آفتابنیوز : بعد از تصمیم مقامات روسی مبنی بر قطع صادرات گاز روسیه به اوکراین در ابتدای آغاز سال نو, سیاستمداران اروپایی گفتگوهای قدیمی هسته ای خود را مجددا از سر گرفته اند. با این حال مخالفان استفاده از انرژی هسته ای در اروپا و مخصوصا آلمان با اشاره به وقایعی نظیر انفجار نیروگاه هسته ای چرنویل در سال 1986 و آلوده کردن آسمان و خاک اروپا مانع از پیشرفت گفتگوها در آلمان و سایر دولت های اروپائی می شوند. (انفجار نیروگاه هسته ای چرنویل باعث شد تا طرفداران استفاده از انرژی های هسته ای در اروپا دیگر شوق و اشتیاقی برای استفاده از راکتورهای هسته ای از خود نشان ندهند).
از طرف دیگر طرفداران استفاده از نیروگاههای هسته ای معتقدند که نیروگاههای هسته ای محیط زیست را آلوده نمی کنند, به دولت کمک می کنند تا مفاد پیمان کیوتو را اجرا کنند و باعث می شود اروپا اسیر وقایعی مانند باج گیری های سیاسی, نظیر آنچه که اخیرا روسها از اوکراینی ها طلب کرده اند نشود و نقطه ضعفی در مسئله انرژی نداشته باشد.
میشائیل گلوس, وزیر اقتصاد آلمان در این زمینه در خطاب به مخالفان استفاده از انرژی هسته ای که معتقدند آلمان باید در سیاست های هسته ای خود تجدید نظر کند گفته است: ما باید تاکید بیشتری بر منابع انرژی قابل استفاده در آلمان داشته باشیم, متاسفانه تعدادی از نیروگاههای هسته ای ما در آلمان که توانایی تولید انرژی دارند بعلت مسایل سیاسی در حالت غیر فعال باقی مانده اند و احتمال می رود که تا چند سال آینده از مدار فعالیت خارج گردند.
خانم سیگمار گابریل وزیر سازمان محیط زیست آلمان نیز در این باره گفته است: انرژی اتمی جایگزین مستقیمی برای گاز نیست و اینطور ادامه می دهد که از گاز برای تولید گرما و پخت و پز استفاده می شود در حالیکه راکتورهای هسته ای انرژی الکتریکی تولید می کنند و تاکید برای استفاده از این انرژی برای قطع وابستگی آلمان به سوخت های فسیلی نظیر نفت و گاز فقط نوعی از چاله درآمدن و به چاه افتادن است و استدلال خود را اینطور توجیه می کند که تولید انرژی هسته ای در آینده بسیار گران تر از زمان حاضر خواهد بود, چرا که اورانیوم بسیار گران و کمیاب خواهد شد و این معضل سبب می شود که سرمایه گذاری برای ساخت راکتورهای هسته ای بازده اقتصادی مناسبی نداشته باشد.
با این حال روزنامه فایننشال تایمز آلمان در مطلب روز گذشته مقاله ای درباره ساخت نسل جدیدی از راکتورهای هسته ای منتشر کرده بود که از اورانیوم کمتری استفاده کرده و ایمنی بیشتری دارند و در انتهای مطلب اینطور نتیجه گیری کرده بود که انرژی های تجدید پذیر مثل باد و استفاده از باطریهای خورشیدی از توانایی لازم برای قطع وابستگی به سوخت های فسیلی برخوردار نیستند. با وجود تمام مخالفت ها و موافقت هائی که در سر راه استفاده از انرژی هسته ای در آلمان وجود دارد هنوز نمی توان بر خلاف قانونی که در سال 1999 به تصویب رسید عمل کرد چرا که این قانون هرگونه ساخت نیروگاههای جدید هسته ای را تا سال 2020 قدغن کرده است.
بعد از انتخاب مرکل در سال گذشته حزب سوسیال دموکرات آلمان پافشاری کرده است که از معاهده سال 1999 حمایت خواهد کرد و این به این معناست که سیاستمداران احزاب چپ و راست آلمان نمی توانند این معاهده را از حالت منع قانونی خارج کنند ولی مرکل و سایر همکارانش به این موضوع معتقدند که آن معاهده انجیل نیست که قابل تغییر نباشد و قصد دارند که با استفاده از خلاء آشکار و نیاز مبرم انرژی در آلمان در هفته های آینده این مباحث را بصورت جدی آغاز کنند .