آفتابنیوز : هفته گذشته انتشار خبری مبنی بر شکنجه یک زن و دو کودک زندانی و در بند پدر معتاد دل بسیاری از مردم را به درد آورد و موجب شد تا با دخالت دادستان مشهد توجه برخی از دستگاه ها که تا معاون رئیس جمهور در امور بانوان را شامل می شود به سمت این زن معطوف شود.
به گزارش مهر، این زن ۳۰ ساله که اعظم نام دارد دارای دو دختر با نام های هانیه ۸ ساله و هدیه ۵ ساله است که تا قبل از دخالت پلیس در این ماجرا زخم های زیادی را به دلیل اعتیاد همسرش با روح و روان خود تحمل کرده در آخرین حادثه در حالیکه همسرش وی را در صندوقچه آهنی محبوس کرده بود به مدت ۱۵ دقیقه زیر این صندوق شعله آتش افروخته بود.
هر چند داستان سوختن و ساختن های اعظم به زمان قبل تاز ازدواج باز می گردد و اعتیاد به مواد مخدر دامن خانواده و پدرش را نیز را پیش از این گرفته بوده است لذا سایه شوم اعتیاد بر طالع وی و دخترانش نیز رنگ خاکستری زد.
اعظم خود در زمره بچه های طلاق قرار دارد و دوران کودکی و جوانی اش را با دو خواهر و برادرش با مادر بزرگ خود سپری کرده است و پیش از این نیز به دلیل اعتیاد پدرش به هروئین خاطره خوشی از زندگی ندارد.
ازدواج وی با پسر دایی اش که تنها ۵ سال از او بزرگتر است شاید برایش در ذهن سرآغاز زندگی جدید متبادر کرده بود اما با روی آوردن همسرش به مواد مخدر و استعمال ماده مخدر شیشه موجب شد تا توهمات همسرش زندگی را تا آن جا پیش ببرد که روزی وی را زنده زنده در آتش بسوزد.
ورود پلیس به ماجرا
مشکلات اعظم و خشونت های روا رفته بر وی قصه ای طولانی دارد اما پرونده اعظم از زمانی گشوده شد که یکی از همسایگان در تماس با پلیس مدعی شد که چند روزی از اعظم و فرزندانش بی خبر است و وی که در جریان مشاجره های اعظم با شوهرش بود لذا فرضیه قتل اعظم و فرزندانش را برای پلیس مطرح کرد.
فرضیه قتل اعظم و دو فرزندش موجب شد تا پلیس برای نجات جان این خانواده وارد عمل شود و این اقدام به موقع موجب شد تا پلیس اعظم و دخترانش را که در اتاقی و به مدت بیش از ۲۱ روز محبوس بودند نجات دهد.
با باز شدن پای پلیس به ماجرا از آنجا که زخم های عمیقی بر بدن این بانوی ۳۰ ساله و فرزندانش وجود داشت با دستور سریع دادستان همسر اعظم به اتهام شکنجه و آزار همسر و فرزندانش دستگیر و خانواده وی جهت مداوا به بیمارستان منتقل شدند.
اعظم که در آخرین بار به دلیل محبوس شدن درون صندوقچه آهنی و بر اثر شعله های آتش زیر صندوقچه دچار سوختگی شده بود به بیمارستان منتقل شد تا از این پس قانون مرهم زخم های وی شود.
اعترافات همسر اعظم
همسر اعظم متولد ۱۳۶۵ است که اکنون به «مرد شکنجه گر» در خراسان لقب یافته است وی ۲۲ روز با قفل کردن در های منزل و محبوس کردن خانواده اش و از طرفی قرار دادن همسرش درون یک صندوقچه و آتش افروختن زیر این صندوق و همچنین ایجاد جرح با استفاده از ناخن گیر و دیگر اتهامات مورد بازپرسی قرار گرفت.
در نخستین روز از جلسه بازپرسی این متهم به همسر و کودک آزاری که در شعبه ۴۰۳ مجتمع قضایی شهید بهشتی مشهد برگزار شد وی به سوزاندن همسرش داخل صندوقچه فلزی و همچنین ایراد جراحت های عمیق با ناخن گیر اعتراف کرد.
این مرد که حالا به اتهام همسرآزاری و شکنجه کودکانش بر اثر تبعات ناشی از اعتیاد به مواد مخدر صنعتی در بند قرار گرفته است
تنها تا سوم راهنمایی سواد اموخته است و استعمال مواد مخدر به قول خودش تفریحی و برای شادی بستری برایش فراهم کرده است که وی را تا اینجا کشانده است.
