آفتابنیوز : جرج بوش در کنفرانس خبری مشترک با آنجلا مرکل، صدراعظم آلمان در واشنگتن گفت: من نمی خواهم روی آنچه که شورای امنیت باید انجام دهد تأثیر بگذارم اما منطقی این است که کشوری که راه حل های دیپلماتیک را نپذیرفته، به شورای امنیت فرستاده شود. ایران با شکستن مهروموم های سازمان ملل و شروع تحقیقات سوخت هسته ای مواجهه خود با غرب را گسترش داده است. آمریکا و سه کشور مهم اتحادیه اروپا گفته اند مذاکرات با ایران در مورد برنامه هسته ای اش به پایان رسیده است. ایران همواره در مقابل ارجاع پرونده اش به شورای امنیت، تهدید به پایان دادن به بازرسیها و شروع غنی سازی اورانیوم کرده است.
بوش نیز خاطر نشان کرده که آمریکا و کشورهای دیگر کاملاً برای ایران روشن کرده اند که توسعه تواناییهای هسته ای یا دست یابی به سلاح هسته ای غیرقابل پذیرش است.
سه کشور مهم اتحادیه اروپا – فرانسه، آلمان، انگلیس – هم گفته اند ایران تعهدات خود را نقض کرده و در اثبات صلح آمیز بودن برنامه های هسته ای اش به جهان شکست خورده است.
خانم آنجلا مرکل صدراعظم آلمان که در واشنگتن به سر می برد به مواضع مشترک آلمان، فرانسه و انگلیس، آمریکا اشاره کرده و از کشورهای دیگر هم خواسته به این اتحاد بپیوندند.
احمدی نژاد رئیس جمهور ایران نیز از کشورهای دیگر خواسته تلاش کنند تا به تکنولوژی هسته ای دست پیدا کنند.
بحران هسته ای ایران بر بازارهای مالی نیز تأثیر گذاشته و باعث بالا رفتن قیمت نفت شده است.
همچنین انتظار می رود در اوایل فوریه، جلسة اضطراری شورای حکام آژانس بین المللی انرژی هسته ای برای بررسی مورد ایران و ارجاع آن به شورای امنیت، تشکیل شود پیش از این چین و روسیه با این امر مخالف بودند.
چین که روابط اقتصادی قابل توجهی با ایران دارد معتقد است اعمال تحریم علیه ایران تجاوز به امور داخلی کشورهای دیگر است.
مسکو نیز در جریان مباحث هسته ای ایران، یک معامله یک میلیارد دلاری برای فروش موشک با ایران انجام داده است. وزیر دفاع روسیه سرگئی ایوانف با اشاره به این موضوع گفت: طرح روسیه برای انتقال چرخه غنی سازی اورانیوم ایران به روسیه از سوی تهران رد شده اما از سوی غرب به عنوان گزینه ای برای مهار بحران موجود هنوز مورد توجه است.