آفتابنیوز : ولاديمير پوتين، در اين سمت، اين فرصت را خواهد داشت که به نقش روسيه در امور بين المللی تاکيد کند و به کشورهايی مانند آمريکا، ژاپن و آلمان که دارای اقتصادهای بزرگتری هستند ثابت کند که تا چه حد آنها به دليل نفت و گاز روسيه به اين کشور احتياج دارند.
پوتين همچنين به همکاری عليه تروريسم تاکيد خواهد کرد.
از طرف ديگر، در حالی که تونی بلر، نخست وزير بريتانيا در نقش رئيس دوره ای گروه ۸، توسعه کشورهای افريقايی را در راس برنامه های گروه ۸ قرار داده بود، آقای پوتين پافشاری خواهد کرد که جمهوری های فقير شوروی سابق نيز بايد در اين فقرزدايی منظور شوند.
رياست دوره ای روسيه، با انتقادهايی روبرو شده و برخی از سناتورهای آمريکايی از نقض حقوق بشر در روسيه و عدم آزادی بيان در اين کشور انتقاد کرده و می گويند روسيه حتی نبايد عضو گروه ۸ باشد چه رسد به رياست آن.
گنجاندن روسيه در گروه ۸ موضوع عجيبی است زيرا نه تنها اين کشور يکی از قدرت های مهم اقتصادی جهان نيست برخی از اين که روسيه يک دموکراسی واقعی نيست نیز انتقاد می کنند.
پرزيدنت پوتين متهم است که رسانه ها را سرکوب کرده و بدرفتاری های نظاميان روسيه در چچن را ناديده می گيرد.
منتقدين می گويند آقای پوتين از رژيم های خودکامه ای مانند رژيم ازبکستان طرفداری کرده وهمچنان به ايران در دستيابی به نيروی هسته ای کمک می کند.
نظر تحليلگران اين است که در حالی که رياست دوره ای گروه ۸ پرستيژ روسيه را افزايش خواهد داد،موجب مطرح شدن سئوالات ناخوش آيندی نيزخواهد شد.