آفتابنیوز : دکتر حسین مروج افزود: دیابت نوع یک، بیماری خودایمنی است که در اثر واکنش های ایمنی بدن سلولهای لوزالمعده تخریب می شود و بدن توانایی تولید انسولین را از دست می دهد. این فوق تخصص بیماری های غدد و درون ریز کودکان یادآور شد: دیابت نوع یک قابل پیشگیری نیست و علت بروز این بیماری مشخص نیست و معمولاً ژنتیک نقش چندانی در آن ندارد و اگر چه در بزرگسالان نیز اتفاق میافتد اما عمده آن در بین جوانان و نوجوانان وجود دارد.
وی گفت: کودکان و نوجوانان ممکن است به دیابت نوع 2 هم مبتلا شوند به طوری که سبک زندگی، فعالیت بدنی و استرس های محیطی به همراه زمینه ژنتیکی فرد را مستعد دیابت نوع 2 می کند، در سالهای اخیر به دلیل اشکال در روش و سبک زندگی به طور مداوم شاهد افزایش بروز دیابت نوع 2 در نوجوانان فارس که قبلاً به ندرت مشاهده می شد، هستیم.
دکتر مروج ادامه داد: افزایش دیابت نوع 2 در میان نوجوانان استان نگران کننده است و والدین باید به طور جدی نسبت به اصلاح سبک زندگی فرزندان خود حساس باشند.
وی یادآور شد: مشکلات جسمی، کلیوی، قلب و مغز و سیستم های عصبی از جمله عوارض دیابت است که در صورت کنترل می توان از عوارض آن پیشگیری کرد و یا آن ها را کاهش داد.
دکتر مروج گفت: افراد مبتلا به دیابت باید میزان قند خون را مداوم زیر نظر داشته باشند و به این منظور مصرف دارو و یا انسولین بر اساس تجویز پزشک باید جدی گرفته شود.
وی افزود: متأسفانه تنها کاری که بیماران در راستاي کنترل دیابت می کنند مراجعه به پزشک و مصرف دارو است در حالی که تغذیه نقش مهمی در این امر دارد و به کارگیری توصیه های افراد غیرمتخصص و غیرکارشناس بسیار نگران کننده است و این امر باید زیر نظر کارشناس تغذیه باشد.