آفتابنیوز : به گزارش سفارت ايران در تايلند، اين واقعه فرهنگي با حضور تعدادي از هنرمندان با سابقه ايراني در عرصههاي سينما، تئاتر و هنرهاي تجسمي از تاريخ 19 دي ماه تا 25 دي ماه 1384 در مركز فرهنگي ملي تايلند برپا خواهد بود.
محمد حسين صفار هرندي وزير فرهنگ و ارشاد كشورمان در پيامي كه در مراسم افتتاحيه اين مراسم توسط محسن پاك آيين سفير كشورمان قرائت گرديد با عرض تبريك فرارسيدن پنجاهمين سالگرد تاسيس روابط ديپلماتيك بين ايران و تايلند خاطرنشان كرد: اين مناسبت مهم فرصت مناسبي را ايجاد كرده است تا هر دو كشور روابط پنج دهه گذشته را مرور كرده و طرحهاي جديد براي گسترش روابط در سالهاي آتي ارائه نمايند.
اين پيام در ادامه ميافزايد: مايلم خاطرنشان سازم كه دولت جمهوري اسلامي ايران و به ويژه شخص رئيس جمهور اهتمام ويژهاي به تحكيم و گسترش روابط فرهنگي با كشورهاي جهان به ويژه كشورهاي آسيايي دارد و در اين راستا تايلند يكي از كشورهاي مهمي است كه مراودات فرهنگي با آن مورد توجه بوده و داراي جايگاه ويژه ميباشد.
صفار هرندي در اين پيام با اشاره به سابقه مراودات فرهنگي دو كشور و به خصوص حضور شيخ احمد قمي و ديگر ايرانيان صاحب حرفه و علم در تايلند از چهارصد سال پيش تاكنون گفت: اين يكي از سرمايههاي با ارزش در روابط فرهنگي دو كشور است كه در واقع روابط فعلي ما در عصر جديد عملا بر آن استوار شده است و لذا بايد پيش از پيش به آن اهميت دهيم.
وي همچنين در اين پيام از سفارت جمهوري اسلامي ايران و رايزني فرهنگي سفارت و نيز وزارت فرهنگ تايلند كه با همكاري تنگاتنگ خود برگزاري اين مراسم را ممكن ساختند تقدير و سپاسگزاري كرد.
براساس اين گزارش، در اين مراسم «پورن پكي» معاون وزير فرهنگ تايلند نيز طي سخناني اراده دولت تايلند براي ادامه همكاريهاي دوستانه با ايران به خصوص در زمينه فرهنگي را اعلام كرد و گفت: ايران و تايلند به عنوان دو كشور آسيايي ارزشهاي فرهنگي و اجتماعي مشترك دارند كه به طور طبيعي آنها را به يكديگر نزديك ميسازد.
وي حضور تعدادي از هنرمندان ايراني در بانكوك را نشانه دوستي عميق دو كشور دانست و افزود: ما از چهارصد سال پيش به دنبال مهاجرت شيخ احمد قمي به تايلند با انديشمندان و فرزانگان ايراني آشنا بوده و به نقش آنان در ساختن تمدن آسيايي واقف هستيم.