کد خبر: ۳۷۶۰۵
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۸۴ - ۱۴:۳۸

محمد باقر ذوالقدر :تعيين راهبرد از اركان تامين امنيت كشور است

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب :معاون امنيتي و قائم مقام وزير كشور گفت:هدف گذاري دائمي، تعيين راهبرد و اقدام مناسب با آن از اركان اصلي تامين امنيت كشور است
به گزارش روابط عمومي وزارت كشور محمد باقر ذوالقدر معاون امنيتي و قائم مقام وزير كشور در دومين روز همايش معاونين سياسي،امنيتي استانداري‌ها ضمن اشاره به استلزامات تامين امنيت در كشور تصريح كرد: شناخت درست محيط،هدف گذاري مناسب، تعيين راهبرد و اقدام مناسب با آن از اركان اصلي تامين امنيت كشور و پروسه‌اي است كه براي نتيجه‌گيري از فعاليت‌هاي معاونت سياسي - امنيتي استانداريها به آن نياز داريم.
قائم مقام وزير كشور با تاكيد بر اين كه امنيت از محور‌ي‌ترين و مهمترين وجوه وظايف وزارت كشور است گفت: مسئوليت معاونين سياسي - امنيتي در سه حوزه اجتماعي، سياسي و امنيتي قابل تعريف است كه به دليل اشراف معاونت سياسي بر اين سه حوزه بايد اقدامات گسترده‌اي در جهت درك درست و عميق تحولات اجتماعي، سياسي و امنيتي صورت گيرد.
وي افزود: دنياي كنوني دنياي تحول و پويائي است و حل و فصل مسائل جامعه ما هم به عنوان جامعه‌اي در حال تحول و پويا نيازمند يك تلاش دائمي و مستمر است.
ذوالقدر به ارتباط تنگاتنگ مسائل سياسي اجتماعي و امنيتي اشاره و خاطرنشان كرد: يك مسأله اجتماعي در صورتي كه درست مديريت شود مي‌تواند تبديل به مسأله‌اي سياسي شود و اگر مسائل سياسي خوب درك نشوند تبديل به مسائل امنيتي مي‌شوند كه مي‌توانند بحران‌هاي امنيتي در پي داشته باشند.
وي افزود: مرز بين موضوعات اجتماعي، سياسي و امنيتي بسيار ظريف است و گاهي اساسا مرزي وجود ندارد و تبديل يك مرحله به مرحله ديگر به سرعت انجام مي‌گيرد.
ذوالقدر ضمن ارائه تعريف جامعي از مفهوم كشور و دولت و تشريح اركان تشكيل دهنده دولت خاطرنشان كرد:دولت به معناي مدرن و امروزي واجد مؤلفه‌هاي سرزمين، جمعيت، حكومت، ايده مشترك و حاكميت است.
وي دو مؤلفه سرزمين و جمعيت كشور را به مثابه پايگاه مادي دولت بر شمرد و تصريح كرد: زيرا ساخت عيني و ملموس دولت و همه ابعاد عيني يك كشور در دو ركن سرزمين و جمعيت قرار دارد.
ذوالقدر، حكومت را به عنوان ركن دوم دولت از مظاهر نهادينه يك كشور قلمداد كرد و افزود:حكومت در برگيرنده سازمانها،ارزش‌ها و هنجارهاي اداري و قضايي است كه كار ويژه‌‌هاي اجراييه، مقننه و قضائيه در آن ساري و جاري است.
وي ايده مشترك را به عنوان ركن سوم دولت يكي از مهمترين اركان آن و معرف يك ذهنيت واحد بين ملت و دولت برشمرد و با بيان اين كه ايده مشترك فلسفه وجودي دولت و قلب دولت است كه در ذهنيت ملت ريشه دارد خاطرنشان كرد: منبع ايده مشترك را بايد در وجود ايدئولوژي‌هاي قوام بخش و ارزش‌هاي مشترك ديني، ملي و قومي يك ملت ديد.
ذوالقدر در توصيف حاكميت به عنوان ركن چهارم كشور تصريح كرد: حاكميت به معناي سيادت و سلطه در تعبير عربي و sovereginty در تعبير انگليسي‌اش همان حكومت برخود و استقلال از سلطه ديگران است،بدين مفهوم كه هيچ قدرتي فراتر از آن در عرصه داخلي وجود ندارد.
وي گفت: اگر كشور و دولتي تابع قدرت ديگري در وراي مرزهاي خود باشد به آن نمي‌توان كشور گفت.
ذوالقدر افزود:اگر استقلال وجود نداشته باشد،حاكميت بي‌معناست.
وي خاطرنشان كرد: در عرصه داخلي نبايد براي حاكميت دولت، رقيبي وجود داشته باشد و دولت بايد از قدرت فرمان دادن و اطلاعات ستاندن برخوردار باشد و در بعد خارجي، دولت بايد از سلطه و آمريت و فشار قدرت‌هاي ديگر فارغ باشد و به همين دليل است كه كشورها حاضرند براي حفظ سلطه و حاكميت خود هزينه كنند.
