آفتابنیوز : سرویس سیاسی- موسی الرضا ثروتی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی «آفتاب» با ارزیابی از اجرای برنامه پنجم توسعه کشور گفت:
50 درصد آییننامههای برنامه پنجم توسعه همچنان تهیه نشده و تنها 30 درصد این قانون بالادستی در کشور توسط دولت گذشته اجرایی شده است.
به گزارش آفتاب، نماینده بجنورد در مجلس نهم شورای اسلامی ادامه داد: معمولا برنامههای توسعه کشور توسط نمایندگان مجلس نوشته نمیشود بنابراین نسبت به انشاء آن دقت و توجه کافی نداریم، این بلایی است بر سر برنامه سوم، چهارم و پنجم آمده است.
قوانین نصف و نیمه اجرایی میشود
وی اظهار داشت: همه دولتها توجه مناسبی به قانون ندارند و متاسفانه فرهنگ عمومی بین مسئولان اجرایی مرسوم شده، حتی روسایجمهور و وزرا نیز قانونگرا نیستند. عدم پایبندی به قانون تنها در خصوص برنامه پنج ساله توسعه کشور نیست، بلکه به قانونهای مادر از جمله بهبود فضای کسب و کار، رفع موانع تولید، هدفمندی یارانههای، اجرای سیاستهای اصل 44، قانونی مالیاتها و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم عمل نمیشود.
ثروتی با بیان اینکه درصدی از قوانین از سوی دستگاههای اجرایی، عملیاتی میشود، گفت: دولتها بنا به مقدورات خود و علاقهای که دارند بخشهایی از قوانین را اجرا میکنند و بخشهای دیگر را رها میکنند این اتفاق برای قوانینی چون مسکن، قانون جامع حمل و نقل ریلی و تسهیل در پرداخت تسهیلات بانکی در گذشته رخ داده است.
این نماینده اعتقاد دارد که دولتها حتی بخشی از اصول قانون اساسی را اجرایی میکنند و نسبت به بخشی از آن بیتوجه هستند از جمله اصول 48،29 و 30 قانون اساسی.
ضعف عملکرد نظارتی مجلس
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با انتقاد به ضعف عملکرد نظارتی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مجلس نیز نقش نظارتی خود را به طور جدی و کامل اجرا نمیکند و دولتها وقتی میبینند قرار نیست پاسخگو باشند سلیقهای عمل میکنند.
دولت پارلمانی ناجی قوانین است
ثروتی گفت: تنها راهکار حل این مشکل آن است که دولت پارلمانی تشکیل شود در غیر این صورت تا زمانی که ریاست جمهوری وزرا را انتخاب میکنند نباید انتظار اجرای تمام و کمال قوانین را داشته باشیم.