آفتابنیوز : به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه ، دو کشتی حامل پناهچویان امروز هنگام گذر از ترکیه به سوی یونان در دریای اژه غرق شده و حداقل 33 مسافر خود را به کام مرگ بردند.
این گزارش به نقل از خبرگزاری دوگان ترکیه اعلام کرد که در نخستین حادثه 22 پناهجو مسافر یک قایق در منطقه 'ادرمیت' در استان بالیکسیر ترکیه غرق شدند.
این گزارش از مرگ 11 پناهجوی دیگر در حادثه غرق شدن قایقی دیگر در ازمیر خبر داد و افزود: این دو قایق درحالی غرق شدند که به مقصد خشکی بعدی، یعنی جزیره لسبوس یونان نزدیک شده بودند.
هفته گذشته نیز در اثر واژگون شدن دو فروند قایق در دریای اژه که قاچاقچیان در اختیار آوارگان خارجی قرار داده بودند، در مجموع 49 آواره جان باختند.
بر اساس آمارهای رسمی، در سال های 1993 تا 2014 میلادی، در دریای مدیترانه بیش از 30 هزار آواره خارجی که به امید زندگی بهتر می خواستند به یک کشور اروپایی بروند، به کام مرگ فرستاده شدند.
دریای مدیترانه و اژه از خطرناک ترین راه های کوچ مهاجران غیرقانونی است. بخش عمده این آوارگان در مسیر عبور در اثر غرق شدن، گرسنگی و یا سرما از رسیدن به مقصد باز می مانند.
ترکیه کشوری است که به علت در اختیار داشتن ساحل طولانی در دریای مدیترانه و نزدیکی با یونان در دریای اژه، همواره از کشورهای هدف قاچاق انسان و فرار آوارگان خارجی بوده است.
اتحادیه اروپا که مبارزه گسترده ای را برای جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به این قاره شروع کرده، بعد از مذاکرات طولانی با ترکیه، آنکارا را به انعقاد قرارداد پذیرش مهاجران غیرقانونی که با استفاده از خاک این کشور به کشورهای اروپایی متواری می شوند، متقاعد کرد.
اتحادیه اروپا به تازگی در قبال ارائه برخی امتیازات به ترکیه از قبیل فعال کردن فرآیند همگرایی ترکیه با اتحادیه اروپا، لغو مقررات روادید برای شهروندان ترکیه در سفر به اتحادیه اروپا و کمک 3 میلیارد یورویی به آنکارا برای هزینه کردن جهت اسکان آوارگان، از دولت آنکارا خواسته است بطور جدی از عبور پناهجویان از طریق این کشور به اروپا جلوگیری کند.