خارجی همراه با حفظ اصول عزت، حکمت و مصلحت را همواره در طول زمان یکی از خطی مشیهای اصلی خود برای بهبود مناسبات خارجی و به تبع آن شرایط اقتصادی کشور قرار داده است، همچنان که در مسئله به شهادت رساندن شیخ باقر النمر و در پی آن حمله عدهای خودسر به سفارت عربستان در بیانیهای حزب اعتدال و توسعه تاکید کرد که طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در واکنش به حمله به سفارت انگلیس که فرمودند: "در قضیه اخیر اشغال آن سفارت خبیث، احساسات جوانان درست بود. ولی رفتارشان درست نبود"، از دستگاههای مسئول، میخواهد ضمن برخورد قاطع با این عوامل اجازه ندهند گروههای خودسر احساسات پاک جوانان متعهد را دستمایه اغراض باندی خود قرار داده و هزینههای فراوان به دولت و نظام در مراجع بینالمللی تحمیل کنند.
حل مشکلات کشور در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و به خصوص در بخش اقتصاد نیازمند برنامههایی با دید بلند مدت و داشتن قطب نمایی دقیق که جهت حرکت را به درستی نشان دهد و این نیازمند وجود جریانی است که همراه به اصول و اهداف خود که برپایه عقلانیت بنا شده معتقد و ملتزم بوده و منافع جمعی و ملی را بر منافع شخصی و گروهی ترجیح دهد.