آفتابنیوز : هجرت کارگردانهای شناختهشده از تلویزیون به شبکه نمایش خانگی، نمیتواند خبر چندان خوبی برای مدیران این رسانه باشد. داوود میرباقری و حسن فتحی نمونههای بارزی از این اتفاق هستند که اگرچه هر از گاهی خبرهایی مبنی بر همکاری آنها با تلویزیون به گوش میرسد، اما مسائلی چون مشکلات مالی که این روزها رسانه ملی با آن دست و پنجه نرم میکند و همچنین آزادیهای بیشتری که فضای کار در شبکه نمایش خانگی نسبت به تلویزیون دارد، همکاری این هنرمندان با تلویزیون را مدام به تأخیر میاندازد.
بر این اساس در حالی که سریال «سلمان فارسی» به کارگردانی داوود میرباقری از اولویتهای تلویزیون برای ساخت معرفی شده بود، طی روزهای اخیر خبری مبنی بر ساخت مجموعه «ماه تیتی» در بهار امسال توسط میرباقری منتشر شد.
صحبت از ساخت سریال «سلمان فارسی» تابستان سال 92 به میان آمد و از آن زمان تاکنون فقط خبرهایی دربارهی نوشتن سناریوی «سلمان فارسی» با همکاری میرباقری و احمدجو منتشر شده است.
از طرفی اردبیهشت ماه 94 بهروز خوشرزم، تهیهکننده این سریال اعلام کرد که از تهیهکنندگی این سریال انصراف داده است؛ او گفت که حدود دو سال و نیم است که منتظر است تا داوود میرباقری کار تولید و پیش تولید را آغاز کند، اما خبری نیست. این زمان خیلی طولانی شده و او ترجیح داده دیگر در کنار این پروژه نباشد.
در این مدت همچنین خبرهایی درباره کمبود بودجه برای ساخت سریال «سلمان فارسی» در برخی رسانهها مطرح شد که با خبر آغاز تصویربرداری سریال «ماه تی تی» در شبکه نمایش خانگی بار دیگر به این خبرها که هنوز توسط کسی تکذیب یا تایید نشده است، دامن زد.
حسن فتحی از دیگر کارگردانان موفق بود که پس از ساخت سریالهای ماندگاری همچون «شب دهم»، «مدار صفر درجه»، در مسیر زاینده رود»، «زمانه» و «پهلوانان نمیمیرند» با سریال «شهرزاد» به شبکه نمایش خانگی روی آورد.
محمد امامی، تهیهکننده سریال «شهرزاد» در گفتوگو با ایسنا مهمترین فرصت شبکه نمایش خانگی را ساخت کاری دانست که با سلیقه افراد و سازندهها همسوتر است و نهادهای نظارتی کمتری درگیر ممیزی این مجموعههای داستانی میشوند.
او معتقد است که همین موضوع باعث میشود تا به احترام مخاطبان در شبکه خانگی سریال تولید شود، هرچند که دایره مخاطبان کمتر میشود.
فریبا متخصص که از بازیگران سریال «شهرزاد» است، با مقایسهی تجربه کار در تلویزیون و شبکه خانگی گفته است: از آنجا که شبکه نمایش خانگی جزو بخش خصوصی محسوب میشود، دستمزدها با تلویزیون بسیار متفاوت است و به علت داشتن اسپانسر و سرمایهگذار دستشان در زمینه مسائل مالی بازتر است؛ به هر حال مسائل مالی مهم هستند. خود من سه سال پیش در تلویزیون کاری انجام دادم که هنوز طلب دارم؛ ولی در شبکه خانگی این دست مشکلات وجود ندارد.
همچنین محمود پاکنیت از دیگر بازیگران سریال «شهرزاد» دربارهی این موضوع که نمایش خانگی طیف کمتری از مخاطبان را دربرمیگیرد، چنین اظهار نظر کرده است: به هر حال خیلیها ممکن است از وجود سریالهای نمایش خانگی اصلاٌ خبر نداشته باشند یا خیلیها توان مالی خرید این سریالها را نداشته باشند و مجبور هستند به آن چیزی که تلویزیون نشان میدهد اکتفا کنند.
به گزارش ایسنا، با این حال در شرایطی که به گفتهی بسیاری از هنرمندان و کارشناسان، سریالهای تلویزیونی مدتی است که نمیتوانند در جذب مخاطب موفق باشند، به نظر میرسد شبکه نمایش خانگی با تولید و پخش سریالهایی مانند «شهرزاد» که هم به لحاظ داستان و انتخاب عوامل موفق هستند و هم به موقع توزیع میشوند، میتواند گوی سبقت را به دست گیرد.