آفتابنیوز : در صورتی که در 8 سال گذشته و در دولت آقای خاتمی در سیاست خارجی شاهد کمترین تنش ممکن بودیم، به چه دلیل از زمان روی کار آمدن دولت آقای احمدی نژاد ما 6 ماه پرتنش را در صحنه دیپلماسی خارجی گذرانده ایم؟ صورت مسئله ای که شما طرح کردید درست نیست، ما در دولت های هاشمی و خاتمی روابطی متشنج با کشورهای غربی داشتیم منتهی شما تاریخ اینها را نمی دانید. ما در تمام این دوران از طرف غرب متهم به نقض حقوق بشر بودیم، صلح اعراب و اسرائیل هم موضوع دیگری بود که ما در آن با اتهام مواجه بودیم خروج سفرای کشورهای خارجی از ایران نیز دلیل دیگری بر ناموفق بودن سیاست های دولت های گذشته بود در کل در 16 سال گذشته روابط ما شاهد هیچ پیشرفتی با اروپا و غرب نبود.
اما اکنون و در دولت آقای احمدی نژاد هیچ بحرانی در روابط بین ایران با اروپا و آمریکا وجود ندارد، طرح یک سئوال درباره واقعه ای که صحت ندارد (هولوکاست) به معنای تنش نیست. حتی به فرض صحت این قضیه آیا ملت فلسطین باید تاوان آن را بپردازد؟ در ضمن اگر هم صحت داشته باشد غربی ها نباید از طرح سئوال درباره آن بترسند.
در هر صورت بر خلاف دولت خاتمی که سیاست خارجی ما در حالت انفعال بود و مجامع جهانی مدام علیه ایران موضع می گرفتند اکنون ما شاهد برون رفت از این حالت هستیم و به نوعی ابتکار عمل در صحنه جهانی دست یافته ایم.
در مورد حقوق بشر هم همینطور، در حالی که دولت خاتمی در برابر فشارهای جامعه جهانی علیه ایران ساکت بود، اکنون رئیس جمهور پیشنهاد برگزاری کنفرانسی جهانی با موضوع حقوق بشر و با شرکت اندیشمندان اسلامی و غربی را مطرح می کند، حتی ما می گوییم بسم الله، بفرمایید درهای زندان های ما باز است و شما می توانید به همه آنها نظارت داشته باشید به شرط اینکه ما هم بتوانیم به زندان های مخفی آمریکا در اروپا و دیگر جاها نظارت بکنیم.
درباره مسائل هسته ای در دولت آقای خاتمی اجماع جهانی علیه ما بود و ما به ارجاع پرونده به شورای امنیت تهدید شدیم اما در دولت احمدی نژاد و در اولین جلسه شورای حکام این اجماع علیه ما شکسته شد و در جلسه بعدی اعضای شورای حکام حتی به جمع بندی هم نرسیدند حالا متوجه شدید که ما به سمت عقلانی کردن سیاست خارجی می رویم اما غربی ها با تعطیل کردن عقلانیت به دنبال تنش در روابط با ایران هستند.
اگر اینگونه است که شما می گویید پس دو بیانیه شورای امنیت سازمان ملل در محکوم کردن موضع ایران راجع به هولوکاست به چه علت بود؟
آن چیزی که شورای امنیت تصویب کرد هنگامی بود که انگلیس ریاست این شورا را عهده دار بود. این بیانیه 500 ایراد حقوقی دارد که باید برطرف شود. یک بند این بیانیه می گوید که هولوکاست باید در تمام جهان توسط دولت ها تصویب شود، در صورتی که شورای امنیت حق ندارد برای کشورها قانون تصویب کند.
سخنان احمدی نژاد بر دو فرض استوار بود، اول اینکه اگر هولوکاست واقعیت ندارد چرا هر کسی که با آن مخالف باشد به زندان می اندازند ولی اگر واقعیت دارد چرا 50 سال است که ملت فلسطین را به این خاطر به خاک و خون می کشید، کشورهایی مثل آلمان و اتریش که این جنایات را مرتکب شدند باید غرامت آن را به یهودیان بدهند و مکان لازم را هم برای تاسیس کشورشان به این ها اعطا کنند. هم چنین در آن هنگام در اروپا اصلاً 6 میلیون یهودی وجود نداشته که آنها را بسوزانند. این چیزی که شورای امنیت صادر کرده در دنیا یک تره هم برایش خورد نمی کنند.
اگر این طور است که شما می گویید پس چرا هنگامی که سوریه به عنوان متحد ایران رئیس دوره ای شورای امنیت بود از این امکان به نفع خود استفاده نکردید؟
شما اطلاع دارید که هر رای در سازمان ملل بستگی به قدرت کشوری دارد که می خواهد رای را بخرد یا بفروشد. با این حساب سوریه که عددی نیست اما انگلیس یا فرانسه این قدرت را دارند اما آنها هم آنقدر احمق هستند که وقتی یک بیانیه را می نویسند این را نمی دانند که بعدش باید پاسخگوی افکار عمومی جهان باشند.
غربی ها می گویند که شما حتی حق ندارید تحقیق کنید که اصلاً کوره های آدم سوزی در اروپا وجود داشته یا نه ولی اینها فراموش کرده اند که این قانون در شرایطی تصویب شد که به علت پیروزی کشورهای اروپایی در جنگ جهانی دوم و بمباران اتمی ژاپن توسط آمریکا، اختناق و خفقان فضای جهان را فراگرفته بود ولی امروز 50 سال است از جنگ جهانی دوم می گذرد و اسرائیل خود دشمن صلح جهانی است.
اگر شما قبول دارید که کشورهای غربی مانند فرانسه یا انگلستان در سازمان ملل آنقدر قدرت دارند پس چرا درباره این قضیه ما با آنها مخالفت می کنیم؟ شما رفتار شورای امنیت را نمی شناسید. در آنجا 5 کشور هستند که حق وتو دارند در ضمن ما با آنها خصومت داریم یا آنها با ما؟
منظور شما از آنها چه کسانی است؟
غربی ها، اروپا، آمریکا، ما فی نفسه با غرب هیچ خصومتی نداریم، حتی در قطع رابطه با آمریکا نیز ما پیش قدم نشدیم، ما سفارت آمریکا را گرفتیم، آنها هم به ما حمله نظامی کردند. پس از آن نیز ما برای تنش زدایی قرارداد الجزایر را امضا کردیم اما آمریکا حتی به یک بند آن نیز عمل نکرد.
اما در دولت خاتمی شورای امنیت سازمان ملل یکبار هم بیانیه ای در محکومیت ایران صادر نکرد اما در 6 ماهه اخیر، ایران دوبار از سوی شورای امنیت محکوم شده است؟ خب خیلی ساده است، دولت خاتمی هیچ بحثی راجع به هولوکاست نداشت.