آفتابنیوز : نصرت الله صفاییان در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: مردم میتوانند به جای چیدن گلها از آن عکس بگیرند.
صفاییان تصریح کرد: در جنگل در صورت لزوم آتش روشن نکرده و یا قبل از روشن کردن آتش به جهت باد توجه کنند.
وی افزود: در صورت لزوم محل آتش به درختان نزدیک نباشد و بعد از اتمام کارشان آتش را خاموش کنند.
این اکولوژیست با اشاره به اینکه مسافران در صورتی که کنار چشمه هستند، مواد شوینده به آب وارد نکنند، گفت: مواد شوینده موجودات زندهایی که در رودخانه هستند را از بین میبرد، همچنین مردم زبالههای خود را به آب اضافه نکنند.
صفاییان ضمن توصیه به هموطنان که ماهیهای عید خود را به رودخانهها رها نکنند، عنوان کرد: چراکه بعضی از گونههای جانوری که از سرزمینهای دیگر وارد رودخانههای مازندران و یا ایران میشوند، به عنوان گونه مهاجم عمل میکنند مثل ماهی کیلاپیا که باعث میشود ماهیهای بومی توسط این ماهیها نابود شود و سپس بهتدریج اکوسیستم ضعیف و شکننده میشود.
وی با اشاره به اینکه اگر شرایط برای ماهیهای غیربومی فراهم باشد، این ماهیها گسترش مییابد، تأکید کرد: مسئولان باید مکانی فراهم کنند تا ماهیها را مردم به آنجا تحویل دهند.
وی افزود: مردم با طبیعت دوست شوند و از کسانی که کارشناس و متخصص هستند، نام درختان را بپرسند.
نویسنده کتاب اکولوژی و محیط زیست خودمونی به پدر و مادرها توصیه کرد: فرزندان باید از همان روز طبیعت با طبیعت دوست شوند و والدین باید اسم گیاهان، درختان و پرندگان را به فرزندان خود یاد بدهند.
این اکولوژیست با اشاره به اینکه در طبیعت سبزهها را لگدمال نکنیم،مگر خودمان در خانه میز و صندلی خانه را میشکنیم، عنوان کرد: بنابراین وقتی وارد طبیعت شدیم، نباید زبالههای خودمان را در طبیعت رها کنیم.