آفتابنیوز : محمدرضا کریمی اظهار داشت: در حالی کاهش قیمت اینترنت مورد نظر دولت است که لازمه کاهش قیمت اینترنت در کشور واقعی شدن قیمت پهنای باند و انتقال است و مسئله کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی و قیمت پهنای باند و انتقال باید به صورت یکپارچه تصمیم گیری شود.
به گزارش فارس، رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران با اشاره به هزینه های انتقال در قیمت اینترنت، تصریح کرد: قیمت انتقال بین استانی بسیار گران است. در حالی که قیمت از لب مرز تا هر جای دیگر در کره زمین به این اندازه نیست.
وی با بیان اینکه بازنگری در لایه انتقال لازم است، گفت: تعرفهها و پله های عمده فروشی انتقال در سال 85 تعیین شده و از 10 سال پیش تاکنون بازنگری نشده است.
کریمی توضیح داد: تعرفههای انتقال اینترنت متناسب با مصرف بازار به روز نشدهاند. برای مثال تخفیف عمده فروشی اینترنت از سال 85 تا سقف STM1 وجود داشته است که در آن تاریخ هیچ شرکتی این سقف مصرف را نداشته است.
وی ادامه داد: اما در سال های بعد با افزایش مصرف کاربران و بالطبع افزایش مصرف شرکتها، اکنون اکثر اپراتورها مصارفی بیش از STM64 دارند که در تعرفه های پهنای باند اینترنت برای نیازهای بیشتر از STM1 پلههای تخفیف دیده نشده است و درباره لینکهای انتقال نیز این موضوع تکرار شده و در نهایت اکنون برای لینک های انتقال نیز تخفیف حداکثر تا STM16 وجود دارد.
رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران با تاکید بر ضرورت واقعی شدن قیمت پهنای باند و انتقال برای کاهش قیمت اینترت در کشور، گفت: در 10 سال گذشته تقریباً قیمتهای پهنای باند در جهان به نصف رسیده است و در ایران این تغییرات کمتر از نصف بوده و قیمت لینک اینترنت از هر STM1 حدود 47 میلیون تومان به 26 میلیون تومان رسیده است. اما تغییری در قیمتهای انتقال شهری، بین شهری و بین استانی حاصل نشده است.
وی ادامه داد: اخیراً اقدام مناسبی برای تغییر مدل تعرفه گذاری از سوی مدیریت شرکت زیرساخت پیشنهاد شده است که به کاهش تعرفه مصرف داخلی و افزایش کیفیت اینترنت منجر خواهد شد.
کریمی اظهار امیدواری کرد: با همکاری مخابرات در کاهش قیمت لینک های انتقال این چرخه تکمیل شده و در قالب یک مصوبه با توزیع عادلانه سود از سوی کمیسیون مصوب شود تا همه شرکت ها و کاربران نهایی از این مدل منتفع شوند.