آفتابنیوز : محمدتقی کرهای روز سه شنبه با حضور در دویست و شصت و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران افزود: نحوه شهرسازی در تهران به گونهای است که دره های بزرگ را قطع می کند و در زمان سیلاب، آب نمی تواند از کانال هایی که طراحی شده، عبور کند و برای تهران خطرات جبران ناپذیری در پیش خواهد داشت.
وی با بیان اینکه بزرگراه شهید همت روی خط رود دره به عرض 400 متر طراحی شده است، گفت: اگر سیلابی در تهران رخ دهد، امکان عبور از این خط را ندارد و تهران قطعا با مشکلاتی مواجه می شود.
کره ای با بیان اینکه نباید بر روی روددرهها بزرگراه احداث می کردند افزود: بزرگراه امام علی (ع) و شهید چمران نیز بر روی روددره ساخته شده است.
کره ای پیشنهاد کرد: در این بزرگراه ها سیستم هشدار بالادستی قوی ایجاد شود تا بتوان در هنگام بروز حادثه مسیرهای بعدی را مسدود کرد.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه اگر در زمان وقوع سیلاب، رودخانه کن طغیان کند به معدن خلیج و حتی فرودگاه مهرآباد خسارت وارد میکند، گفت: در شرایط فعلی نشست زمین نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه نرخ نشست زمین در جنوب تهران به یک میلی متر در روز رسیده است افزود: این نرخ در ایران در حالی ثبت شده که بالاترین نرخ در مکزیکو سیتی سالانه 32 سانت بوده است.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی گفت: تهران اکنون رکورددار نشست زمین با نشست سالانه 36 سانت است.
کرهای با بیان اینکه آتشفشان دماوند نیز در 50 کیلومتری زمین قرار دارد اما هیچ فکری به حال آن نشده است، گفت: این در حالی است که وقوع و شدت آتشفشان قابل کنترل است.
وی در مورد وضعیت گرد و غبار تهران نیز گفت: ذرات یک و دو میکرون نه تنها وارد ریه می شوند، بلکه به راحتی وارد خون شده و زمینه ساز سرطان هستند.
رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در مورد وضعیت آب های زیرزمینی شهر تهران نیز گفت: وقتی آبهای زیرزمینی کم میشود، آب باقی مانده با مواد معدنی زمینی آلوده شده و میتواند سمی و سرطان زا باشد.
کرهای با بیان اینکه نقشه لغزشهای زمینی تهران احصا شده است، گفت: در پیرامون تهران محلاتی وجود دارد، دقیقا روی زمین لرزش ها بنا شدهاند.
وی با اشابه به اینکه هر کجا سنگ های ریز و درشت روی یکدیگر انباشته شدهاند، مطمئنا پدیده بهمن سنگی رخ داده خاطر نشان کرد: به عنوان مثال بیمارستان محک دقیقا بر روی پدیده بهمن سنگی ساخته شده است.
کره ای با بیان اینکه در حوزه مخاطرات دو راهکار وجود دارد، گفت: در راهکار اول باید از منشا خطر باید فاصله گرفته شود اما در تهران این راهکار ممکن نیست. در تهران باید مقاوم سازی مقرون به صرفه بناهای مهم شهر را در دستور کار قرار دهیم.
او با اشاره به اینکه در بررسی مخاطرات زمینشناختی در جهان با وجود افزایش مخاطرات، تعداد کشتهها رو به کاهش است گفت که از 43 مخاطره شناخته شده در جهان 32 پدیده در ایران رخ داده است. 97 درصد شهرهای ایران در معرض زلزله، همه شهرهای کشور در معرض سیلاب و زلزله و 300 دشت نیز در معرض نشست زمین قرار دارد.
کره ای با اشاره به اینکه ایران از بین 10 کشور پرخطر، در رتبه سوم قرار دارد گفت: این در حالی است که 10 درصد جمعیت کشور در معرض خطر مخاطرات زمین شناسی قرار دارند.
منبع: خبرآنلاین