شکنجه همسر برای دستیابی به مواد مخدر
این مرد که پیش از این به قول خودش با مشت و لگد دماغ همسرش را شکسته و بیش از ۱۵ بار با ناخن گیر صورت همسرش را خراش داده است حال دستبند به دست و در برابر قانون دستش از آزادی و آزار خانواده اش کوتاه شده است.
هر چند در برابر پرسش های بازپرس مبنی بر این که چرا همسرت را شکنجه کردی دلایلی برای خودش دارد اما هنوز تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.
وی می گوید:« استعمال مواد را تفریحی آغاز کردم و با برخی از افرادی که رفت و آمد داشتیم در منزل دایی و مادربزرگم مواد می کشیدیم تا اینکه این کار عادت شد و به استعمال مواد صنعتی از جمله شیشه و کریستال روی آوردم.
حدود ۲ ماه در یک کمپ ترک اعتیاد بودم ولی پس از مدت کوتاهی دوباره شروع کردم حتی قبل از وقوع دستگیری نیز شیشه می کشیدم.
بعد از بازگشت از کمپ ترک اعتیاد شماره تلفنی روی کتاب نقاشی دخترم پیدا کردم که این موضوع موجب شد تا به همسرم شک کنم و لذا دامنه اختلافات ما بالا گرفت.
ما پیش ازاین هم نزاع با یکدیگر داشتیم و حتی همسرم بر روی من چاقو کشیده بود اما از ۷ ماه پیش این اختلافات بالا گرفت.
روزی که وی را سوزاندم به دنبال مواد مخدری میگشتم که فکر می کردم فردی به نام «ح» که به منزل ما رفت و آمد دارد و آن ها را در خانه ام جاسازی کرده است.
به همسرم گفتم محل مخفی کردن مواد را به من نشان بده اما وی اظهار بی اطلاعی کرد و از آنجا که می دانستم او دروغ می گوید لذا وی را درون یک صندوق قرار دادم و زیرش آتش افروختم ولی زخم های روی بدن بچه ها کار من نیست.»
این مرد که حالا در برابر قانون چاره ای جز همکاری و اعتراف برای انجام کار های مردود خود ندارد از شب چهارشنبه سوری سال گذشته متهم است که در خانه را بر روی همسر و فرزندانش قفل زده است و حتی اجازه رفتن به مدرسه را به دخترش نداده است.
حمایت روانی و اقتصادیمدیر کل دفتر امور زنان و خانواده ی استانداری خراسان رضوی در همین رابطه گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی برای درمان این خانواده شده است و اکنون این خانواده در امنیت و آرامش هستند و برنامههای مشاوره و مددکاری نیز برای آن ها در حال انجام است.
فرشته سلجوقی به مهر گفت: خوشبختانه با اقدام به موقع دستگاه قضایی جان این زن و دو کودکش از مرگ نجات یافت و بنا به پیگیری استاندار دو دختر به یک مرکز خیریه ی نگهداری از کودکان بیسرپرست منتقل شدند.
وی اظهار کرد: به منظور احقاق حقوق این بانوی مورد خشونت واقع شده سه نفر از بانوان حقوقدان سورا که رسالت اصلی آنان حمایت از زنان و کودکان مظلوم و ستمدیده است به عنوان یک تشکل غیر دولتی، دادرسی و دفاع از این پرونده را بر عهده گرفته اند.
وی ادامه داد: به منظور حمایت از این خانواده همچنین یک تیم پزشکی رسیدگی به وضعیت جسمانی و روانی این خانواده را بر عهده گرفته و برای کمک به وضعیت تحصیلی دختر اعظم یک معلم اختصاصی برای جبران عقب ماندگی های تخصیلی آن در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه این خانواده به طور حتم مورد حمایت قرار خواهد گرفت بیان کرد: با تشکیل پرونده قضایی برای همسر این زن و پس از اقدامات اولیه مددکاری و درمانی، اکنون این زن به همراه دو فرزندش در مرکز اسکان موقت زنان خشونت دیده بهزیستی استان نگهداری میشود و حال عمومی وی رضایت بخش است.
سلجوقی با اشاره به اینکه در جامعه اسلامی چنین اقداماتی به ویژه در کانون خانواده محکوم و مورد نکوهش است ادامه داد: اعمال خشونت حتی در کلام و رفتار پیگرد قانونی دارد.
وی با تاکید بر این موضوع که نقش دستگاه های دولتی و نهادهای مدنی در پاسخگویی، آگاه سازی و آموزش به خانواده ها تعیین کننده است اظهار کرد: امیدواریم دیگر شاهد چنین حوادث دلخراشی در کشور و به ویژه مشهد الرضا (ع) به عنوان پایتخت معنوی ایران اسلامی نباشیم.