تایید صلاحیت 6 هزار و 230 داوطلب انتخابات مجلس
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات از تائید صلاحیت 6 هزار و 230 نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی توسط شورای نگهبان خبر داد.
سیامک رهپیک طی سخنانی در نشست خبری گفت: بیش از 12 هزار نفر برای مجلس شورای اسلامی ثبتنام کرده بودند که 6 هزار و 230 نفر تائید صلاحیت شدند و صلاحیت 5 هزار و 200 نفر تائید نشد. 612 نفر نیز از نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی انصراف دادند.
وی خاطرنشان کرد: بعد از حدود 2 ماه فعالیت از زمان ثبتنام داوطلبان از نظر قانونی بررسی صلاحیتها در تمامی مراحل طی شد و دیشب نیز آخرین مرحله بررسی و اعلام نظر در مورد وضعیت صلاحیت کسانی که رد ابتدایی شده بودند، اعلام شد.
رهپیک ادامه داد: بنابراین از نظر زمانبندی قانونی شورای نگهبان وضعیت حدود 12 هزار داوطلب را مورد بررسی قرار داد که این از مرحله ثبتنام، تشکیل هیاتهای اجرایی، تشکیل هیاتهای نظارت، اظهارنظر هیات مرکزی نظارت، اظهارنظر در شورای نگهبان در مرحله اول و اظهارنظر در شورای نگهبان در مرحله دوم انجام و این فرایند طی شد.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات تصریح کرد: از حدود بیش از 12 هزار نفر که برای انتخابات مجلس شورای اسلامی ثبتنام کرده بودند 6 هزار و 230 نفر تائید صلاحیت شدند و حدود 5 هزار و 200 نفر تائید صلاحیت نشدند که این ها اعم از عدم احراز و عدم تائید صلاحیت بودند. همچنین حدود 612 نفر از نامزدی در انتخابات مجلس شورای اسلامی انصراف دادند و از بررسی صلاحیت ها خارج شدند.
وی گفت: اگر بخواهیم 6 هزار و 230 نفر را با مجموع داوطلبان مجلس شورای اسلامی مقایسه کنیم، رقم قابل توجهی است. در دوره گذشته مجلس شورای اسلامی، مجموع افرادی که برای انتخابات داوطلب شده بودند و مورد تائید قرار گرفته و یا قرار نگرفتند حدود 5 هزار و 300 نفر بودند و این دوره با توجه به افزایش داوطلبان حدود 6 هزار و 200 نفر صلاحیت شان تائید شد. با توجه به تعداد کرسی های مجلس شورای اسلامی بیش از 21 نفر برای هر کرسی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.
رهپیک درباره تخلفات انتخاباتی که سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود گفت: گزارش های متنوعی به شورای نگهبان ارجاع میشود که بعضی از آنها موثر و قابل توجه در پرونده است؛ همچنین دستگاههای دیگری نیز گزارشها را نظارت و رصد میکنند.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات درباره آمار تخلفات گفت: آمار دقیقی در حال حاضر ندارم، اما مواردی که تخلفات روشن است و در زمان مقرر بدست ما رسیده، در پرونده وجود دارد.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر در زمان تبلیغات از سوی کاندیداها تخلفی صورت بگیرد آیا این تخلف باعث سلب صلاحیت آنها میشود گفت: ممکن است؛ اگر تخلف در حدی باشد که از نظر قانونی معنایش این باشد که کسی شرایط نمایندگی در مجلس شورای اسلامی را ندارد ممکن است این اتفاق رخ دهد.
وی ادامه داد: منظور همان شرایطی است که در قانون آمده، در مرحله تبلیغات حتی تا زمان اخذ رای اگر تخلفی صورت گیرد که بیانگر این باشد که نامزد انتخابات شرایط احراز را ندارد، طبیعتا مورد بررسی قرار می گیرد و نسبت به او تصمیم گیری میشود.
رهپیک گفت: آماری که وزارت کشور درباره نتایج بررسی صلاحیت ها اعلام میکند از سوی شورای نگهبان به آنها اعلام میشود. ممکن است شورای نگهبان نتایج کاملتری را به وزارت کشور اعلام کند و نظرات وزارت کشور طبق نظریه اولیه شورای نگهبان باشد.
چهارشنبه قبل در روستای سنقر آباد شنبه در خ مفتح و کشاورز انشاالله پس فردا در سیدجمال الدین
لطفا" یا نظر رو درج نکنید یا بدون سانسور درج نمائید.
سیاست یک بام و دو هوا نداشته باشین.مثلا" چون دم انتخاباته به این شکل درج میکنید که بگید آزادی بیان داریم؟
لطفا تحت تاثیر صحبتهای تفرقه افکنانه قرارنگیرید زیرا واقعا بعضی از این به اصطلاح سیاستمدران بقایشان فقط به این رفتارها بستگی دارد.