وي ضمن اشاره‌اي گذرا به تاريخ تحولات سياسي و اجتماعي ايران در سده اخير و ميزان تطابق آن با مؤلفه‌هاي دولت واقعي افزود: ايران قبل از انقلاب اسلامي ادامه سياست آمريكا و عامل اجراي سياست‌هاي آن كشور بود،لذا در قالب يك كشور مستقل قابل تعريف نيست و اساسا پس از مشروطيت و به طور رسمي از حكومت رضاخان تا وقوع انقلاب اسلامي حاكميت و استقلال ايران در ابتدا از طرف انگليس و بعد آمريكا خدشه‌دار شد.
وي يكي از مهمترين ثمرات انقلابي اسلامي را تامين حاكميت ملي و اعاده‌ي استقلال كشور قلمداد و خاطر نشان كرد: تمام هزينه‌هايي كه بعد از انقلاب پرداخته‌ايم براي حفظ و حراست از استقلال كشور و حاكميت ملي بوده است.
ذوالقدر در تبيين ركن جمعيت تاكيد كرد:حفاظت از جمعيت و مردم يك كشور وظيفه تخلف ناپذير دولتها است و هيچ دولتي نمي‌تواند نسبت به آن بي‌تفاوت باشد.
وي در همين باره اضافه كرد: حضور غير قانوني اتباع بيگانه در يك كشور و يا مهاجرت بي‌رويه اتباع يك كشور به خارج مي‌بايست با حساسيت نگريسته و براي آن چاره‌ انديشي شود.
وي در تبيين ميزان تاثير پذيري امنيت كشور از عملكرد حكومت تصريح كرد:اگر حكومت نتواند وظايف خود را به درستي انجام دهد و يا كارآمدي خود را از دست بدهد و يا اجزاي آن دچار تعارض شوند، دولت را در مهم‌ترين ركن وجودي خود دچار مشكل مي‌كنند.
قائم مقام وزير كشور ضمن اشاره به اهميت ركن "ايده مشترك" در تقويت و انسجام دولت و با تاكيد بر اين كه دولت بايد مدام ايده مشترك را تعميق و ارتقا بخشد،تصريح كرد: در كشور ايران، ايدئولوژي اسلامي قوي‌ترين جزء ايده مشترك است و اگر ايدئولوژي ديني و اسلامي تضعيف شود به يكي از مهم‌ترين اركان دولت خدشه وارد شده است.
معاون امنيتي وزير كشور گفت:ارزشهاي مشترك ما گستره وسيعي از جمله ارزشهاي ديني آرمان‌هاي انقلاب، رهبري انقلاب، امام و افكار ايشان و سنت‌هاي ملي و حماسه‌هاي ملي را در برمي‌گيرد، و بايد همه را هم به خاطر خودشان و هم به خاطر يك ارزش ديگر به نام كشور پاس داشت.
وي در بخش ديگري از سخنان خود ضمن اشاره به مسأله فن آوري هسته‌اي و فشارهاي اروپا و آمريكا گفت: فن آوري هسته‌اي يك نياز ضروري براي ما در موضوع تامين انرژي و كاربردهاي صلح آميز است اما امروز فن آوري هسته‌اي ارزش‌ مضاعفي پيدا كرده و آن اينست كه قدرت‌هاي استكباري با محدود كردن فعاليت‌هاي هسته‌اي در واقع به حاكميت ملي ما تعرض كرده‌اند و از آنجا كه هيچ سازمان بين‌المللي و هيچ قدرتي قصد ندارد حاكميت كشور ديگر را خدشه‌دار كند، مقام معظم رهبري، رياست جمهوري و مسئولان و مردم ما يكپارچه از تلاش‌ كشور براي دستيابي به فن آوري هسته‌اي حمايت مي‌كنند.
ذوالقدر كار كرد دولت‌ها را در دو بعد كلي تلاش براي تامين امنيت و همچنين فعاليت در مسير توسعه تعريف و خاطرنشان كرد:در وجه سلبي بايد آسيب‌ پذيريها را كاهش داد،تهديدها را رفع و از شكل گيري بحرانها جلوگيري كرد و در وجه ايجابي به اتكاء نقاط قوت بايد از فرصت‌ها استفاده كرد و اهداف و چشم انداز‌ه‌ها و سياست‌هاي ملي را محقق نمود.
وي خاطر نشان كرد: امنيت و توسعه لازم و ملزوم يكديگرند چرا كه بدون امنيت، توسعه ممكن نيست و بدون توسعه امنيت ممكن نمي‌شود.
وي نگرش سنتي به مقوله امنيت را رد كرد و گفت:امنيت را نمي‌توان از لوله تفنگ ديد. تامين امنيت از طريق قوه قهريه هر چند ممكن است چند صباحي افراد را به اطاعت وا دارد اما دوامي ندارد و به امنيت پايدار منجر نمي‌شود. امنيت پايدار در گرو توسعه پايدار و توسعه پايدار توسعه‌اي ارزش محور است.
ذوالقدر در پايان سخنان خود با اشاره به طرح مؤسسه اينترپرايز در آمريكا براي ايجاد اخلال و ناامني در ايران گفت: اين اقدامان نشان مي‌دهد دشمن براي براندازي نظام مدام در حال برنامه ريزي و سازماندهي است بنابراين نبايد از تهديدات خارجي و مسائل منطقه‌اي و بين‌المللي غافل شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین