کد خبر: ۳۴۹۴۶
تاریخ انتشار : ۱۲ دی ۱۳۸۴ - ۱۵:۰۸
محسن ترکاشوند درگفت و گو با آفتاب:

شرایط دشواری پیش رو داریم

آفتاب‌‌نیوز : در این ارتباط محسن ترکاشوند عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب در گفت و گو با خبرنگار آفتاب گفت: در شرایط کنونی اعمال حق کشورمان در داشتن فناوری صلح آمیز هسته ای بسیار دشوار شده و شاید استثنائاً شرایطی را برای ایران بوجود آورده اند که گرفتن این حق با مشکلات فراوانی روبرو شده است.
ترکاشوند دشواری شرایط کنونی را ناشی از دو عامل می داند: خصومت بین المللی با ایران و رفتار داخلی.
وی در توضیح دو عامل فوق گفت: اولاً، خصومت بین المللی از شروع انقلاب اسلامی وجود داشته که به دلیل تعارضات ایدئولوژیکی است که با انقلاب ما داشتند. از طرفی مواضع سرسختانه ای که ما در مقابل امریکا داشتیم موجب شد که آمریکا عرصه ای را باز کند به عنوان خصومت با ایران. ثانیاً بعضی از رفتارهای داخلی هم در جلب توجه مجامع بین المللی نسبت به پرونده هسته ای ایران بی تاثیر نبود. از طرفی دیدگاه های متفاوت و گاهی متناقض در این خصوص عنوان می شد مثلاً آنچه که از وزارت خارجه شنیده می شد با تفسیرهای تلویزیونی و آنچه از تریبون های نماز جمعه اعلام می شد با هم هماهنگ نبود بنابراین این دو مؤلفه باعث شده که شرایط امروز بوجود بیاید و برای احقاق حق کشورمان دچار مشکل شویم.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم در ادامه افزود: امروز شرایط بسیار دشواری پیش رو داریم بنابراین ایجاد اعتماد بین المللی در خصوص صلح آمیز بودن انرژی هسته ای باید به عنوان استراتژی نظام مطرح شود.
وی با بیان اینکه به طرح روسیه خوشبین نیستم، اظهار کرد: بررسی رفتار روسیه با ایران در گذشته، ابهامات این طرح را بیشتر می کند. زیرا شراکت روسیه طی دو دهه در نیروگاه بوشهر ما را به روز مرگی کشاند و تلاشی که کار را به سرانجام برساند انجام نمی دهند. پذیرش طرح روسیه حتی اگر به عنوان یک تاکتیک بخاطر تأخیر در حمایت روسیه و چین از ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت باشد، چشم پوشی از حقوق دائمی ایران است.
ترکاشوند تاکید کرد: اروپایی ها ادامه مذاکرات را مشروط کرده اند به انتقال غنی سازی اورانیوم در روسیه و شاید روسیه و چین تأخیری که در خصوص انطباق رفتارشان با اروپا در مورد پرونده هسته ای وجود دارد، برای ارزیابی ایران در این مرحله است. بنابراین باید یک وفاق و وحدت درتصمیم گیری و تبیین استراتژی ایجاد شود.
به گفته وی، امروز تلاش برای کسب اعتماد بین المللی باید استراتژی نظام باشد نه تن دادن به غنی سازی در خاک روسیه. زیرا طرح روسیه با اصول حاکم بر آژانس بین المللی انرژی اتمی تناقض دارد زیرا به نظر می رسد با وجود بازدید های مکرر بازرسان آژانس از سایت های هسته ای ایران، اروپایی ها قصد دارند ایران را به انزوا بکشانند.
وی در خاتمه با بیان اینکه غنی سازی در روسیه هم فرصتی را برای ایران ایجاد نمی کند، خاطر نشان کرد: پذیرش اینکه غنی سازی به روسیه منتقل شود، تن دادن به یک محرومیت از حق مسلمی است که در آینده نمی توانیم آن را بدست آوریم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین